Keşfet

DIY Led Armatür Yapımı

İsmail BUÇGÜN

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail BUÇGÜN
Merhaba,

30x35x30(y)cm (10 cm arkadan sump) bir pico akvaryum kurma hazırlıkları yapıyorum.  Aydınlatmayı 1w power ledler ile kendim hazırlayacağım. 4 adet 20000K beyaz, 8 adet 445nm royal blue, 4 adet UV led ile aşağıdaki gibi bir dizilim yaptım. 2.7cm eninde 20cm boyunda alüminyum soğutuculara ledleri aşağıdaki gibi yerleştireceğim. (Yetersiz gelmesi durumunda yeni led eklemek için yer olacak.) 

Ekli dosyayı görüntüle 44634

Led sayıları ve dizilim konusunda fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Önümüzdeki günlerde aydınlatmayı tamamlayıp bu konu altından yapımını ve kullandığım malzemeleri paylaşacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1 uv yeterli

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 wat olarak 10 adet beyaz 1 adet uv 1 adet yesil 1 adet kirmizi 1 adet amber 11adet blue 11 adet royal blue
ebdfb5b3cb57ebc057f9f34afcdd07f0.jpg

Amator olarak ugrasiyoruz bitince fotolari buradan paylasirim cinden malzemeleri bekliyorum

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dün konuyu açtıktan sonra renklerle ilgilli baya birşey okudum. Forumda benzer büyüklükte bir akvaryum için 1w power ledler ile yapılmış bir konu buldum ve led sayısının yetersiz geleceğini farkettim, sayıyı arttırdım.

4 adet 10K beyaz, 4 adet 20K beyaz, 2 adet 420nm mor, 18 adet royal mavi kullanmaya karar verip aşağıdaki dizilimi yaptım. Kırmızı, yeşil vb renkler kullanmayacağım. Öncekine göre daha yeterli ve homojen olacak sanırım. 

Ekli dosyayı görüntüle 44656

İsmail Bey,

Mavileri yek başına yakanilecek misiniz?

iyi akşamlar,

"Ayrı sürücü mü kullanacaksınız?" diye sormak istemiştim. Mavilerin sayısının fazla geleceğini sanmıyorum. 

İyi akşamlar,

Ekli dosyayı görüntüle 45403

Aydınlatmanın montajını tamamladım. 4 adet 10.000K, 4 adet 20.000K, 2 adet 405nm UV ve 14 adet 445nm royal mavi led kullandım. Ledleri önce sıcak silikon ile tutturup sonrasinda sunfix ile sabitledim.

Tüm ledler yanarken cep telefonuyla çekildi aşağıda fotoğraf.

Ekli dosyayı görüntüle 45412

Yalnız ayak kısmını çözemedim, önerilerinizi bekliyorum.

Ayaklar için küpeşte. asmak için aşağıdaki :)  

otomatik-tel-tutucu.jpg

nacizane önerim olacak.

ledleri silikon ile yapştırmayın. powerled ler çok ısınacak ve silikon eriyecek. direk olarak vidalayın.

ayrıca uv ledleri max modda çalıştırmayın. yani %20 gibi bir güçle çalıştırın.

İsmail bey yazmayı unutmuşum, sunfix macun kaynak kuruduktan sonra silikonları söküp temizledim, sadece yapıştırırken sabit tutmak için kullandım sıcak silikonu.

Aydınlatmaya son halini verdikten sonra kabloları da sunfix ile yapıştırıp sabitleyeceğim.

Teşekkür ederim önerileriniz için, küpeşte ile örnek bir uygulama var mı paylaşabileceğiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 45403

Aydınlatmanın montajını tamamladım. 4 adet 10.000K, 4 adet 20.000K, 2 adet 405nm UV ve 14 adet 445nm royal mavi led kullandım. Ledleri önce sıcak silikon ile tutturup sonrasinda sunfix ile sabitledim.

Tüm ledler yanarken cep telefonuyla çekildi aşağıda fotoğraf.

Ekli dosyayı görüntüle 45412

Yalnız ayak kısmını çözemedim, önerilerinizi bekliyorum.
bu soğutucu kasa aquareef e benziyor nereden aldınız?

Konu görüntüleyen kullanıcılar