Keşfet

Deniz Kestanesi

narwhal

Yönetici
Yönetici
Ad Soyad
Selim
Bayram için İzmir'e geldim ve babam denizden burdaki akvaryum için denizkestanesi toplamış biraz. Ben de İstanbul'da bulmak zor olduğu için (en azından benim için) bunlara el koydum. Hepsi küçük boydalar ve kendime 2 tane alıp gerisini İstanbul'da bulamayanlara vermek istiyorum. Sanırım 5-6 tane civarında var, yani 3 yada 4 tanesini (tabi İstanbul'a sağlıklı ulaşabilirlerse) ücretsiz forum üyelerine vermek istiyorum. Yalnız alacak kişinin Şişli'den alması lazım kestaneleri. Herkese 1 tane vermek isterim ama hepsini alacak kadar talep olmazsa kalanı da verebilirim isteyene. İsteyenler burdan mesaj atarsa sevinirim.

Selim birtanesini ayırırsan sevinirim.

Selim 1 hafta elinde tutabilirsen 1 tanesinide ben isterim.

bende alabilrim bir tanesini Selim bey.

Bir tanede bana ayırırsanız gelip alabilirim

Saygılar

Selim bey bende alabilirim 1 tane.

Kestaneleri getirdim sanırım 4 tane fazla var ama bir dahaki gidişimde tekrar getiririm sizin için Ömer Bey. Akvaryumdakiler için birkaç gün beklemek lazım durumlarını gözlemlemek için, durumları iyi olursa buraya tekrar mesaj atacağım.

Denizkestaneleri sağlıklı. Tuğkan, Alper abi, Murat ve Sinan Bey ne zaman alabilceklerini buraya yazarsa ona göre karar verebiliriz.

Bu arada merak eden varsa kestanenin türü "Paracentrotus lividus" yani normal siyah kestaneler (Arbacia lixula) gibi koralin ağırlıklı beslenmiyor, koralin yerine diğer yosunları tercih ediyor.

Selim bu bahsettiğin kestanelerin ikisinden de birer tane bende var.. Siyah olan (Arbacia lixula) yeni akvaryuma geçtiğinden beri dikenlerini kapatttı koyduğum yerde duruyor. Elime alınca normale dönüyor hemen dikenlerini kaldırıyor fakat koyduğum yerde hiç dolaşmıyor. Kırmızı olan ise (Paracentrotus lividus) sürekli dolanıyor ve dikenleri hep dimdik.. Acaba yeni akvaryumun camlarında Coralin olmadığı için mi siyah olan sürekli uyur vaziyette. Ne dersin?

Selim Bey; ne civardasınız, kestaneleri nerde alabilirz. birde bunların 50 lt akvaryum içinde sorunları olurmu? ne tip canlılarla yanyana durmazlar mesela :)

Selim bu bahsettiğin kestanelerin ikisinden de birer tane bende var.. Siyah olan (Arbacia lixula) yeni akvaryuma geçtiğinden beri dikenlerini kapatttı koyduğum yerde duruyor. Elime alınca normale dönüyor hemen dikenlerini kaldırıyor fakat koyduğum yerde hiç dolaşmıyor. Kırmızı olan ise (Paracentrotus lividus) sürekli dolanıyor ve dikenleri hep dimdik.. Acaba yeni akvaryumun camlarında Coralin olmadığı için mi siyah olan sürekli uyur vaziyette. Ne dersin?
Sanmıyorum Can çünkü koralin olmadığında yosun da yemesi gerekli, suya alışamamıştır diye düşünüyorum.

Selim Bey; ne civardasınız, kestaneleri nerde alabilirz. birde bunların 50 lt akvaryum içinde sorunları olurmu? ne tip canlılarla yanyana durmazlar mesela :)
Şişli camiinin ordan verebilirim. 50lt akvaryum uygun zaten küçükler, her canlıyla birlikte olurlar. (Trigger gibi kestaneye zarar verebilecek balıklar dışında)

Sanmıyorum Can çünkü koralin olmadığında yosun da yemesi gerekli, suya alışamamıştır diye düşünüyorum.
Aslında suyun çoğunluğu eski akvaryumdan geldi ama olabilir tabi..

Çünkü akvaryum değiştirirken 40-50 litre yeni su ekledim.

Selim forumdaki yardimlarin yetmiyormus gibi birde taa Ankaraya kadar gondermis oldugun deniz kestanesi icin tesekkurler...

Rica ederim, noolcak. Bu arada Tuğkan ve Murat Bey kestaneleri hala almadılar. Denizyıldızım yemeden bunları alabilirseniz iyi olur, eğer hemen alamayacaksanız alabilecek birine verelim ki ölmesinler.

Selim final haftam olduğundan dolayı karşıya geçecek vakit bulamıyorum..Çarşambaya kadar elinde tutabilirsen alabilirim.Ancak yok ölecek gibilerse yada ölmeleri muhtemelse verebilirsin sorun olmaz.

tuğkan gönültaşın kestanesinide aldırabilirim selim bey =)

Sorun olmaz alabiliyorsanız alın lütfen...Deniz yıldızları tarafın öldürülmelerini istemem.. :D

Çarşambaya kadar durcağını sanmıyorum Tuğkan ama yine getiririm İzmir'e gittiğimde. Ömer Bey istemişti eğer alabilirse yakın bir zamanda Ömer Beye verelim, alamazsa Sinan Beyin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar