Keşfet

Denizden Nasıl Yararlanırım?

Cheki

Yeni Üye
Ad Soyad
Kerem ARISOY
Öncelikle başlığı doğru yere mi açtım emin değilim.

Evim Bayramoğlu'nda sahile (marmara) 50-100m yakında. Ben deniz akvaryumum için denizden yararlanabilir miyim? Neler yapabilirim?

Denizden su alma, kaya alma, omurgasız alma, balık alma vb. Arayıp bulabileceğim işe yarar bir şeyler var mıdır?

Evim """temiz bir denize""" yakın olsa tuzlu suyu oradan cekerim ve yoğunluğu markalı bir tuzla 1025 getirip haftada 50% su değişimi yaparım...

Kaya almayın çünkü üstünden zararlı canlı çıkabilir. Hermit, Snail vb. alabilirsiniz. Ben olsam akvaryumdaki kayalarınızdan uygun boyutlarda birkaç taneyi filtre çorabına koyup (içine zararlı canlı girmesin diye) ağzını bağlayıp suya bırakırım, bir hafta sonra kayaları çıkarıp kova içinde getirip akvaryuma koyarım ve fileye başka kaya koyup yine denize bırakırım. Böylece her hafta akvaryumunuza bakteri girişi yaparsınız...

Bu dediklerim sadece temiz deniz için geçerli, kirli bir denizden getireceğiniz her şey yarardan ziyade zarar doğurur... 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle başlığı doğru yere mi açtım emin değilim.

Evim Bayramoğlu'nda sahile (marmara) 50-100m yakında. Ben deniz akvaryumum için denizden yararlanabilir miyim? Neler yapabilirim?

Denizden su alma, kaya alma, omurgasız alma, balık alma vb. Arayıp bulabileceğim işe yarar bir şeyler var mıdır?
Denizden alınma su ile palyaço bakan bir arkadaşım var ancak anemon denemelerinde başarısız oldu. Diğer ekipmanları tam olarak ne emin değlim ama dayanıklı balıklarda bir ihtimal. Ancak diğer canlılarda yüzde şansınız çok düşük olur.

Denizden bakteri taşımanıza gerek yok, bakteri zaten akvaryumunuzda kendiliğinden çoğalır. Temiz su kullanılabilir fakat dikkatli olmak lazım, eğer emin değilseniz temizliğinden sentetik tuz kullanmanız daha iyi olur. Omurgasızlar için ise aşağıdaki sayfamıza bakabilirsiniz, tropikal sıcaklıklara dayanan ve bakımı kolay olan canlıları çok yavaş bir şekilde sıcak suya alıştırıp ekleyebilirsiniz.

66b89be54781707349f14dc88aa469a3.jpg

Arkadaşlar bugün sahile yarım saat kadar indim. Hermit kaynıyormuş ta haberim yokmuş. Abartıp 10-15 tane topladım. Sanırım kıllı hermit. Hermit ekleme konusunda problemimiz yok değil mi? 

Ayrıca resimde gördüğünüz gibi bir tane istiridye buldum (sanırım istiridye) bunu sizlere sormak istedim işe yarar mı? 2-3 tane de salyangoz buldum.

Hermitlerden kaç tane eklememi önerirsiniz? Güzellerinden seçip (göreceli kavram) gerisini salacağım. İşe yararsa isteyene de verebilirim. Corchlara zarar verir mi? 

Kendi su değerlerini alıp damlama yöntemiyle alıştırıp salacağım akvaryuma sanırım değil mi?

002e304b5e00cb4cb04ab0607dacff8d.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar