Keşfet

Deniz kestanesi çaremi

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar yıllarca kullandığım damacana su markasını birazda macera diye değiştirip farkı gözlemlemek istedim bu arada kayalar da kahverengi oluşum başladı,kimyasal kullanmaktansa doğal yolla mücadeleyi severim,eski suyuma döndüm fakat deniz kestanesi vardı bende 1 sene önce öldü ve temizlik ekibi kalmadı,yine bir tane almayı düşünüyorum fakat yeni mercanlar eklediğim için polip, zeo falan acaba zararı olabiilirmi?

resif uyumlu kestane çok iyi yosun temizleyicidir.

Teşekkür ederim

Erhan bey bende uzun dikenli kestane var resif uyumlu Cardinaller içine yavru bırakırlar belki diye almıştım. Böyle Çalışkan bir canlı daha görmedim cam, kaya heryerde aktif olarak gezip kazıyana kadar alg ve yosunları tüketiyor. Tavsiye ederim. Yanlız bir eksi yönü var küçük fragları yapıştırmadığım için bazen yere düşürebiliyor.

Erhan bey resim yukleme şansınız var mı ? Kaya veya kuma müdahaleniz oldu mu ?kurulum yapalı eski sanırım sizin kahverengi alg  demenizden diatom gibi geldi.

Evet sanırım diatom ,şu an durdurdum .fakat kayalarda kahverengilik duruyor resim çekip koyarım ,bende daha önce kestane vardı 1 adet ölünce başka temizlik canlısı koymadım,genelde yerli kestaneler var piyasada,

Konu görüntüleyen kullanıcılar