Keşfet

Dıy Arka Fon

evet onurcuğum altaki geri dönüş deliğinden çatladı. bu nedemek oluyor? bundan sonra deliksiz akvaryumlar in! delikliler out! :)

Geçmiş olsun Gökhan Bey..

teşekkür ederim allahtan canlılarımda kayıp yok. karantina ya aldım hepsini. yeni akvaryumum da dün akşam kuruldu bugün arka fonları monte ediyorum resimleri göndericem.

Demekki arka fonun ağırlığıda olunca alttan çatladı.

Geçmiş olsun tekrardan.

Geçmiş olsun.

yok onur arka fonla alakalı değil. su dönüş deliği çatladı. tabandaki delik. ama şimdi yeni akvaryumuma yapıştırıyorum fonları.güzel görünüyo bitsin koycam resimleri

buda aşağı yukarı bitmiş hali

elimde başka kum kalmadığı için geri kalan yerler çıplak :)

geçmiş olsun canlıları kurtadığınıza sevindim karantina tankın önemini şimdi daha ii anlıyorum.

yeni tank çok güzel olmuş arka fon la birlikte birde su dolu halini görmek isteriz saygılar.

arkadaşlar işlem bitti. şimdi yarın akvaryumun kuşakları atıldıktan sonra içi komple tuzlu suyla doldurulup her ihtimale karşı köpüğün yapacağı salınımı 2 gün bekleyerek yapması kaldı.burda olmanızı isterdim canlı görmek başka bir keyifli

Gökhan Bey kullandığınız köpüğün adı ve markası nedir tam olarak?

Bir de bu ürün sürdükten ne kadar süre sonra sertleşiyor? Örneğin son resimde bir çıkıntı yapmışsınız altına da tutması için silikon kutusunu koymuşsunuz. Bu şekilde ağır bir kayanın havada durabilmesi için nasıl kullanmak gerekir?

gökhan, hemşerim geçmiş olsun.gidişat güzel,hadi su doldur,canlılarıda koy :)

maşallah

Selim aslında çok hafif oluyor. O silikon kutusunun amacı orda unuttuğu içindir :) Genelde o kadar hafif oluyorki su fonu kaldırmasın diye 4 tarafından arka cama silikonlanıyor ve böylece arkada su kalacak derdi olmuyor. Tabi fikirsel olarak diyorum Gökhan yaptığı için daha iyi bilir. Ama güzel oldu Gökhan. Kum yetmediği için kumsuz olacak olan yerler kararacak biraz ama endişe etme normal.

Devrim abi ben iki kayaı birbirine yapıştırmak istiyorum ama kayanın biri havada kalacak. Bu iş için kullanılabilir mi yani kayayı havada tutacak kadar dayanıklı mı diye merak ediyorum.

İki kayayı birbirine bağlayacaksan bana tahmini ağırlıklarını verirsen sana delrin malzemeden çubuk göndereyim. Bu çubuğu istediğin boyda kesip birleştireceğin yerlere tam çapına göre delik delip çubukla sabitler ve birbirlerinin temas yerinede bol bol 2 komponentli epoxy sürersen baya sağlam olur. Ben grotech in ürününü kullandım bikaç kere çubuklada sabitleyince çok sağlam oluyor istiyorsan hemen kargoya vereyim çubukları yarın.

Elimde matkap olmadığı için delik açma şansım yok Devrim abi. Direkt iki kayayı birbirine yapıştırabileceğim bir malzeme var mı?

ya sen iste maktabıda gönderirim işin bitince geri gönderirsin istersen sen yeterki bu lazım de elimdsen geleni yaparım. En sağlamı silikon olur ama onunda sertleşmeşi en az 1 gün, köpük 2-3 saat, epoxy 4-5 saat. Sen nasıl bişi yapacan ortadamı duracak kaya yoksa arkayamı yaslayacaksın

ÖM attım :)

selim bey o çıkıntının ağır bir kayayla birlikte havada durabilmesi için bir kalıp üzerinde önce parçayı hazırlamak gerekiyo. daha sonra altına benim yaptığım gibi bir destek koyarak yine köpükle o bölgeyi doldurup çıkıntıyı oraya sabitlemek kalıyor. yaklaşık süre 15-20 dk. falan ama siz yinede yarım saat bekleyin. birde şu var donma işleminin daha çabuk olmasını istiyorsanız köpüğü sıkacağınız zemini suyla ıslatın. daha çok verim alırsınız. kullandığım köpüğün resmini yolluyorum

sista

he şunuda unutmadan selim, 15-20 dk dedim diye sakın altından desteği çıkarma :) devrim abimin dediği gibi tam donma 3 ila 4 saat.

buuda su dolu hali 2 gün beklicem. yapsın salınımını.

Akvaryumun altında strafor kullanmamışsınız. Umarım yine sorun yaşamazsınız. Geçmişte gecenin 04:00 ünde akvaryumunun tabanı çatlamış bir hobici olarak; kesinlikle ihmal etmemenizi, henüz canlı yokken suyu boşaltıp, straforu akvaryumun altına koyup , tekrar doldurmanızı şiddetle öneririm :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar