Keşfet

Dev tankla yeni(den) başlangıç

babumuk03

Yeni Üye
Ad Soyad
Mert
 Herkese merhabalar;

Daha önce 110 litrelik br tankta deniz akvaryumu maceram oldu. Öncesinde discus va besledim. Şimdi evime 250*90*60(h) ölçülerinde bir tank yaptırdım. Altında 150*45*55(h) ölçülerinde sump var. Sump 4 bölmeli. İlk 3 bölme filtre malzemeleri için son bölme ise kafa motoru için ayrılan daha geniş bir bölme. Kafa motoru ne alaka derseniz hemen söyliyim. Bu tankı yine discus ve motoro stingray beslemek için kurmuştum. Daha içine su değmedi. Alttan altran bir tuzlu su vuruyor. Şimdi gelelim sorularıma. 

1) sadece balık beslemek istiyorum. Mercan, anemon vs düşünmüyorum. Bu konuda bana kızanlar olacaktır herkese hak veriyorum ama ben sadece balık istiyorum. Dekor vs delikli kayalar ve yapay dekorlardan oluşsun düşünüyorum. Bülent beyin tek cümlesi beni buna itti. Sadece balık besleyecekseniz filtre yeterli. Sumpu kullanarak bu işi görebilir miyim? Balıkta zamanına ve kurallara bağlı olarak picasso trigger, aslan balığı, naso tang, snowflake müren gibi görsel ve boyut açısından güzel balıklar düşünüyorum. Bu bilgiler doğrultusunda sumpı uygun filtrasyon medyalarıyla doldursam yeter mi? İşk başlangıç için neler önerirsiniz? Düzenli su değişimleri vs gibi kuralları yazmıyorum. Bilinen şeyler bunlar  

2) Elimde bioball , dalga motoru, tds metre, ph metre var. Birde refraktometre alırsam tamamdır. Başka öneriniz var mıdır?

Şimdilik bu uzzuunnn yazıma son veriyorum. gelecek cevaplara göre paylaşımlara devam edeceğim. 

Saygılar. 

Hiç balık koymayacağım, sadece mercan koyacağım deseydiniz protein skimmer olmadan yürütebilirsiniz derdim, belki altta bir refigium ,üstüne lamba filtrasyonu çözerdi ama balık yükleyecekseniz, 2 önemli faktör, biri kaliteli canlı kaya ve diğeri sağlam bir protein skimmer...

ilave olarak sumpa inişte kule içinde bioball ama onun yerine sera siporax, eheim ehfi substrat veya seachem matrix daha iyi olur, bunlar balıklardan çıkan atık ve yemlerden oluşan atıkları filtre eden bakteriler için bakteri yatağı görevi yapacak...skimmer da henüz amonyağa dönüşmeden toplayabildiği atığı alacak...

ayrıca yine destek amaçlı yine düzenli bakteri kültürü ve bakteri besini girişi de camlarınızı ve Kaya'larınızı yosundan koruyacaktır...

balık için aydınlatma çok önemli değil, akıntının miktarı, şekli o kadar önemli değil ama tortu dipte birikmesin diye belli bir akıntı lazım...hareketsiz bölge kalmayacak kadar iyi akıntı...

test olarak da, pH (varmış), kh, amonyak, nitrat, fosfat testleri gerekli...

nitrat ve fosfat mercan tankları için önemli ama balık için de önemli, belli bir seviyenin üstü balık için de hastalık hatta ölüm demek...

öncelikle verdiğiniz detaylı cevap için teşekkür ederim. Yukarıda uzantısını verdiğim paylaşımdan yola çıkarak acaba olur mu dedim. Amacım protein skimmer olmadan olur mu diye bakmak. Kaya konusunda size katılıyorum. Birde açıklık getirmek lazım. Dediğim gibi bol delikli kayalarım var hali hazırda ama toplam miktarın en az %10u canlı kaya olmalı ki öyle olacak. Eğer ki protein skimmer koyacak olursam zaten direk mercan, anemon vs normal bir düzen kurarım. Ben sadece balık istediğim için bakıyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar