Keşfet

Diatom ve sonrası

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Yaklasik olarak 1 aylık olan yeni tankım, 1 haftadır diatom sürecinde. İlk günler hızlıca yayıldı suan biraz yavaşladı gibi hissediyorum hatta görebildiğim kadarıyla yayılması durdu. Camlarda farklı bir katmana dönüşmeden direk temizledim. Bu aşamada su değişimi yapmalı miyim ? Veya ne zaman kaç oranında yapmalıyım. 

80 litrelik tank. Ve canlı eklemesi icin (balık/mercan ) henüz erken mi ne kadar beklemeliyim. Elimde nitrat fosfat ve kh testi var. Kh yaklasik olarak 9 en güncel bunu ölçtüm. 

Tesekkurler. 

Nitratiniz kac su an?

Su degisimine gerek yok , nitratiniz kendi kendine sifira dogru gelecek eger balik yok ise. Ilk etapta nitrat yukselmeye devam edecek, daha sonra nitrat fosfat tuketen aneorobik bakteri kolonisi olumaya baslayacak ve nitrat asagilara gelecek. Bu kolonin saglam bir sekilde olusabilmesi icin tankta nitratin ve fosfatin bulunmasi sart. Oncelikle conch, snail vs temizlik ekibi eklemelisiniz. Onlar diatomlari temizleyecektir. Daha sonra yavas yavas balik girmeye baslarsiniz. Nitrat 5in altina dustugu anda ekleyin baliklari derim ben. Balik eklemeden once %20 su degisimi yapmanizda ve aktif karbon kullanmanizda fayda var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Su degisimine gerek yok , nitratiniz kendi kendine sifira dogru gelecek eger balik yok ise. Ilk etapta nitrat yukselmeye devam edecek, daha sonra nitrat fosfat tuketen aneorobik bakteri kolonisi olumaya baslayacak ve nitrat asagilara gelecek. Bu kolonin saglam bir sekilde olusabilmesi icin tankta nitratin ve fosfatin bulunmasi sart. Oncelikle conch, snail vs temizlik ekibi eklemelisiniz. Onlar diatomlari temizleyecektir. Daha sonra yavas yavas balik girmeye baslarsiniz. Nitrat 5in altina dustugu anda ekleyin baliklari derim ben. Balik eklemeden once %20 su degisimi yapmanizda ve aktif karbon kullanmanizda fayda var.
Ben sanırım yanlış bakmışım 40 civarında nitrat. 

Bu nedenle %10 civarı su degisimi yaptım bugün biraz da olsa azalmasına yardımcı olur sanırım. 5 küçük turbo snail ekledim. 3 tane hermit var ama henüz eklemedim belki yarin eklemeyi düşünüyorum umarım kumları temizlerler. Conch alırım desek hermitler oldurur. O yüzden hermitlerin kumu temizlemesi gerek. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar