Keşfet

Diatom ne kadar sürmeli ve sonrası ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba tekrardan.

Yeni kurulumumda diatomun yaklaşık 16. günü. Özellikle camlardan kolaylıkla takip edebiliğim diatom hala yayılma evresinde. SÜrekli farklı yerlerde yeni nokta şeklinde oluşumlar gözlüyorum. Acaba normali ne kadar zaman sürmesidir. Döngü bitti diye düşünüyordum ama nedense yok olmuyorlar. Bir önceki kurulumumda diatom geldiği gibi seyrelmeye başlamıştı ama bunda olmadı o yüzden bilinçli olan kişilere danışmak istedim.

Ro su ile dolduruldu reef crystals kullandım 1025 tam.

Amonyak 0.1

nitrit 0

fosfat 0.03

kh 9,3

nitrat 2

ph 8.1

Camları dahil temizlemiyorum ki tüketmesi gereken birşey varsa kendi döngüsü süresince tüketsin diye. Diatom gibi kahve lekelerin üzerinde seffaf hava baloncuğu görüyorum. Canlı bir yapı olduğu için dokunmadum ama belirtmek istedim yine de.

kayaları ölü kullandım ama , 1 kilo fiji canlı kaya kullandım. Bu nedenle yalnızca ilk gün bakteri ve bioptim kırdım. sonra giçbir müdehale yapmadım. Sizce bioptim kullanılmalı mı. yüksek ihtimalle bioptim zaten oturmayan sistemde alg patlaması yapar ama bakteriler aç kalır mı diye aklıma geliyor bazen. Biodigest kırmaya gerek yok diyorum çünkü zaten canlı kayada yeterince bakteri vardır sanırım.

NOT: su değişimi yapmadım. diatomdan sonra yapmayı düşünüyorum. 

1 adet canlı conch var. inşallah canlıdır çok keyfi yok genelde kuma gömülü. 20-25 gün oldu balık yok.

Cam genelindeki noktalar bu şekilde belli oldu. Diatomun 17-18. Günü. ( kumda azıcık ilk fark ettiğim günden beri ) 

hic su değişimi yapmıyorum. Işık’lar yalnızca royal blue ve blue oda %50 oranında yanıyor. Hic balık veya mercan Yok. 

Mudahele etmemeye çalışıyorum genel olarak. Fakat geldiği gibi gitmesi gerek diye düşünüyorum 18 gün sürmesi normal de olabilir bilemiyorum. 

Yardim eden olursa memnun olurum. 

Ro su kullandım 0 tds gösteriyor. 

Camları suanda kadar hiç silmedim tuketecegi  birşey var sa tüketsin diye. Ama silmek daha mi iyi olur acaba ? 

Ekli dosyayı görüntüle 50012

Genel bir görüntüsünü paylaşabilirmisiniz?

Genel bir görüntüsünü paylaşabilirmisiniz?
cektim yüklemeye çalışıyorum hata oluştu diyor , yarın tekrardan deneyeceğim. 

Guncel test verilerini paylaşayım bende 

kh : 9.0 

ph :8.00 

amonyak/nitrit : 0 

fosfat 0.03 

nitrat 2 

tuzluluk 1026 

0 tds 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok emin olmamakla beraber diotom evresi bitmiş ama yosunlanma başlamış gibi duruyor. Kısaca temizlik ekibi ekleme zamanınız gelmiş geçmiş gibi. 

Çok emin olmamakla beraber diotom evresi bitmiş ama yosunlanma başlamış gibi duruyor. Kısaca temizlik ekibi ekleme zamanınız gelmiş geçmiş gibi. 
Temizlik Ekibi ekledim 10 gün önce. 4 adet. 1 gün çalışıp ufacık bir yeri tertemiz yapıp durdular. Ve birdaha 10gun yer bile değiştirmediler. Ters çevirip baktım. Ani yaklaşınca iyice icine kaçıyor ama düzelmeye tenezzül bile etmiyor. 

Conchlari küçük aldım acaba sorun bundan mi onu da bilemiyorum. 

Caresiz kaldım yanı genel olarak. Yarın ilk su değişimini yapıcam. Conch yaşasa temizleyecek ama yaşamıyor. 

Acaba tekrar conch eklemesi yapmadan önce bir biodigest kırsam mi diyorum. Ama zaten 1 kilo Fiji canlı kaya kullandım. 

Birde zaten az olan nitrat fosfati iyice asagiya düşürmemek lazim. Sanırım bu ürün onları daha asagiya çeker. Şansımı büyük olanları alarak deneyeceğim. Camları da silmemiştim , yarın silip çökenleri de su değişimi yapıcam. 

Hayir camda da küçük podlar  görüyorum bazen sıkıntı olsa onlar da yaşamaz diycem ama en basit conch bile yaşamıyor anlamıyorum. 

Herhangi bir önerisi olan varsa açığım. 

Tesekkurler. 

Bence hersey yolunda. Snail ve conch lara havale etmeniz lazim alvaryumunuzu. Camlarida silin tabi. Zaten duzenli araliklarla silmeniz gerekicek. Su degisimi gereksiz gorunuyor su degerlerinizde bir sorun yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar