Keşfet

Dino Yosunu Teşhisi Doğru mu? Tecrübe etmiş olanlar teyit edebilir mi?

istinye

Yeni Üye
Ad Soyad
Çetin Tok
Merhaba

Sanırım Dino yosunu akvaryumumu sardı, daha önce hiç karşılaşmadığım için emin olmak adına buradan sormak istedim

nette araştırdğımda Dino olduğunu düşündüm yanılıyor muyum?
img_20180418_194216_resize-jpg.50263

img_20180418_194227_resize-jpg.50264

img_20180418_194239_resize-jpg.50265

img_20180418_194244_resize-jpg.50266

img_20180418_194508_resize-jpg.50267

Dino olduğunu zannetmiyorum. Fotoğraflar çok net değil ama dinoda mutlaka kabarcıklar olur ve uzayan bir bakteri kümesinin ucunda oluşan kabarcık. Ayrıca mercanların kollarına da yapışırlar. Bu bir tür cyano olabilir. Aşağıdaki linkte daha net gözüküyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dino olduğunu zannetmiyorum. Fotoğraflar çok net değil ama dinoda mutlaka kabarcıklar olur ve uzayan bir bakteri kümesinin ucunda oluşan kabarcık. Ayrıca mercanların kollarına da yapışırlar. Bu bir tür cyano olabilir. Aşağıdaki linkte daha net gözüküyor.

Normalde baloncuk oluyor ama ışıkları yeni açarak çektiğim için baloncuklar yok, normalde hepsinin üzeri kabarcık dolu oluyor

Cyanoda  da kabarcık olur. Bana da cyano gibi geldi. Ama aşırı yoğun gibi. Dokunduğunuz zaman sanki kabuk gibi kalkıyor mu kayanın üzerinden. Yanı sımsıkı yapışmış birşey dehil sanırım ? 

Sakal yosunu da böyle basliyor. Ama kesin dino veya yosun diyemedim acikcasi..

Cyanoda  da kabarcık olur. Bana da cyano gibi geldi. Ama aşırı yoğun gibi. Dokunduğunuz zaman sanki kabuk gibi kalkıyor mu kayanın üzerinden. Yanı sımsıkı yapışmış birşey dehil sanırım ? 
sıkı sıkıya kayalara yapışık, sifonlamaya da çalışıyorum dokunuyorum ama çıkmıyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar