Keşfet

Drop Off Mini

umit.y

Yeni Üye
Ad Soyad
umit
Merhaba arkadaşlar keyifli hobiler

55.70.kısa tarafı 30 uzun tarafı 70 siparişimizin gelmesine birkaç gün var. Kısa tarafta SPS olabilir kolay türlerden,uzun bölüm de zoa ricordea Lps düşünüyorum. Akvaryum 250 litreye filan tekabül ediyor. Ilk kez "0" akvaryum yaptırıyorum biraz Şahsi çizgileri olsun istedim. Yener ustayla uzun görüşmeler sonucu siparişi tamamladık : ) üst Kısmı kapalı cam olucak. Yüzey dalgası gibi bi sorunum olur mu ?. Mercanlar Üstten izlenebilecek bu ciddi beni heyecanlandırıyor. Bu arada ilk alttan sumplı akvaryumum

Ekipmanlar:

Aydınlatma:ecotech radion g2 

ps: çok kararsızım nac 7 vardı Curve 7 alayım dedim sonra 9 mu olsun atı 200 is mi olsun bilemedim SPS de olucak 3 5 tane ? 

Kafa motoru eheim 2000

dalga motoru rw8 veya Tunze 60.40 ? 

Kaya: Dik açıyla olmayacağı için 30dan 70e geçiş mecburen ölü kayalar yapıştıracağız kendi 2 3 yıllık kayalarım da olacak. Seramik Plate kayalarım da var

kum akvaryumdakini Alıp kendi suyuyla yıkayıp eklesem olur mu? Ya da üst tarafı bembeyaz alt kısımı siyah kum mu yapsam  : ) ? Değişik olabilir. Tavsiyeye Açıktır.

120 litre yeni tuzlu su hazırlandı. 

Şimdilik bu kadar. Hayırlı olur inşallah..

Takip ettiğim kadarıyla bu hobiyi layıkı ile yapmaya çalışıyorsunuz ancak bir takım olumsuzluklar yüzünden tam istediğiniz tanka ulaşamadınız.

Umarım bu tankla noktayı koyarsınız. Yener ustanın işçiliği zaten şahanedir. Hayırlı olmasını dilerim.

Yener usta olunca içiniz rahat olsun gerekli yardımı hem fikir hem teorik olarak yardımcı olur.

mini drop merakla takip edicem ilgimi çeken bir model üstü kapalı deniz akvaryumu..

şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kurulum ve sorunsuz bir tank olması dileğiyle

kolay gelsin

Hayırlı olsun Ümit kardeşim. 

* Curve 9 gereksiz yere büyük olur, daha küçük ama daha kaliteli ps kullanabilirsin. İlle de BB king olmak zorunda değil. Skimz / Nyos falanda bakabilirsin. 

* Kum için evet kendi kumunu iyice yıkayıp kullanabilirsin (2 kez denedim oldu) Tabi yeterli miktarda elinde canlı kayan var ise ...

* Siyah/beyaz katmanlı kum ben olsam yapmazdım. Bu iş görsel işi. Kum değişimi zahmetli ve kimi zaman imkansız olabiliyor. Sonradan pişman olursan zor durumda kalırsın. 

* Eski suyunu kullanma, sıfır bi başlangıç yap. Eğer hızlanmak istersen çok az miktarda kullanabilirsin. 

Bunlar benim önerilerim/tercihlerim, karar verecek olan sensin. Umarım herşey dilediğin gibi olur ...

Kumunuz akvaryumda ve canlı ise, kendi suyunda yıkayıp kullanmak mantıklı, yoksa öldükten sonra faydadan çok zarar olur, ölen her şey salınım yapar, kum da bunu emecektir veya yeni tanka girdikten sonra salınım yapar, aynı şey Kaya'lar için de geçerli,

öldürmeyin, çok temiz olması şart değil canlı canlı aktarılması daha önemli, yoksa bela olur size...

2001 den, 2011 E kadar defalarca akvaryum taşıdım, her seferinde eski kum ve Kaya'larımı kullandım, en son kurulumda kum ölmüştü, havuz makine dairesinde çok yüksek debili temiz su ile yıkadım ama 1 sene kumdan kaynaklanan sorunlarla uğraştım, en son tüm kumu sifonlayıp, tankın yarı suyuyla beraber attım...Yeni canlı kum ekledikten sonra sorunlarım bitti...

kayayı asla ölü Kaya kullanmadım, bana göre Kaya tanktan çıktı mı, ya 1-2 aylık kürleme sürecine tekrar girecek ya da atılacak...

seramik Kaya kurtulma şansı var ama Deniz kayası, dediğim gibi, seramikte derin gözenek falan pek olmuyor zaten, doğal Kaya kadar bakteri de tuttuğuna inanmıyorum, senelerce korallenwelt kullandım, büyük tanklarda az balıkla oluyor ama, ufak tankta balıkları taşımıyor seramik...

ps olarak, bk olmayacaksa,

dc motorlu ati, reef octopus,

ac motorlu, nyos, reef octopus, jns, skimz güzel cihazlar

fiyat/performansa göre seçilebilir...

fiyata odaklı alacak olsam reef octopus Classic 150sss modelini alırdım...

bütçem varsa, ac motorlu nyos...

dc motorlu Ati veya reef octopus...

ati de jebao motorlu 200 tercih ediyorum çünkü motorun bulunması çok kolay ve 200 kasası için gayet yeterli...

çift renk kum Zaman içinde karışıp garip bir görüntü olabilir, siyah tek başına uzun vadede kullanan pek olmadı...

Takip ettiğim kadarıyla bu hobiyi layıkı ile yapmaya çalışıyorsunuz ancak bir takım olumsuzluklar yüzünden tam istediğiniz tanka ulaşamadınız.

Umarım bu tankla noktayı koyarsınız. Yener ustanın işçiliği zaten şahanedir. Hayırlı olmasını dilerim.
Eywallah Burhan bey. Bu son olacak gibi duruyor, 2 senelik şöyle olsaydıların akvaryumu olucak. Çok teşekkür ederim 

Kurulumu kazandığınız deneyimlerler halledersiniz saten buna eminim

Benim tek temennim bu sefer sürdürülebilir gönlünüze sinen sorunsuz bir tank olsun :thumbsup:

hayırlısı olsun

Hayırlı olsun Ümit kardeşim. 

* Curve 9 gereksiz yere büyük olur, daha küçük ama daha kaliteli ps kullanabilirsin. İlle de BB king olmak zorunda değil. Skimz / Nyos falanda bakabilirsin. 

* Kum için evet kendi kumunu iyice yıkayıp kullanabilirsin (2 kez denedim oldu) Tabi yeterli miktarda elinde canlı kayan var ise ...

* Siyah/beyaz katmanlı kum ben olsam yapmazdım. Bu iş görsel işi. Kum değişimi zahmetli ve kimi zaman imkansız olabiliyor. Sonradan pişman olursan zor durumda kalırsın. 

* Eski suyunu kullanma, sıfır bi başlangıç yap. Eğer hızlanmak istersen çok az miktarda kullanabilirsin. 

Bunlar benim önerilerim/tercihlerim, karar verecek olan sensin. Umarım herşey dilediğin gibi olur ...

Kumunuz akvaryumda ve canlı ise, kendi suyunda yıkayıp kullanmak mantıklı, yoksa öldükten sonra faydadan çok zarar olur, ölen her şey salınım yapar, kum da bunu emecektir veya yeni tanka girdikten sonra salınım yapar, aynı şey Kaya'lar için de geçerli,

öldürmeyin, çok temiz olması şart değil canlı canlı aktarılması daha önemli, yoksa bela olur size...

2001 den, 2011 E kadar defalarca akvaryum taşıdım, her seferinde eski kum ve Kaya'larımı kullandım, en son kurulumda kum ölmüştü, havuz makine dairesinde çok yüksek debili temiz su ile yıkadım ama 1 sene kumdan kaynaklanan sorunlarla uğraştım, en son tüm kumu sifonlayıp, tankın yarı suyuyla beraber attım...Yeni canlı kum ekledikten sonra sorunlarım bitti...

kayayı asla ölü Kaya kullanmadım, bana göre Kaya tanktan çıktı mı, ya 1-2 aylık kürleme sürecine tekrar girecek ya da atılacak...

seramik Kaya kurtulma şansı var ama Deniz kayası, dediğim gibi, seramikte derin gözenek falan pek olmuyor zaten, doğal Kaya kadar bakteri de tuttuğuna inanmıyorum, senelerce korallenwelt kullandım, büyük tanklarda az balıkla oluyor ama, ufak tankta balıkları taşımıyor seramik...

ps olarak, bk olmayacaksa,

dc motorlu ati, reef octopus,

ac motorlu, nyos, reef octopus, jns, skimz güzel cihazlar

fiyat/performansa göre seçilebilir...

fiyata odaklı alacak olsam reef octopus Classic 150sss modelini alırdım...

bütçem varsa, ac motorlu nyos...

dc motorlu Ati veya reef octopus...

ati de jebao motorlu 200 tercih ediyorum çünkü motorun bulunması çok kolay ve 200 kasası için gayet yeterli...

çift renk kum Zaman içinde karışıp garip bir görüntü olabilir, siyah tek başına uzun vadede kullanan pek olmadı...
Kum konusunu ben anlatamadım. Bi kısım 30 cm diğer kısım 70 cm yüksekliğe sahip akvaryumda. 70 cm olan bölüme siyah yapalım 30 cm'ye ise beyaZ mı yapalım demek istemiştim. ? Ps konusunu bi araştırıcam ne yapabilirim diye. Ben de merak ettim şimdi ne alıp kullanıcam acaba diye. Hayırlısı diyelim. 

Peki bu yükseklik farklı iki bölüm arasında kum uçuşması, balıklar kumu kaldırsa, sığ bölümde Kaya vs yerleştiriken diğer bölüme kaçmaz diyorsanız olabilir...kaçarsa aşağıda biraz alacalı bir kum olacaktır...

renk olarak da çok fark sırıtabilir, tankı görmeden bişey söylemek zor ama, iki farklı akvaryum gibi durabilir, bütünlük kaybolabilir, bitişik 2 farklı akvaryum gibi görünürse güzel mi olur? Olmaz mı? Sizin hayallerinize bağlı...

kum için şöyle bir öneri de olabilir, sığ tarafta motorlar daha rahat ve devirli çalışarak suyu daha rahat itecektir, bu açıdan kum kalkması daha kolay olur, belki sığ tarafta 1-2 numara, derin tarafta 0-1 numara gibi 2 farklı kalınlıkta kum kullanılabilir...

aşağıyı ince yapmak avantaj olur, çünkü, en ince kumda tortu kumun arasına giremiyor, nitrat vs problemleriyle uğraşmazsınız...

kalın kumun içine rahatlıkla tortu çöküyor...

derin kısımda bulabileceğiniz en ince kumu öneririm, rahat edersiniz, araya yem, dışkı, dökülen başka tortular yerleşemez...

sıfır numara kumda serilmiş çarşaf gibi üstte kalıyor, eriyip dağılıp taşırmadan gidiyor ps topluyor, diğer türlü düştüğü yerde kalıyor,  temizlik ekibi bulana kadar da kum dibine çöküyor...

Kurulumu kazandığınız deneyimlerler halledersiniz saten buna eminim

Benim tek temennim bu sefer sürdürülebilir gönlünüze sinen sorunsuz bir tank olsun :thumbsup:

hayırlısı olsun

Peki bu yükseklik farklı iki bölüm arasında kum uçuşması, balıklar kumu kaldırsa, sığ bölümde Kaya vs yerleştiriken diğer bölüme kaçmaz diyorsanız olabilir...kaçarsa aşağıda biraz alacalı bir kum olacaktır...

renk olarak da çok fark sırıtabilir, tankı görmeden bişey söylemek zor ama, iki farklı akvaryum gibi durabilir, bütünlük kaybolabilir, bitişik 2 farklı akvaryum gibi görünürse güzel mi olur? Olmaz mı? Sizin hayallerinize bağlı...

kum için şöyle bir öneri de olabilir, sığ tarafta motorlar daha rahat ve devirli çalışarak suyu daha rahat itecektir, bu açıdan kum kalkması daha kolay olur, belki sığ tarafta 1-2 numara, derin tarafta 0-1 numara gibi 2 farklı kalınlıkta kum kullanılabilir...

aşağıyı ince yapmak avantaj olur, çünkü, en ince kumda tortu kumun arasına giremiyor, nitrat vs problemleriyle uğraşmazsınız...

kalın kumun içine rahatlıkla tortu çöküyor...

derin kısımda bulabileceğiniz en ince kumu öneririm, rahat edersiniz, araya yem, dışkı, dökülen başka tortular yerleşemez...

sıfır numara kumda serilmiş çarşaf gibi üstte kalıyor, eriyip dağılıp taşırmadan gidiyor ps topluyor, diğer türlü düştüğü yerde kalıyor,  temizlik ekibi bulana kadar da kum dibine çöküyor...
Tesekkür ettim Hakan bey. Temenniniz benim de dileğim . Evet evet aklıma yattı ince bi kum olsun çok daha iyi olucak böylesi. Marka ne olabilir sistemi sarsmayacak bi kum olmalı canlı kum vs gibi  Üst kısma kendi kumunu ( caribsea aragonit ) ekleyeceğim. Alt kısım ne olabilir bu arada ps konusunda jns co 2 mi yoksa curve 7 mi  diye sorucam bu Zamana kadar 2 yıllık mercanlarım da var akvaryumda. Nac qqdan ileri gidemediler şok yaşayacaklar : ) en geç pazartesi kurulum olur diye tahmin ediyorum. Start up vs gerekir mi ?

Kum, iki markada da ince var canlı olarak, tercihi siz yapın...

ps, jns co3 kullandım, güçlü ama birazcık sesli , motoru büyük çünkü...co2 daha sessiz olabilir çünkü motor daha ufak...

curve7 hiç denemedim...

Aradan geçen sürede bikaç malzeme tedarik ettim. Yeni listem şöyle;

ps jns co2 

aydınlatma radion g 2 

dalga motoru rw 8 

kafa motoru eheim 3000 

ısıtıcı eheim 300 wat 

bublemagus 3lü dozaj pompası + c balance

reaktör şuan içinde zeovit ve karbon var dönüyor. Yeni akvaryuma direk alıcağım bulanıklık yaşamamak için. 

Bu arada alışveriş yaptığım herkese teşekkür ederim  burdan. Yeni akvaryum kurarken bi çok insanla bir araya geldik.

Bu hobiyi biraz da dostluklarından ötürü sevdik.O yüzden bırakılmıyor bu hobi. Saygılar.

Ümit hayırlı olsun birde fotoğraf paylaşırsan son durumu bizde görmüş olalım. Bleny de benden önce kaptın zaten :)

Valla suan finalini yaptığım akvaryumun resmî var. Değişiklikler yaptım biraz. ( nac qq'ya teşekkürler ) :)  Akvaryum kar nedeniyle gelemedi. Pazartesi aksilik olmazsa burda

Ekli dosyayı görüntüle 42092

Sabırsızlıkla bekliyoruz kardeşim :)

747d891a2447e529fd9b5c26e0db2d85.jpg
df5d5e4559be574bf8b52439b65aa41c.jpg

Tek problem bulanıklık. Dün suyu ekledim bugün canlıları hayırlısı ile

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Güzel, türünün değişik bir örneği olmuş gerçekten :)

ön kısmı aydınlatmada biraz zorlanıyorsun gibi ... 

Su içinde çalışan led armatürler var tunzenin... Bir incele istersen...tunze led...

Güzel, türünün değişik bir örneği olmuş gerçekten [emoji4]
ön kısmı aydınlatmada biraz zorlanıyorsun gibi ... 
Su içinde çalışan led armatürler var tunzenin... Bir incele istersen...tunze led...

Armatürü biraz öne aldım daha iyi görünüyor suan
68d17554f37131051953dba729e00daa.jpg
e8868e403e3766f55346ea8683540969.jpg
f1e4c7b7ff553cc742611f15689aada2.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Derinde etki daha güzel olmuş...

Konu görüntüleyen kullanıcılar