Keşfet

Dıy led Aydınlatma gün simülasyonu

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Arkadaşlar merhaba,

Bu gün yeni bir ürün gördün belki daha önce göreniniz vardır ama kendin yap projesinde çok faydası olacağını düşünüyorum.

Resimler aşağıda var fiyatlarda makul oranda biri 70 tl digeri 125 tl aralarındaki fark biri elle ayarlama yapıyorsunuz digeri bluetooth ve wifi üzerinden;

30-36 volt arası 100w kadar bir aydınlatmada gün simülasyonu yapılabiliyor tankın büyüklüğüne ve kullanılacak led'lere göre bir yada iki tane kullanılabilir.

Şu an aktif bir tankım olmadığından ürünü almadım fakat yılbaşından sonra alıp denemeyi düşünüyorum.

Bu arada alıp deneyen olursa bilgi paylaşımı yaparsa sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 53345

Ekli dosyayı görüntüle 53346

Ekli dosyayı görüntüle 53347

Bu ürün hangi LED türünde kullanılıyor acaba özellikle dıy yapılan projelerde power ledlere uygulanabiliyorsa gayet iyi. Aslında Arduino bilginiz var ise rahat yapılabilecek işlemler. İyi hobiler

Arduino ile uğraşmanıza gerek yok smd yada power led ile programlama yapılabilir.

Anladığım 8 adet kadar power led ile bağlantı yapılabilir diye düşünüyorum. Her led 3.2-3.4 volt oldugundan sorun olmayacaktır.

50cm akvaryuma 2 adet programlama iki adet driver ve 8x8 adet power led kullanılarak iyi bir aydınlatma yapılabilir.

Tabi profesyonel aydınlatmalarda par değerleri falan hesaplanıyor ama bu şekilde de farklı ledler bağlayarak doğru kombinasyonu oluşturabilirsiniz.

Aşağıda led bağlantı için görsel ekliyorum

İlerde yaparsam bu şekilde bir planım var

Ekli dosyayı görüntüle 53350

Konu görüntüleyen kullanıcılar