Halfmoon06
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Serkan
Arkadaşlar merhaba. Pico tankı olan arkadaşların ve benim de her zaman muzdarip olduğumuz bir konudur protein skimmer. Genelde pico gibi küçük akvaryumlarda haftalık düzenli su değişimiyle idame ettirilse de, iyi çalışan bir protein skimmer ın sisteme kazancı su götürmez bir gerçektir. Maalesef piyasada da picolara uygun skimmerlar olmadığı için bu durumu kendi imkanlarım dahilinde çözmek istedim.
Resimde gördüğünüz gibi akrilik bir boru ile başladım.
Ve tabiki tahta bir hava taşı.
Su emişi için borunun altındaki beyaz kapağa küçük delikler açtım. Hava motoru bağlamak için de bir hava hortumu birleştiri ekledim ve silikonladım.
Veeee ucuna da hava hortumunun ucundan minik bir parça ilave edip tahta hava taşımızı hava hortumuna yerleştirdik.
Ve borumuzu yerleştiriyoruz.
Biriktirme kabımız da hazır bu konuda çok düşündüm acaba biriktirme kabını nasıl birşeyden yapabilirim diye en sonunda ayakkabı boyasının kapağı gözüme ilişti ve tabiri caizse "cuk" diye oturdu.
Veeeeeeee sonuç Şunu da demeden geçemeyeceğim. Skimmerı yaparken yabancı sitelerde satılan Dymax iq 5 modelini örnek almaya çalıştım. Ve bana göre de güzel birşeyler çıktı ortaya. Aklınıza takılan sormak istediğiniz bir soru olursa lütfen çekinmeyin. İyi hobiler dilerim.
Genel görüntüyü paylaşmayı unutmuşum kusuruma bakmayın lütfen
Resimde gördüğünüz gibi akrilik bir boru ile başladım.
Ve tabiki tahta bir hava taşı.
Su emişi için borunun altındaki beyaz kapağa küçük delikler açtım. Hava motoru bağlamak için de bir hava hortumu birleştiri ekledim ve silikonladım.
Veeee ucuna da hava hortumunun ucundan minik bir parça ilave edip tahta hava taşımızı hava hortumuna yerleştirdik.
Ve borumuzu yerleştiriyoruz.
Biriktirme kabımız da hazır bu konuda çok düşündüm acaba biriktirme kabını nasıl birşeyden yapabilirim diye en sonunda ayakkabı boyasının kapağı gözüme ilişti ve tabiri caizse "cuk" diye oturdu.
Veeeeeeee sonuç Şunu da demeden geçemeyeceğim. Skimmerı yaparken yabancı sitelerde satılan Dymax iq 5 modelini örnek almaya çalıştım. Ve bana göre de güzel birşeyler çıktı ortaya. Aklınıza takılan sormak istediğiniz bir soru olursa lütfen çekinmeyin. İyi hobiler dilerim.
Genel görüntüyü paylaşmayı unutmuşum kusuruma bakmayın lütfen