Keşfet

Diy Protein Skimmer (Pico Tanklar İçin)

Halfmoon06

Yeni Üye
Ad Soyad
Serkan
Arkadaşlar merhaba. Pico tankı olan arkadaşların ve benim de her zaman muzdarip olduğumuz bir konudur protein skimmer. Genelde pico gibi küçük akvaryumlarda haftalık düzenli su değişimiyle idame ettirilse de, iyi çalışan bir protein skimmer ın sisteme kazancı su götürmez bir gerçektir. Maalesef piyasada da picolara uygun skimmerlar olmadığı için bu durumu kendi imkanlarım dahilinde çözmek istedim. 

Resimde gördüğünüz gibi akrilik bir boru ile başladım. 

image_zps8o27uiad.jpeg

Ve tabiki tahta bir hava taşı. 

image_zpsxtiqwf9r.jpeg

Su emişi için borunun altındaki beyaz kapağa küçük delikler açtım. Hava motoru bağlamak için de bir hava hortumu birleştiri ekledim ve silikonladım. 

image_zpssovm6fpo.jpeg

Veeee ucuna da hava hortumunun ucundan minik bir parça ilave edip tahta hava taşımızı hava hortumuna yerleştirdik. 

image_zpsybq80lda.jpeg

Ve borumuzu yerleştiriyoruz. 

image_zpsk6rtkddr.jpeg

Biriktirme kabımız da hazır :)  bu konuda çok düşündüm acaba biriktirme kabını nasıl birşeyden yapabilirim diye en sonunda ayakkabı boyasının kapağı gözüme ilişti ve tabiri caizse "cuk" diye oturdu. :)  

image_zpsipuhxx3q.jpeg

Veeeeeeee sonuç :)  Şunu da demeden geçemeyeceğim. Skimmerı yaparken yabancı sitelerde satılan Dymax iq 5 modelini örnek almaya çalıştım. Ve bana göre de güzel birşeyler çıktı ortaya. Aklınıza takılan sormak istediğiniz bir soru olursa lütfen çekinmeyin. İyi hobiler dilerim. 

image_zpsv4l0pek8.jpeg

Genel görüntüyü paylaşmayı unutmuşum kusuruma bakmayın lütfen :)  

Elinize sağlık, toplama kabını nasıl yaptığını pek anlamadım ama akriliği kesip boya kapağınamı yapıştırdın.

Teşekkür ederim, boya kabının altını akriliğin çapıyla orantılı olacak çekilde kestim ve boruyu içinden geçirip çevresini silikonlandım. Kabı yuvarlak kesmek baya bir uğraştırdı beni ama :)  

Tebrikler çalışma videosu alabilirmiyiz

Teşekkür ederim, su an sehirdısındayım. En yakın zamanda videosunu eklemeyi düsünüyorum. 

Akrilik boruyu nereden temin ettiniz?

Ben de ankaradayım ve bir picom var. Tam olarak nereden aldığınızı belirtebilirseniz sevinirim. Ben bulamadım da.

Maalesef Kırıkkale'den aldım ben hocam. Ailem Kırıkkale'de ikamet ediyor. Ama Ankara'da da kolayca bulunabilir. Dikimevi kavşağının Mamak tarafına doğru gidilen yolunda medikalci vardı 2 sene önce karideslerimi yemlemek için cam pipet almıştım. Oraya bir sorun isterseniz yolunuz düşerse. 

image_zpspg7tovat.jpeg

image_zps3xqh18pg.jpeg

image_zpsmqpmip3n.jpeg

Bu da çalışma fotoğrafları arkadaşlar. Videoya çekemedim kusura bakmayın. 

Hava motorunuz sessiz ise neredeyse sıfır ses :)  cok tiz bir hava kabarcığı sesi geliyor onu da yoplama kabının ağzını kapatarak minimuma indirdim. İnternette diy protein skimmer yapimlari cok var, ancak cogu pet şişe ile yaptığı için bana pek estetik gelmedi, bende böyle bir yol buldum. Umarım yararlı olmustur. 

Bence çok harika bir çalışma bir delik daha açılarak 90 derecelik 2.5 lik pimaş boru ile seviye ayarlanabilir hatda alt kısmın içine 5 cm içeriye ızgara yapılarak motor bile takılabilir denemek lazım turboflorun berlin skimmırına benzer

Konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama yine de sormak istedim.

Toplama kabını boruya silikonla yapıştırmışsınız toplanan atığı sanırım manuel boşaltıyorsunuz. Taşmalara karşı önlem aldınız mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar