Keşfet

DİATOM SÜRECİ BİR TÜRLÜ BAŞLAMIYOR ! YARDIM LÜTFEN

comandon

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Dönmezer
Merhaba Sevgili Hobidaşlar,

Diatom süreci ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var. Tankı 12.04.2021 tarihinde kurmama rağmen su hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.  Hafif ve değişik kokular var gerçi ama görsel olarak hiçbir delil yok.

Tank bilgileri ve yaptıklarım;

75x45x50(h) Ana tank 170 Litre, arkadan taşırma kutulu, sump üç bölmeli şu an sadece elyaf ve Ps (BM - C3.5) çalışıyor. 

Kafa motoru 2500 lt/h, dalga motoru 4000 lt/h

Sump su hacmi 55-60 litre civarı,

Işıklandırma Aqua Knight 30w Cree led ( Yaz geçmeden ev çok sıcak olduğu için tankı yeteri kadar soğutamayacağımdan mercan girmeyi düşünmüyorum idareten aldım.) Sonrasında ECOTECH G3 15W yada Aquareef Nano düşünüyorum.

Kurulumu Reeflowers canlı kum ve Reef Salt ile yaptım. DIY yapım mercan kırıklarından oluşan kuru kaya kullandım.

Su sıcaklığı 28 derece, (Yüksek, farkındayım. Isıtıcıyı kapattım kontrol ediyorum. Termostatı bozulmuş olabilir)

Tuzluluk 1025

KH 8-9 civarı

Amonyak çıkmıyor.

Kurulumdan sonra 3 tüp Biodigest girdim. 2 hafta sonra baktım bir aksiyon yok, donmuş krill attım, yemlemeye başladım ve kuma çiğ somon gömdüm. Yemlemeye devam ediyorum ara ara ama yine tık yok   :)

Ne yapmamı önerirsiniz ? Diatom başlamadan da tank sağlıklı bir şekilde kurulabilir mi? Yani illa diatom sürecinin başlaması mı gerekiyor ?  Yoksa hiç bu süreç başlamadan da bakteri girişleriyle sağlıklı bir tanka start verilebiliyor mu? Sağlıklı bir tanktan su, kum veya canlı kaya girişi mi yapmalıyım?

Merak edenler için tankın genel resmi:     

elyafı çıkarın, ps de çalışmasa daha hızlı ilerler, sonuçta amaç azot döngüsü başlatmak. pisliği toplamayın yani akvaryumda döngü olması gerekli

ısı yüksek, bu günlerde ısıtıcısız normal 25-26 derece seyreder. 

benım 1 ay oldu daha yeni başladı merak etmeyin

Emre bey bir şey olmaz merak etmeyin bazı tanlar da diyatom oluşmuyor benim tankımda da 20 gün boyunca bakteri kültürü girmeme rağmen oluşmamıştı daha sonrasında içine bir çift percula girdikten 1 hafta sonra diatom başladı ve 1 haftada da geri yok  oldu balıklara hiç bir zara da gelmedi büyük ihtimalle sizde de böyle olur kolay gelsin.

elyafı çıkarın, ps de çalışmasa daha hızlı ilerler, sonuçta amaç azot döngüsü başlatmak. pisliği toplamayın yani akvaryumda döngü olması gerekli

ısı yüksek, bu günlerde ısıtıcısız normal 25-26 derece seyreder. 

benım 1 ay oldu daha yeni başladı merak etmeyin

Emre bey bir şey olmaz merak etmeyin bazı tanlar da diyatom oluşmuyor benim tankımda da 20 gün boyunca bakteri kültürü girmeme rağmen oluşmamıştı daha sonrasında içine bir çift percula girdikten 1 hafta sonra diatom başladı ve 1 haftada da geri yok  oldu balıklara hiç bir zara da gelmedi büyük ihtimalle sizde de böyle olur kolay gelsin.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. 

Hız kesmeden devam o halde : )

sıcaklığın yüksek olması diatom öncesi daha iyi, yüksek sıcaklıkta bakteriler daha hızlı ürerler. içinde mercan yokken 28-29lar dert değil. 

Öncelikle hayırlı olsun, etkisi oldu mu yada denk mi gelmişti bilmem ama ben ps i falan kapatıp sadece dalga motoru ve yüzey skimmerı açık bıraktıktan 3 gün sonra diatoma geçmişti tank, bir deneyin isterseniz. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar