Keşfet

Diatom sonrası yoğun yosun.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese.  Kurulumun diatomun ardından yaklaşık 10 gün geçti. Kahverengi noktalar kaybolup yerini yeşile bıraktı. Fakat sorun su ki yeşiller çok yoğun ve fazla ; kumun üzeri bile yemyeşil oldu. 

Aslinda teorik olarak sanırım sorun yok sma sizden de Bilgi almak istedim ; 

1 hafta arayla 2 sefer 4 conch attım. Hepsi oldu nedense. 4 gün önce amonyak 0 nitrat 50-60 civarındaydı. 1 hafta önce 10 litre su değişimi yaptım %10. 

Suan nasıl ilerlemem gerekiyor. Conchlar olduğu icin suan henüz yeni canlı girişine hazır olduğunu düşünmüyorum tankın. Yalnızca beklemeli miyim ? 3 balık var tankta. 

Su değişimi haftalık %5 yapayım mi yoksa yosunları coşturur mu ? 

Bu süreçte neler önerirsiniz acaba ? 

Tesekkurler. Kurulum hariç bakteri falan kullanmadım. 

aktiv kohle kullan, nitratı düşür, içerde mercan yoksa lambayı kıs, yosun yiğen yengeçlerden at, litrenin 10da 1i kadar 1 haftaya yok olmaya yakın olur

Bu sekilde devam edin dongu donuyor sikinti olmaz bu gibi seyler normaldir herhangibi birsey yapmaniza gerek yok

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Conch ve t.snail kullan gercekten bir numaralar benim akvaryuma diatom bitmek uzereyken koydum ve 1 nokta birsey kalmadi

Conch ve t.snail kullan gercekten bir numaralar benim akvaryuma diatom bitmek uzereyken koydum ve 1 nokta birsey kalmadi
Evet ama söyle bir sorun var. 

15 gün önce 4 tane conch attım olduler. 

7 gün önce yine conch attım 4 adet onlar da öldü. 1 gün çalışıp tamamen kapanıyorlar. Sebebini anlayabilmiş değilim ... 

kucuk tercih ediyorum gerçi ama büyükler de vardı anlamadım neden oluyorlar. 

Gece ve gündüz 1 derece oynuyor ama önemli bir fark değil sanırım. 

Conchların ölümünü döngüye bağlama bence benim tanka köpek balığı ahtopat atsam yaşar her türlü balık mercan omurgasız yaşıyor tank 2 yaşını geçti ama gel gör ki conch yaşamıyor bende  :D  bir tane var emektar o nasıl ölmedi bilmiyorum en az 100 conch ölmüştür tankım da  ben de daha sonra almadım yaklaşık 6 aydır tankım da bir tane conch var oda kutsal conch ölmedi :D  yerli olduklarından ötürü sanırım ölüyorlar sıcaklık farkından kafanıza takmayın tanka da katkı vs girmeyin derim bırakın döngü devam etsin  tankımı kurdum kuralı ciddi bir problem yaşamadım çok şükür tatlı suda da tuzlu su da da olduğu gibi her şeyi bilin ama uygulamayın kaçabildiğiniz kadar maddelerden kaçın ben bu zamana kadar temel katkılar haricinde (mg ca kh ) ve mercanlarımın besini haricinde tanka hiç bir şey girmedim girmem ve her şey yolunda sabırlı olun doğal olsun tam olsun :)  

Tesekkurler öncelikle yorumlar icin yoğun yosun olan bölgelerin bir görselini ekledim. Biraz yeşilden daha koyu gibi ama sanırım katman haline geldiği icin böyle. 

Kumlarda olması beni rahatsız etti gerisi çok sorun değil de. 

Bu durumda su değişimi yapmak gerekir mi ? Yararlı mi olur yoksa iyice yosun mu azdırır ? 

Güncel test sonuçları. 

Amonyak <0.25

fosfat yaklaşık 0.01 

nitrat ise görselde ekle 25 civarı gördüm. 

5 gün önce nitrat 50-60 araliginda idi. 

Ekli dosyayı görüntüle 48822

Ekli dosyayı görüntüle 48823

Sikinti yapma hrrsey suan yolunda canli girisini bir sure daha erteleyin konc koyarsaniz isi ayariniz vede yemlemeyi unutmayin

Evet isidan emin ol  25 derece de cok iyi alistirarak suya conchlari tekrar bi dene bakalim ne olacak isiklarida bir sure acma  ?

Isini civali bir termostatla kontrol ediniz en dogru bu sekilde dogru yolu bulursunuz konc koydugunuzda normal yemleme yapin 3 kez tankinizi yemleyin dongu daha guzel olur

Tesekkurler hepinize :)  

isiyi hem sera termometre ile hemde bununla ayni veriyi veren dijital bir problu cihazla ölçüyorum. Yaklaşık 27 de tutmaya çalışıyorum isiyi. Fakat geceleri ani soğuma nedeniyle 0.6-0.8 derece düşmeler olabiliyor ama çok önemli olduğunu sanmıyorum. 

Bu arada birşey sormuştum cevap veren olmadı. Diatomdan sonra 1 kez %10 su değişimi yaptım. Bindan sonra haftalık veya 15 günlük %7-8 mi yapmalıyım ? 

En son değişimden sonra 1 gafta geçti. Yapmalı miyim yoksa suan yosunları mi coşturur önerileriniz nelerdir ? 

Tesekkurler :)  

Merak ettim o kum ve kaya uzerindekiler orumcek ağı gibi mi bana daha cok cyno gibi geldi.diatom bu kadar koyu olmaz cyno ile savasim oldu o yuzden bana fotodan cyno gibi geldi 

Bence hiiiç uğraşma.
bende yeni tank kurdum.
caribsea sıfır ölü kaya
carbisea canlı kum aldım
tunze 9004 ps var
aqua reef x50 aydınlatmam var 
rw 4 dalga motorum var
tuz olarak troip marin kullanıyorum.
Ayın 5 inde start verdim .
100 litre benim akvaryumum 
5 gün sonra diatom basladı 7 gün sürdü bitimine yakın conchları koydum 2 tane sildi süpürdü.
sonra gittim 4 tane daha aldım. 
sonra diatom bitti. test aldım
nitrat 0 
nitrit 0
amonyak 0 
cıktı 
2 tane palyaco attım ayın 17 sinde 
dünde 1 tane yellow tang aldım kücük boy
bide yarın blue tang alcam.
suan canlılar cok hareketli yem yiyor.
suyumun kalitesinden eminim. 

ama bu iş biraz kafa agrıtan bi iş biliyorsun. akvaryuma 10 tane conch atarsın 1 tanesi ölür acaba nerde yalnıs yaptım acaba acaba abcalar girdimi kafaya bucalarsın. can sıkar.
bence cok agır bi yosunlanma mevcut sende 
bence.
bitane prodibio start up kır. 
sonra bekle 
1 hafta sonra bidaha kır
sonra 1 hafta bekle su değişimi yap canlıları koy mis...

Merak ettim o kum ve kaya uzerindekiler orumcek ağı gibi mi bana daha cok cyno gibi geldi.diatom bu kadar koyu olmaz cyno ile savasim oldu o yuzden bana fotodan cyno gibi geldi 
Cyano yüzünden ben 1 kere tank bozdum suan cyano olduğunu düşünmüyorum. 

Yosunlasmis tabaka sadece. 

Zaten ben diatom da demedim diatom 10 gün önce bitti 

nitrat 80 den 20 ye kadar geldi suanda 

hala bekleme aşamasındayım :)  

cyano daha kabul gibi oluyor diye biliyorum. Yosun yanı bu bence :)  

Cyano yüzünden ben 1 kere tank bozdum suan cyano olduğunu düşünmüyorum. 
Yosunlasmis tabaka sadece. 
Zaten ben diatom da demedim diatom 10 gün önce bitti 
nitrat 80 den 20 ye kadar geldi suanda 
hala bekleme aşamasındayım [emoji4] 
cyano daha kabul gibi oluyor diye biliyorum. Yosun yanı bu bence [emoji4] 
Akvaryumu eski birseylerlemi kurdun yada kayalarimi islakken kurutup koydun naptin bu bence hic normal degil [emoji16]bak bnde yeni kurdum herseyi sifirdan kayalari tuz ruhu c.suyu sirke ile temizleyerek 1 hafta sonraki halinin fotosunu atiyim.ısiklarida simdi actim sana foto cekicem diye mercanlar acık degil o yuzden ama hicbir yerde nokta yosun yok 10 gun sonra hersy bitti nitratim sıfır.
befa7c1338ddfb3bb10aa590abfb00af.jpg

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ama ben sana soyliyim %99 cyno o bil ?onu da antibiyotik dışında bitiremezsin suyu komple bosaltsanda o cyno gene olur bakterilerin yaşam standartlari cok genistir 1 kere antibiyotik kullan cyno bittiginde aktif karbon ve fosfat tutucu medya kullan su degisimi yap antibiyotigin etkisinide yok edersin.(fluval gibi fosfatsiz A.Karbon kullan) .baskasinada gosterdim yaniliyorumdur diye ama o da cyno oldugunu soyledi.bnden sana soylemesi ?.

Benim bir onceki tankimin sorunlarina cok benziyor, 6-7 ay herseyi denedim ama duzelmedi sonunda bozdum.

Kaya ve kum ne kullandiniz? Buyuk ihtimal kaya ve kumlariniz surekli salinim yapiyor ve suda surekli dengesizlik olusuyor. Yol yakinken kaliteli kum ve kayalarla tanki yeniden kurun derim.

Saygilar

Sent my iPhone using Tapatalk

Kum ve kaya hakkinda bilgi olursa hersey daha kolay yorumlancak ?

Kum sıfır caribsea special grade canlı kum. Son kullanma tarihi geçmemiş ve yeni olarak kullanıldı.

Kayalar ise eski kurulumundan kalma fakat kayalar sudan çıkarılıp kurumadan yeniden kullanıldı. Eski tankta henüz bakteri dengesi oturmamıştı, üzerinde cyano sakal yosun veya normal ypsun bile yoktu henüz .

Su ise bildiğimiz akvaryumcu dükkandan alınmış, oturmuş içerisinde canlılar yaşayan sudur. %10 taze kullandım sadece yeni kurulum esnasında. 

Bu sorun cyano da olsa yosun da olsa nitrattan olmuş olabilir. Ne olursa olsun 10 güne kadar nitratın azalacağını düşünüyorum. 

Nitrat 80 idi şuan 20, amonyak 0 fosfat 0 

balıklar sorunsuz olarak yaşamakta. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar