Keşfet

Deniz kestanesinin sisteme artilari nelerdir?

velioglumehmet

Yeni Üye
Ad Soyad
mehmet velioğlu
130litre lik akvaryumumda mercan yok, blue ve yellow tang, naso tang ve iki palyaco var, deniz kestanesi almayi dusunuyorum, sizce gereklimi, faydasi nedir sisteme? 

Merhaba. Tankımda (450 litre) 2 adet deniz kestanesi beslemekteyim. Öncelikle fayda olarak, başımızın belası olan cyano ve uzun olan algleri tüketmekte çok başarılılar. Coralin alglere dokunmuyorlar. Geri kalan tüm yosunları kayalardan ve camlardan temizliyorlar. Bakımları çok kolay ve ihtiyaçları yok denecek kadar az. Kabuklu oldukları için standart su değerlerinde rahatça yaşatabilirsiniz. Eksi olan tarafı sabit olmayan mercanları kayalardın üzerinde çokça gezindikleri için devirmekteler. Bence artıları eksilerden çok daha fazla. Ben genelde tank faydası olan kabuklu türlerini ekledim ve çok memnunum. Geceleri ışıklar kapandıktan sonra ortaya çıkıp gezinmeyi seviyorlar. Yosun sıkıntısı olanlar şiddetle tavsiye edebilirim.

500 litrede bendede 2 adet var gunduz tehdit gordugu zaman ufak mercanlari ufak yildizlari ufak snailleri tas kum etrafina yapistirip oyle geziyor gece sikinti olmadan geziyorlar benim tanktaki yosunlardan dolayi almistim iyikide almisim cok memnunum

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yapılan yorumlara baktığımda benim kestanemim bu türlerden olmadığını düşünüyorum. Gerçi ben cardinal yavrularına koruyucu yuva olur niyetiyle almıştım ama :)  o iş okadar da kolay değilmiş onu öğrenmiş oldum. Bendeki kestane uzun dikenli, dışkılama yaptığı yer turumcu gibi olan ithal kestanelerden. Gece gündüz sürekli aktif şekilde dolaşıyor. Genel olarak camlardaki yosun ve kayalardaki coralin algleri yemekle meşgul oluyor. Bende yok ama bir arkadaşa musallat olan sakal yosunu cyano gibi bakteri türlerini yemesi için emanet verdiğimde bu tarz şeyleri yemediğini öğrenmiş oldum. Bendeki kayalarda oluşan coralin algleri yiyerek kayaları beyazlatıyor, önceleri bu durum canımı sıkmıştı ancak edindiğim bilgiye göre algler zamanla kayaların gözeneklerini kapattığı için bir nevi kanal açma işi yapıyormuş meğerse. Birde yapışık olmayan mercan fraglarını devirmekte üstüne yok. Benden bukadar :)  

Bendekiler biri uzun dikenli olan digeri blue

Bendekiler bunlar
040cd678b85cbeaf757f8e9de43a1f8f.jpg
ad641eba2e3cef9f8054a5b6f0300eee.jpg

2 kestane türü de bendekilerden. Pembe renkli olan inanılmaz yosun tüketmekte. Diğer uzun kollu arkadaş ise, geceleri belli bir alanda takılıyor. Pembe kadar aktif değil.

Konu görüntüleyen kullanıcılar