Keşfet

Diatom süreci

Merhouse

Yeni Üye
Merhaba;

100x100x70H ebatlarında bir akvaryumum mevcut, sump ile birlikte toplam 800 lt,

yaklaşık 15 gündür kurulalı, bakteri kültürü için prodibio biodigest kullandım, reeflower bakteri feeder kullandım, ancak herhangi bir diatom sürecinin başlangıcı ile ilgili bir görüntü yoktur sadece 5 gün önce hafiften yeşil ve kahve renginde çizgiler oluştu ve kaç gündür hiç değişiklik göstermiyor, ayrıca kumlarda herhangi bir renk değişikliği yoktur.

40 kg caribsea kayası mevcuttur. akvaryum fotoğrafları mevcut.

diatom için nasıl bir yol izlemeliyim. yardımınızı talep ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 47718

Ekli dosyayı görüntüle 47719

Ekli dosyayı görüntüle 47720

Ekli dosyayı görüntüle 47721

Ekli dosyayı görüntüle 47722

Ekli dosyayı görüntüle 47723

Ekli dosyayı görüntüle 47724

Ekli dosyayı görüntüle 47725

sabretmek lazım zamanla oluşur

Aynen öyle biraz sabredin,15 gün içinde oluşacağını tahmin ediyorum.

manşallah tankınız güzelmiş . şu anki durum ne diyatom  ne zaman başladı merak ettim

Merhaba. Hayırlı olsun. Birincisi, kayalarınız ıslak mı kuru muydu siz koymadan önce? İkincisi ışık ne kadar süre açık kalıyor?

.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Süreci desteklemek ve hızlandırmak adına bildiğiniz bir yerden canlı Kaya ekleyebilirsiniz. Birşey eklemeyim derseniz de sabredin mutlaka oluşacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

konu 13 ekim de açılmış :)  şuan arkadaşımız tankın da köpek balığı bile besliyor olabilir :D  

Merhaba arkadaşlar;

ilginiz için hepinize teşekkür ederim,

Akvaryumun diatom süreci başladı, ancak son 2 ayda bazı akvaryumcu arkadaşlar ( petshop ) okadar yanlış yönledirmeler yaptılar ki büyük bi zarara girmiş oldum, ama en sonunda sizin yardımlarınızın sayesinde hayalimdeki akvaryuma ulaştım.

Bugün testlerini yaptım su değerleri ideal bir seviyede sadece hafiften beyaz benek var onuda ozonla helletmeye çalışıyorum.

Akvaryum fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz. Varsa önerileriniz her konuda seve seve dinlerim.

Ekli dosyayı görüntüle 48892

Hayirli olsun mash cok guzel baliklar arada sirada beyaz benek olabiliyor cok yogun olmadigi surece mudahale etmeyin sık duzenli besleyin  stresten uzak kalsinlar Allahin izni ile birsey olmaz

Konu görüntüleyen kullanıcılar