Keşfet

Deniz suyu kullanımı ve faydası

tank

Yeni Üye
Ad Soyad
deniz
arkadaşlar Deniz suyu kullanan ve faydasını gören arkadaşlar Bilgi paylaşmasını faydalı olacağını düşünerek bu konuya açma ihtiyacı duydum görüş ve önerileriniz. Ben yaklaşık iki yıldır değişim suyunu Tekirdağ sahilinden ve denizin uyuduğu vede cam gibi berrak olduğu zamanlarda yüzde on su değişimi ile döngüyü devam ettiriyorum,çok şükür bu güne kadar herhangi bir sıkıntıda yaşamadım aynı zamanda iki yıldır katkıda kullanıyorum mercanlarım ise nerdeyse orman gibi örneğin bir tane bubble anemonum iki yılda ondokuz tane oldu.konu hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim 

Merhaba hocam bende mersin de yaklaşık 1,5 yıl deniz suyu kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tuz oranı biraz fazla olduğu için, normal değerlere ayarlayıp devamlı değişim yapıyorum. Tabi kullanmadan önce iyice süzüp filtreledikten sonra. 

Deniz suyu değerlerine baktığımda, değerler çok güzel ve kusursuz. Dikkat edilmesi gereken tek şey, tanka zarar verecek canlı olmaması, buda suyu aldığımız yere bağlı. 

Bunlar sadece benim gözlemlerim. Tabi üstatlarımız daha iyi bilir. 

Uv den geçirme imkanınız olursa iyi olur kanısındayım.

evet bende yıllardır ayvalık sarımsaklıdan değişim yapıyorum fakat nitratı istenilen seviyelere düşüremedim 25 lerde oluyordu sadece refigiumla düşürebildim dün bir arkadaştan öğrendiğimi aktarayım bakteriler nitrata çevirdikten sonra nitratı gaza çevirip sanırım oksijendi akvaryumdan atan bakteriler varmış. arkadaş bu bakterilerinde olduğunu söyledi zaman zaman akvaryumdan küçük küçük kabarcıkların suyun yüzeyine yükseldiğini görürsün dedi akvaryumda hiç görmedim bu kabarcıkları. bu denizden değişim yaptığım için olabileceğini söyledi bizim denizlerin bakterisi farklıymış bu yüzden dışarıdan bakteri kültürü eklediğimizde birbiriyle çatışabilecegini ve nitratın artabileceğini söyledi çözüm olarak da Alper Tulek'in dediği gibi en az 1 gün ultravioleden geçirip yararl zararlı bütün bakterileri öldürüp ayda 1 bakteri kültürü girmek ben böyle yapacağım bundan sonra paylaşmak istedim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bende antalyadaki evimde konyaaltı sahilinden denizden su alarak yüzde 10 değişimle cok canlı besledim.Sadece tuz oranı biraz fazla olduğundan tatlı suyla biraz destekledim. Ancak tatlı su bile eklemesenez onlar ona göre alışıyorlar..  Hiç olüm dahi yaşamadım. Herkeze oneririm tabiki temiz olduguna inanıyorsanız.

Deniz suyunun kullanılmasının önerilmemesinde olasılıkla ticari kaygılarda var. Bir çok ticari deniz akvaryumu  direk denizden aldıkları suyu kullanıyorlar. Mutlaka  sterilize edilmesi gerekli (UV), filtre edilmeli ve tuz oranları dengelenmeli....

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba ben sadece inatçı cyano sorunu yaşarsam denizden su değişimi yapıyorum ve sonuç alıyorum 

istanbul arnavutköy boğazdan alıyorum suyu tuzu ayarlayıp giriyorum 

Konu görüntüleyen kullanıcılar