Keşfet

Deniz yıldızlarımı Besleyemiyorum Yardım

KolombiyaTetra

Yeni Üye
Ad Soyad
Volkan
Merhaba Arkadaşlar forumda yeniyim.2 yıllık oturmuş bir tankım var.Bundan 3 ay önce marmara denizinden deniz yıldızı çıkardım.Balıkçıdan aldığım karidesi verdim.(İnternette karides yediğini okumuştum.Bir türlü yediremedim.Bir süre sonra tankta yok oldu.

3 gün önce iri 3 adet deniz yıldızını daha tanka aldım.(Marmara denizindeki standart deniz yıldızları)

Şu anda 3 ünüde leğene koydum .Karides veriyorum kesinlikle yemiyorlar.Bunlara carrefordan dondurukmuş midye falanmı alsam???

Yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 41072

Ekli dosyayı görüntüle 41073

Merhabalar,

genelde etçil obur hayvanlardır midye karides ölü hayvan atıkları ile doğada beslenirler fakat bu tür soğuk kanlı bir türdür max 22 dereceye kadar dayanabilirler diye biliyorum

sizin tankta ısı 22 nin üstündedir ve metobolizması bunu kaldırabileceğiniz sanmıyorum bu yüzden beslenemiyor olabilirler

tamamen yorumladım blimsel değildir

+1 

soğutucu gerekebilir...

Volkan Bey;

Salın denize gitsin, yasatmanız cok zor. Yazık canlılara hemde sizin kesenize.

brgds

Harici yem vermeye gerek yok şayet tankınızda balık varsa beslemeniz daha da zor zaten....ısı ve su değerlerinden etkilenirler 

Merhaba arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.Yazımın başında 3 ay önce minik bir deniz yıldızım olduğunu hiç besleyemediğimi ve yok olduğunu yazmıştım.Bugun öğleden sonra ortaya çıkıverdi.Ne yedide yaşadı belli değil.Ama ağustosta tankıma girmişti ve tankım şu anda bile 24 derece.Yani 22 derece biraz düşük bir değer gibi.Daha yüksek ısıları tölere edebiliyorlar.

Bu arada el,mde nutrion ocean'ın dondurulmuş su kurdu vardı.Verdım hepsi yedi.Sorun çözüldü teşekkürler.

Not:Küçük deniz yıldızımın kopan koluda çıkmaya başlamış:)))Ekli dosyayı görüntüle 41077Ekli dosyayı görüntüle 41078Ekli dosyayı görüntüle 41079

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar