Keşfet

Dino-Cyano?

Net görünmüyor ama cyano gibi.

Zafer Bey Merhaba,

Ahmet Bey'in düşüncesine katılmakla birlikte; bu oluşum bir kabuk şeklinde mi, üzerine akıntı yaptığınızda kabuk halinde kalkıp dağılıyor mu?

Eğer cyano bacteria ise, bu bakteri neredeyse yaşamın kaynağı olan bir mikro organizma ve bütün denizlerde bütün akvaryumlarda var olan bir canlı. Uygun ortamı bulduğunda çok hızlıca üreyebilir ve tek sebebi nitrat-fosfat değildir. Dışarıdan müdahele ile temizlense dahi sebep olan etkeni bulup problem giderilmediği sürece tekrarlaması söz konusu olacaktır.

Cyano Bacteria konusunda size yardımcı olabilecek birçok başlık mevcut forumda.

Şimdiden geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlginiz için tşk. Üzerine akıntı yaptığımda toz halinde dağılıp gidiyor. Cyano şüphesiyle iki hafta önce antibiyotik kullanmıştım, sonrasında beş gün boyunca hergün 1 ampul biodigest kullandım bugün 6. gün ve kayda değer bir gerileme olmadı. Antibiyotik kullandıktan sonra ciddi fark oluştu ama bir kaç güne eski haline dönmeye başladı. Cyano ile İlgisi varmıdır bilmiyorum ama 2 tane kestane 4 tane cleaner karides ve bol miktarda conch öldü antibiyotikden önce.

Antibiyotik muhtemelen daha sonra girdiğiniz bakterileri de öldürmüş. Döngünüz sekteye uğramış. Antibiyotik bir çözüm değil tam tersine akvaryuma atılmış bir bombadır.

Canlıların ölümü amonyak patlamasıyla ilgili olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
yüksek oranda su değişimininde faydası olur.

Su hazırlamaya başlayayım o zaman sağolun.

Antibiyotiklerden sonra cyano kalmadı gibi. Lps lerde sıkıntı yok ama sps lerin polipleri kapalı hiç açmıyorlar. Su değişimlerinden sonra kayalar kahverengi oldu. Antibiyotik kullandığım için sistem resetlenmiş ve diatom süreci baştan başlamış olabilirmi?

Aynen öyle, bolca bakteri kültürü girin.

Brüt 950 litre hacmi var sistemin. Prodibio biodigestten hergün 1 ampul kullansam yeterli olurmu? biopelleti cyano başlayınca çıkarmıştım ne zaman kullanmaya başlayayım.

yer yer cyano da var ama hepsi cyano değil bence. Sanki diatom başlamış tekrar kahverengi yosun ağırlıklı. bu kadar yaygın cyano olsa kum tanelerini ayırdetmek zor olurdu

Bende 3 hafta once her yer kahverengi oldu. Pasaklı böyle. Dinoymus. Ilaç girdim. Işıkları 4 gün kapalı tuttum. Geçti. Sonra oksijenli suyla su değişikliği yaptım. Yine her yer kahverengi oldu. Oksijenli su beslermis onları. Tekrar dino ilacı girdim. 4 günde geçti. Şimdi akvaryum pırıl pırıl. Bütün kahverengilikler gitti. Dino , cyano ve fosfat birbirinle çok karıştırılır.

Öncesi :

3000490e4e54be2f223f7a6f3e193bac.jpg
a5fcb8b6c139346d3d8630b462bebd79.jpg
90e5906d43b224b9d3227f1b4c18fce2.jpg

Sonrası :
59dc2b52315c88ad3e2778c8c73e5bcb.jpg

Sent my HTC One M9 using Tapatalk

suyun dengesiyle cok oynamışsınız  aynı hatayı bende yapmıştım akvayumu rahat bıakın su otursun su duzenlıyıcılerı bırakın kullanmayı bır ampul yeterlı oluyor ben suanda A B C N M GIRIYORUM DOZAJLAMA POMPASIYLA  2gunde bır 1ml gırıs oluyor 1yıldır akvaryum güzel sekılde gıdıyor ne cal. ne mag. kh katkısı gırıyorum hepsı stabıl masrafım yarıdan asagı ındı yok sunu kullan bu ıyı olur dıyen satıcılr var akvaryuma bırtek tuz alıyorum bıterse a b c n m katkıları alırım

Bende 3 hafta once her yer kahverengi oldu. Pasaklı böyle. Dinoymus. Ilaç girdim. Işıkları 4 gün kapalı tuttum. Geçti. Sonra oksijenli suyla su değişikliği yaptım. Yine her yer kahverengi oldu. Oksijenli su beslermis onları. Tekrar dino ilacı girdim. 4 günde geçti. Şimdi akvaryum pırıl pırıl. Bütün kahverengilikler gitti. Dino , cyano ve fosfat birbirinle çok karıştırılır. Öncesi :
3000490e4e54be2f223f7a6f3e193bac.jpg
a5fcb8b6c139346d3d8630b462bebd79.jpg
90e5906d43b224b9d3227f1b4c18fce2.jpg
Sonrası :
59dc2b52315c88ad3e2778c8c73e5bcb.jpg
Sent my HTC One M9 using Tapatalk
selam aynısı bendede var dino ilacı ne girdiniz acaba, karides ve kestaneye zararı olurmu

Bende 3 hafta once her yer kahverengi oldu. Pasaklı böyle. Dinoymus. Ilaç girdim. Işıkları 4 gün kapalı tuttum. Geçti. Sonra oksijenli suyla su değişikliği yaptım. Yine her yer kahverengi oldu. Oksijenli su beslermis onları. Tekrar dino ilacı girdim. 4 günde geçti. Şimdi akvaryum pırıl pırıl. Bütün kahverengilikler gitti. Dino , cyano ve fosfat birbirinle çok karıştırılır. Öncesi : Sonrası : Sent my HTC One M9 using Tapatalk
Aynı sorun bendede var sanki benim akvaryum gibi ilacın ismini yazarmısınız çok memnun olurum.acil durum

Ne kıymetli ilaçmış ismini bir türlü yazmadı 

kullanılan ilacın ismi azitro isimli bir antibiyotik ancak butun kullanım sorumluluğu riski ve dozaj ayarlama sebebpli basinize gelebilecekler sizin sorumluluğunuzdadır.Çok iyi araştırmadan kullanmanızı önermem doz aşımı canlılarıda öldürebilir

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri