Keşfet

Diatom süreci.

numenor111

Yeni Üye
Ad Soyad
senol polat
Arkadaşlar yeni kurulum yaptım tankım 80x50x50 boyutlarında  herşey ölü olarak sisteme girildi. Kum, ölü kaya ve osmos su ile sistemimi kurdum. Biodigest start UP ile başlangıç yaptım. Şuan diatom sürecindeyim. Conchları attım ve temizliğe başladılar. Birde su değerleri ölçümü yaptım şimdi ve kh 6, ca 500 ve mg 1500 üzeri çıktı. Acaba bi anormal durum mu var yoksa henüz diatom süreci olduğu için mi değerler böle sormak istedim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Saygılarımla. 

Degerleriniz Kh hariç biraz yüksek afaki yükseklik yok bur da tuzluluk oranı ve kullandıgınız tuz markası önemli. Amonyak ve nitrat testi de önemli ilk kurulum aşamasında. 

Degerleriniz Kh hariç biraz yüksek afaki yükseklik yok bur da tuzluluk oranı ve kullandıgınız tuz markası önemli. Amonyak ve nitrat testi de önemli ilk kurulum aşamasında. 
Ahmet bey bu değerler zamanla ideal hale gelir mi? Benim sormak istediğim buydu. Tuzluluk 1026 da. Markası da reeflowers caledonia. 

Arkadaşlar yeni kurulum yaptım tankım 80x50x50 boyutlarında  herşey ölü olarak sisteme girildi. Kum, ölü kaya ve osmos su ile sistemimi kurdum. Biodigest start UP ile başlangıç yaptım. Şuan diatom sürecindeyim. Conchları attım ve temizliğe başladılar. Birde su değerleri ölçümü yaptım şimdi ve kh 6, ca 500 ve mg 1500 üzeri çıktı. Acaba bi anormal durum mu var yoksa henüz diatom süreci olduğu için mi değerler böle sormak istedim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Saygılarımla. 
Yeni kurulum aşamasında ölçülmesi gerekli olmayan verileri ölçmüşsünüz bana kalırsa. Fosfat ve nitrat , amonyak olcm biz gerekir. Ca ve mg sistemde ekstrem durumlar söz konusu olmadığı veya çok mercanınız olmadığı sürece tuz ortalamasından çok hareket etmez. 

Bu arada sistemi fişe takip start up kullandıktan ne kadar sonra diatom başladı acaba ? 

Değerleriniz tabiki  tüketim oldugu sürece normal hale gelir. Direk müdahale etmek için Tuzluluk oranını 1025 düşürün normal seviye gelir ama kh yükseltmeniz gerekir.

Yeni kurulum oldugu için önceliginiz daha öncede yazdıgım gibi Amonyak ve nitrat önemli.

Konu görüntüleyen kullanıcılar