Keşfet

Diatom Ne Zaman Başlar?

unalkar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ünal
Herkese Merhabalar

Daha önce kurduğum akvaryumlarda canlı kaya ile başladığım için diatom çok gecikmeden oluşuyordu. Ancak bu sefer Newa More (28 litre Pico) kurulumunda seramik kaya kullandım. Başlangıçta Prodibio Biodigest bakteri kültürü ekledim. Prodbio Bioptim bakteri besleyeci bulamadığım için, Reefflowers bacteria feeder 2 günde bir az az kullanıyorum. 10 gün gibi bir süre oldu ancak diatomdan eser yok  :)  4-5 gün sonra tekrar biodigest gireceğim. Dediğim gibi ilk kez cansız kaya kullandığım için merak ediyorum diatom yaklaşık olarak ne zaman başlar diye.

Bilgisi olanlar fikirlerini söylerse çok sevinirim.

Teşekkürler

Herkese Merhabalar

Daha önce kurduğum akvaryumlarda canlı kaya ile başladığım için diatom çok gecikmeden oluşuyordu. Ancak bu sefer Newa More (28 litre Pico) kurulumunda seramik kaya kullandım. Başlangıçta Prodibio Biodigest bakteri kültürü ekledim. Prodbio Bioptim bakteri besleyeci bulamadığım için, Reefflowers bacteria feeder 2 günde bir az az kullanıyorum. 10 gün gibi bir süre oldu ancak diatomdan eser yok  :)  4-5 gün sonra tekrar biodigest gireceğim. Dediğim gibi ilk kez cansız kaya kullandığım için merak ediyorum diatom yaklaşık olarak ne zaman başlar diye.

Bilgisi olanlar fikirlerini söylerse çok sevinirim.

Teşekkürler
Bende sizin gibi kurmuştum. Ölü Kaya kullandım canlı argonit kum kullandım. 

Tek fark kullandığımız katkı markaları ben aquaforest kullandım. 

1 hafta hiç bisey girmedim. 

Daha sonra 3 hafta falan katkı girdim 

25-30 gün civarında camda kahverengi bir nokta gordum. Sonra içerisi gözükmeyecek kadar kaplandı heryer yaklaşık 10 gün süresinde  :)  

sizinkide 1-2  haftaya gelecektir bence. Hatta daha erken bile olabilir. 

Hayirli olsun :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar