Keşfet

Denizlerimizde yosun icerisindeki podlar

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Merak ettigim birsey daha var ?bir tutam yosun içerisinde çokça podlar var .bunlarin ne cesitlerini nede mercanlara zarari varmi bilmiyorum.konuyada denk gelmedim .bilenlerin bu konudaki dusuncesi nedir akvaryumda besin olarak kullanilmasi icin chelmon fln beslemek icin kullanabilirmiyiz ?

Amma cok sorcaklarim cikiyor ?formu işgal ettim ?

Orkun bey bir çok arkadaş bildiğim kadar deniz kenarından pod toplayıp akvaryuma atıyor,ben pod ve teke koymuştum .

Mercan yiyeni fln yok heralde bunlarin dimi sabah kalkip istila edilmis sekilde gormeyelim ?

flat worm bulaşabilir bizim denizlerimizden ona dikkat edin

İnceleyerek ayıklayıp koyalım o zaman .digerlerinde skntı yok ama dimi ?

flatwormları ayıklamanız biraz zor, çok küçütürler gözden kaçarlar yumurası olabilir vs.

Flatwormler ya yassı yada uzun ince olmuyormu direk yada podlari ayiklasak mesela 10 20 tane ufak bir tanka pod atsam 10lt bi tanka orda cogaltabilirmiyim.bu pod olayi cok sknti bir durum cunku 

Revive da bekletirsiniz 15 dk warm filan kalmaz
9f2d1e001d6dac2f5e14efddb41cbbdb.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Podların bir kısmı zoalar için tehlike.Youtube'a" pod eating zoa" yazarsanız birçok örnek video çıkacaktır.

Öldürüyor diyemem mercandan kaçmalarına yarıyor gibi daha çok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

podlar ölmeye yakın yada kötü durumdaki zoaları yiyor diye biliyorum genelde leşciler

podlar ölmeye yakın yada kötü durumdaki zoaları yiyor diye biliyorum genelde leşciler
Bizim denizdekiler icin mi soylediniz bunu yoksa genel akvaryumlarda ki podlar icin mi ?gammuslar fln icin.

Şu örümcek deniz yıldızlarından nasıl kurtulacağız bilen varmı

Konu görüntüleyen kullanıcılar