Keşfet

Deniz yıldızı öldü, neye bağlamak gerek.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba  herkese 

gecen gün acaba ölüyor mu diye konu açtığım yıldızı bugün biraz kaldırdım. Kaldırmamla kollarının suya toz gibi dağılması bir oldu. Kollarının yarısı gitti. 

Oncelikle kendilerini onarmakla tanınırlar. Sadece ortası sert kalmış. Tankta kalsın mi ? Yoksa atayım mi tanktan. ? 

İkincisi de 24 saatte ölme moduna geçmesini acaba neye bağlamak daha dogru olacaktır. Tankta mercanlar zaten açmıyordu. Suyun oturmamasina verdim bunu. Ama yıldız da aç bile olsa 1 buçuk-2 günde olmez. Aklınıza gelen başka bişey var mi acaba ? 

Bu arada benim blue leg hermit biraz canavardır  deniz yıldızına zarar verme ihtimali varmı acaba ? 

Nitrat/fosfat:0 kh7.6  su tds : 0   Katkı: ilk kurulumda 1 tüp bioptim/biodigest  

Tesekkurller. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yildizi akvaryumdan cikartin. Deniz yildizlarini almadan once nasil beslenebilecegini arastirin cunku yuzde 90 i acliktan ölürler.

amonyak ve nitrit testi yapin

Tuzluluk ve pH kontrol edebilirsiniz, sudaki Oksijen seviyesine karşı da hassastırlar.

Daha doğrusu bu değerlerdeki ani değişimlerden çabuk etkilenirler ve fazla toleransları yoktur.

İklimlendirme ve taşınmadaki olası su dışında kalma gibi aksaklıklar da tetikleyici olabilir.

Deniz yıldızının kırmızı olduğundan bahsetmişsiniz, acaba yerli kırmızı deniz yıldızı mı koydunuz tanka?

Deniz yıldızının kırmızı olduğundan bahsetmişsiniz, acaba yerli kırmızı deniz yıldızı mı koydunuz tanka?
Öncelikle herkese tesekkurler yorum icin. 

Hayir yerli değil ithal olandan aldım. 

Tuzluluk 1024 civarı. 

PH falan kontrol edemiyorum Ne yazıkki. 

Ama sabah oda çok kötü kokuyordu. Nerdeyse tamamen erimişti parçaları ancak duruldu. Hatta dalga motorunda bile var beyazlıklar. Sorun teşkil etmez bence. 

Ne Mercan koysam da ölüyor zaten. Tank 3 aylık ama nedense bi turlu dengeye girmedi. Eski tankta Pro bio s kullanırdım. Ona mi donsem bilemedim. 

Cunku sistem dengeye girmedi nedense. 

Birde dikkatimi çeken bişey daha var belirteyim. Hermit 40 günde 2 kere kabuk değiştirdi. Bu bence biraz fazla acaba rahatsız oldukları şey ne ?

Tesekkurler tekrardan ... 

Amonyak patlamis ve sorun teskil etmez diyorsunuz. Niye zemzem suyuylama kurdunuz akvaryumu

Koyulan mercanlarin ölmesi suda ki cok buyuk bir problemin gostergesi bence ben dursodan sızan su yuzunden akvaryumu sifirladim ve tuzunu koyduktan 1 gun sonra 400lt ye 7 tüp biodigest kirdım ertesi gun mercanlari koydum hicbir sknti yoktu sizde başka ve buyuk bir sknti war herseyi gozden gecirin bence .ölen deniz yildizi cok pis kokar ve o suyu neredeyse bozmuştur.imkan varsa sıfirlayin.domates anemonlarinin salgilarindan suyu bile bozdum cok fazla koymustum.

Bakteriden 2 gün sonra mercanların yasamasına inanmıyorum ben. Bu efsane gibi konuşuluyordu çok yere danıştım bunun imkansız veya anlamsız tehlikeli olacağını söylüyorlar. 

Ayrica ben arıtmaya kadar düşündüm. 

Sizin aklınıza başka bişey geliyorsa bana söyleyin :)  

hicbirsey idare eder değil herşey denize uygun zaten. 

Bakteriden 2 gün sonra mercanların yasamasına inanmıyorum ben. Bu efsane gibi konuşuluyordu çok yere danıştım bunun imkansız veya anlamsız tehlikeli olacağını söylüyorlar. 

Ayrica ben arıtmaya kadar düşündüm. 

Sizin aklınıza başka bişey geliyorsa bana söyleyin :)  

hicbirsey idare eder değil herşey denize uygun zaten. 
Desene o zaman bir efsaneyi başardım ??ve suya koydugum zaman ertesi gun mercanlar açmaktan kendilerini helak ettiler ufak bir akvaryumdalardi.bu konuda kesinlikle iddalasirim fazla eskiden beri ilgilenen hobicilerin 10 da 1 bilgisine sahip olmadigim halde yaşayan ve uygulayan biri olarak hicbir sorun yaşamadım.

Kent marine tuz 1025 ,ro su 0tds,26derece

Zoa

Mshroom kayasi 

Kenya tree

Torch coral

2 yerli uzun tntakullu anemon 

Hicbirisine birsey olmadi.eski hallerinden daha fazla actılar

Konu görüntüleyen kullanıcılar