Keşfet

Düşmeyen KH

garmagan

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan Armağan
Neredeyse 3 aydır aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Ne kadar su değişimi yapsamda kh 10.9 un altına düşmüyor. Diğer değerler hep normal seviyelerde. Bu khı düşürecek bir metod yokmu?

Tuzluluk 1024

ısı 25°

Nitrat 0.2

Amonyak 0

Fosfat 0.03

Ca 450

Mg 1350

Kh 10.9

Ph 8.2

tuzluluğu ne ile ölçüyorsunuz.kullandığınız tuzun markası nedir.

Bende geç öğrendim :) Sps 'm olmadığı halde diğer lps lerin çok kh tüketemiyeceğini biliyordum fakat tankımda baya bi kh tüketimi var. daha sonradan star polip'in sert yapısı sebebi ile hatrı sayılır miktarda tükettiğini öğrendim

Bende geç öğrendim :) Sps 'm olmadığı halde diğer lps lerin çok kh tüketemiyeceğini biliyordum fakat tankımda baya bi kh tüketimi var. daha sonradan star polip'in sert yapısı sebebi ile hatrı sayılır miktarda tükettiğini öğrendim
Bende bu hafta 7 adet sps frag ekledim. Belki KH tüketimi artar. Etkiler mi acaba?

kh tüketimini genellikle SPS tarzı (acro-monti playtler ve digidatalar) tüketir . bu canlılar büyüdükçede tüketim artar lps mercanların kh tüketimleri sertlere göre çok azdır star polypin o kdr fazla kh tükettiğini tahmin etmiyorum

kh tüketimini genellikle SPS tarzı (acro-monti playtler ve digidatalar) tüketir . bu canlılar büyüdükçede tüketim artar lps mercanların kh tüketimleri sertlere göre çok azdır star polypin o kdr fazla kh tükettiğini tahmin etmiyorum
Buradan şunumu anlamam gerekiyor. Eklediğim spsler sayesinde kh düşecek sorun kalkacak öylemi? Peki benim anlamadığım kh neden yüksek. Tuzu değiştirdim ve kh sıkıntısı başladı. Oysaki tuz kh değeri en düşük tuz. Hatta ilk kovayı aldığımda tuzda sorun vardır diye geri götürdüm adamlar bana yenisini verdiler. 2. Kovada da aynı sorun olmaz ya...

bende tropik marin kullanıyorum.kh 7.7 ve 8.3 arasında değişiyor.o parti gelen tuzda sorun olabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar