Keşfet

Deniz kestanesi ölüyor mu

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

2 gün önce deniz kestanesi ekledim. 

İlk gün çok hareketli bir şekilde gezdi. Yalnızca avuç içi kadar yerde yosunlara dokunmuş. SOnrasinda hiçbir aktivitesi olması. Suan da konulan yerde güçsüz güçsüz bekliyor gibi. Geldigimde ters duruyordu düzeltip baktım kaldırdığım yerden kahve rengi balık dışkısı  gibi birşeyler uçuştu. Anlamadim. Bunlar erir mi nasıl olur. 2 tane dikenini gördüm. Ama daha fazlası Yok. Nedir sizce durum ben yapmalı ? 

Sanirim üst kısmındaki delikten bildiğimiz diski çıkarıyor gibi  hemen baya bi çıkarıyor  az önce yakından bakarken 5 kurusu kaplayacak kadar percula diskisi gibi biseyler çıkardı  

Tesekkurler. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dışkı değilde parçalanmaya başlamış olabilir. Dışarı çıkarıp kokusuna bakın.

Merhaba herkese. 

2 gün önce deniz kestanesi ekledim. 

İlk gün çok hareketli bir şekilde gezdi. Yalnızca avuç içi kadar yerde yosunlara dokunmuş. SOnrasinda hiçbir aktivitesi olması. Suan da konulan yerde güçsüz güçsüz bekliyor gibi. Geldigimde ters duruyordu düzeltip baktım kaldırdığım yerden kahve rengi balık dışkısı  gibi birşeyler uçuştu. Anlamadim. Bunlar erir mi nasıl olur. 2 tane dikenini gördüm. Ama daha fazlası Yok. Nedir sizce durum ben yapmalı ? 

Sanirim üst kısmındaki delikten bildiğimiz diski çıkarıyor gibi  hemen baya bi çıkarıyor  az önce yakından bakarken 5 kurusu kaplayacak kadar percula diskisi gibi biseyler çıkardı  

Tesekkurler. 
Bendekide geçen kahverengi dışkı bıraktı.Resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz

Dışkı değilde parçalanmaya başlamış olabilir. Dışarı çıkarıp kokusuna bakın.
Parçalanma gibi değil , altındaki dehil , üzerindeki delikten bildiğimiz balık diskisi gibi birşeyler çıkıyordu. Suan durdu.  Hiç görmediniz mi kendinizinkinde 

Hocam kestane bildiğiniz dışkılıyor normal bir durum yani hatta çıkan dışkı renkli ve boncuk boncuk gibidir

Hocam kestane bildiğiniz dışkılıyor normal bir durum yani hatta çıkan dışkı renkli ve boncuk boncuk gibidir

Bendekide geçen kahverengi dışkı bıraktı.Resim eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz
Hem safari hemde chrome ile fotoğraf eklemeyi denedim fakat eror veriyor nedende. Telefon kamerasıyla çektiğimi atmak istiyorum. 

Kestaneyi alırken tentakulleri uzun uzun ve hareketliydi. Simdi kendi halinde bir yerde bekliyor anlamadim sorunununun  ne olduğunu akvaryum da yosun dolu ... 

conchlar gibi buda keyifsiz kaldi 

Hocam siz resimden ziyade su değerlerine bakmalısın sanki conclar da keyifsiz deyince yanlış giden bişeyler var gibi geldi bana

Hocam siz resimden ziyade su değerlerine bakmalısın sanki conclar da keyifsiz deyince yanlış giden bişeyler var gibi geldi bana
Amonyak/nitrit: 0 

kh :9 

nitrat 2 

fosfat 0 

ph 7.8-8.1 

tuzluluk 1025 

tds 0 

yalnizca nitrat testinin tarihi gecik ama yanlış olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki 80-90 da bile yasıyorlar. Suan keyifsizler. 

Sorunum belki olcemedigim metaller bakır vs. Falan olabilir. Ama Ro dan geçmiş su. Bilemiyorum bisey var midir. 

Enterasan ? ben bir kez deniz den yakalayıp getirmiştim, onların dikenleri döküldü ve sonra da gövdesinin içi kaydıyla öldüler. ?Dikenlerinin kumda kalmasının haricinde su değerlerine bir zarar vermemişti. Birde ısıyı kontol edin isterseniz.

Enterasan ? ben bir kez deniz den yakalayıp getirmiştim, onların dikenleri döküldü ve sonra da gövdesinin içi kaydıyla öldüler. ?Dikenlerinin kumda kalmasının haricinde su değerlerine bir zarar vermemişti. Birde ısıyı kontol edin isterseniz.
İsi Da 25-26 arasında genelde. Altına indiğini de görmedim. Üstüne çıktığını da. Kimse çözemedi bu ısı bende anlamadim. Yasıyorlar ama resmen uyusuklar. Sanki suda bunları uyuşturan bisey var. %50 su değişimi falan mi yapsam bilemedim. 

Birisi bisey dese de çözüme ulaşsa çok hayır duası alacak benden ?

Ozaman akışına bırak ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar