Keşfet

Denize Giriş

befalcon

Yeni Üye
Ad Soyad
Sinan
5 Yıllık Çeşitli boy ve türlerde tatlı su tecrübesinden sonra Deniz akvaryumuna geçmeye karar verdim. Küçük bir tank kurmak istiyorum. Elimde şu anda sadece 35x35 tablası olan bir sehpa var. Dolayısıyla 35x35x35 ebatlarında 42 litre hacimli bir tank yapmayı planlıyorum. Almayı düşündüğüm ekipmanlar şöyle;

PS : 

(Aslında DIY sistem PS yapmak istiyorum fakat tankın içinde hoş gözükmez diye askı tip bir ps tercih etmek daha hoş olur diye düşünüyorum)

Aydınlatma:

Sunsun Ad-200 dokunmatik led veya Hopar 2x8 w T5 florosan armatür 35 cm. (Sunsun daha çekici geliyor ama mercanların sevebileceği ışık sistemi önceliğim olacaktır)

Isıtıcı

Tetra 50 w

Tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Hocam ilk başlayanlar içün nano tuzlu su akvaryumunu önermem.
Yaklaşık 120-150 lirre aralığında sumplı bir akvaryumu öneririm. Sizde biliyorsunuz ki nano tanklarda su değerlerini sağlamak daha zordur. Yine de tercihi size bırakıyorum tabiki.

SM-A800F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam ilk başlayanlar içün nano tuzlu su akvaryumunu önermem.
Yaklaşık 120-150 lirre aralığında sumplı bir akvaryumu öneririm. Sizde biliyorsunuz ki nano tanklarda su değerlerini sağlamak daha zordur. Yine de tercihi size bırakıyorum tabiki.

Bunu 2 yıldır düşünüyorum. Evet Yapacağım masrafın az bir farkıyla daha büyük daha gösterişli bir akvaryum yapabilirim. Ama ben kesinlikle küçük birşey istiyorum. Aslında 10-12 litre diye düşünüyordum ama küçük tank= çok fazla bakım olduğunu biliyorum. Büyük tanklar yaptım tatlı suda. 6 ay bakım istemiyordu. Şimdi En fazla çıkabileceğim tank 40x40x40 ve 64 litre oluyor ki o da 35x35 sehpamda 2,5 cm lik taşacak her taraftan. Hazır sistemler düşündüm çokça. Dophin marine set gibi. Köşeleri bombeli olanlardan. Ederinden pahalı geliyor bana. 

Benim çakma fluval başlığıma bakabilirsiniz. 40x40x35h arkadan sumplu.

Güzel olacak bence hayırlı olsun. Sağlam adımlar ve kaliteli ekipmanlarla ilerlerseniz kucuk hacimde büyük bir dunya yaratabilirsiniz :)  

Güzel olur kardeşim güzel. Öyle yada böyle başla bir şekilde. Gerisini tecrübeyle, bilgi alışverişyle ilerletirsin. 

Hayırlı olsun. Gelişim ve fikirleri buradan paylaşırsanız , bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Konu görüntüleyen kullanıcılar