Keşfet

Dıy Arka Fon

Akvaryumun altında strafor kullanmamışsınız. Umarım yine sorun yaşamazsınız. Geçmişte gecenin 04:00 ünde akvaryumunun tabanı çatlamış bir hobici olarak; kesinlikle ihmal etmemenizi, henüz canlı yokken suyu boşaltıp, straforu akvaryumun altına koyup , tekrar doldurmanızı şiddetle öneririm :)
+10000000000

osman bey bu deneme suyu akvaryumun sehpası farklı üzerinde strafor var. gördüğün suyu boşaltıcam. bu maddenin salınım yapma ihtimaline karşı 2 gün tuzlu suda bekleticem.

Akvaryumun üstündeki demirler geçici mi yoksa camı tutma göreviyle mi kondu?

Dekor akvaryuma yakışmış.

calcium reactor satılıkmı :D elinize sağlık tasarım güzel olmuş..

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayır onur bey satılık değil. teşekkür ederim yorumlarınız için. koray bey akvaryum bebat olarak biraz büyük 175x63x63 ölçülerinde. camdan kuşağa pek içim ısınmadı bende kromdan kestirdim. evet gördüğünüz gibi camı tutmayla görevli. ama mobilyadan bir şapkayla o görüntüyü kaldırıcam.

bu arada akvaryum 8mm tamperli camdan yapıldı. bununla ilgili hiç deneyimi olan varmı. benim daha ilk. normal cama göre 17mm e tekabül ettiğini söylediler fabrikadan. daha dayanıklı olacağını söylediler. ama bilmiyorum.

Patlama riski yüksek Gökhan bence neden diye sorarsan tamam cam belki sağlam ama 8 mm kalınlığında olduğüundan dolayı silikonla birbirlerini tuttuklar alan çok düşük oluyor ve camda bi problem çıkmasada silikon kısmın patlak veriyor :(

peki abi köşebent tektırsam her tarafa nasıl olur. bak şuan mesela bombe yok akvaryumda.

Şuan yok çünkü daha kaya koymadın eğer biraz kaya koyup wavveboxları 2-3 ay çalıştırdığında esneme kaçınılmaz olacak

abi ben fazla kaya kullanmadım zaten. çoğu köpük ten sedece dediğin balkonları mercanlar için kaya kullandım.ama o konuştuğumuz kuşakları yarın attırıcam komple. bakalım ondan sonra karar vericem artık.

Bunun için bir tablo vardı bulamadım şimdi ama bende 8 mm çok riskli diyorum. Bene hiç kuruluma girişmeden bu ölçüyü atkılı kuşaklı olacaksa 12mm e atkısız kuşaksız olacaksa 15 mm den yapın.

onurcuğum cam temperli patlama riski yok sadece silikonlardan açıp sızma yapabilir.

80-45-50 boyutunda akvaryumda 40 kg kadar kaya var.8 mm cam.Strafor koymadım altına patlama riski olurmu?2 Ay olacak.Gerçi rahat bir insanım ama straforu önemsememiştim.Sizler ne diyorsunuz?

Strafor yoksa risk herzaman var. Akvaryumu yapan kişi uyarmadı mı sizi ?????

gökçe bey bende strafor var bunu hep diyorum. ama anlatamıyorum. resimde görülene bakmayın.

gökçe bey bende strafor var bunu hep diyorum. ama anlatamıyorum. resimde görülene bakmayın.
Sizi anlamakta problemim yok Gökhan bey :) Ben bir önceki mesaj için yazmıştım. Mesajı alıntı yapmamışım, siz beni yanlış anlamışsınız. Kusura bakmayın.

80-45-50 boyutunda akvaryumda 40 kg kadar kaya var.8 mm cam.Strafor koymadım altına patlama riski olurmu?2 Ay olacak.Gerçi rahat bir insanım ama straforu önemsememiştim.Sizler ne diyorsunuz?
Strafor yoksa risk herzaman var. Akvaryumu yapan kişi uyarmadı mı sizi ?????

Moderatör tarafında düzenlendi:
sorun değil gökçe bey bakın buda seio 6000 lt akıntı motorunu fonun içine sakladım. yorum sizden

Bu super olmus iste!

teşekkğr ederim alper bey.

vala alttan üstten komple kuşak attırdım. üstten 2 boyuna 4 enine alttanda 2 boyuna 4 dikine.hepsi 10mm arkayı zaten fon tutuyo. daha da şuan yapacak birşey yok.

suyu doldurdum gerekli katkı maddelerini attım ve sistemin çalıştırdım. suyun rengine bakmayın clarity attım oyüzden öyle. ve ps! nasıl topladığını kendinz görün

buyrun

bu arada arkadaşlar korktuğumda başıma gelmedi siz orda gözüken lamalara bakmayın boşta duruyo ne olur ne olmaz die doldururken koymuştum. akvaryum şuan terazide 1mm bombe esneme kasıntı yok. sağlam kuşak atmışım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar