Keşfet

Diatom oluşmuyor yardım

panu

Yeni Üye
Yaklaşık bir aydır kurulu olan akvaryumumda diatom belirtisi yok. birşeyi yanlışmı yapıyorum yada hızlandırmak için önerileriniz varsa sevinirim.

-90x60x50

-tuzluluk 1024

-aquareef pro3 gün smilasyonu açık

-bm curve 7 toplama yok boğazın 2-3 cm aşağısından köpürme var

-gün aşırı 3 damla aquaforest bios damlatıyorum(nitrifikasyon bakterisi)

-kaya ve kumlar kuru olarak eklendi

Ekli dosyayı görüntüle 59465

Ekli dosyayı görüntüle 59466

Selam,

Fazla abartmadan biraz yem atın bir kaç gün akvaryum kirlensin. Sıcaklık falan 24-25 derecedir sanırım. 2 haftaya kalmaz bence diatom başlar. Kolay gelsin

Armatur olarak ne var bu tankin ustunde?

Tuzluluğunuzu doğru ölçen bir rafractometre ile tekrar ölçmenizi tavsiye ederim. Büyük ihtimal binde 18 civarı olabilir.

Ezcaneden distile su alarak veya kalibresi yapılmış doğru ölçen bir raractometresi olan arkadaşınıza rica edip suyunuzu ölçtürüp kendiniz ayarlayarak yapabilirsiniz.

Oluşssa ne olr oluşmasa ne olur diaotom? Dunyanin sonu degil:) bazen minnacik bi sekilde gelir gider bazende yogun olur yani gorulse ne olur gorulmese ne olur? Ufaktan balik girin tanka gerek yok gormenize şart degil damsel filan alin koyun bir iki hfta sonrada baska balik alin mumkunse eski balik olsun bakteri filanda girmeyin tanka tank kendi olusumunu tamamlasin ve surdursun kimyasal dogal olmayan seylerden uzak durun sonea hobiden sogumayin

deneyelim bakalım teşekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar