Merhabalar,Yaklaşık 3 hafta önce kurduğum deniz akvaryumum için otomatik su tamamlama gerektiğinden bir araştırma yaptım kendimce. Gerek hazır ürünler gerekse dıy yapım birçok ürün inceledim. Aşağıda linkini verdiğim devreyi yapmayı uygun gördüm. Sebebi bana göre sıfır ürünlerin kaliteli ama maliyetli olması, dıy yapımlarında genelde tek şamandıralı olması. Bu devrede şamadıranın biri sump tuzlu su bolmesınde diğeride tatlı su bölmesinde. Tuzlu suda bulunan şamandıra ; ayarlanılan su, istenilen seviyenin altına indiğinde devreyi aktif hale getirip k. motorunu çalıştırıyor ve eksik su tamamlanıyor. Tatlı su bölümündeki ise k. motorunun az yükseğine konumlandırılarak suyun biterek motorun susuz çalışmasını dolayısıyla ısıdan bozulmasını önlüyor. Buradaki su azaldığında k.motoru çalışmıyor.Tasarımı bana ait değil ancak kendimde yaptım ve 10 gündür kullanıyorum. Biraz elektrik/elektronik bilgisi olan arkadaşlar rahatlıkla yapıp kullanabilirler. Ayrıca benzer devreleri kullanan arkadaşlar devredeki eksik kusur veya modifiye edilebilecek hususlar hakkında paylaşımlarda bulunurlarsa güzel bir kaynak teşkil edebilir diye düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 41489
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ekli dosyayı görüntüle 41489