Keşfet

Düşuk kh

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Akvaryumda felaket sekilde kayalarda kumlarda sakal yosunu var seachem posguard fosfat giderici 1 hafta kullandim 400lt akvaryuma butun kutuyu koyark kullandim. 5 gun once cikarttim

Bugun kh testi yaptim 5 kh cikti.zoalarda keyifsizlik var 2 gundur.sebebi yosunlarmidir kh dususundeki yoksa fosfat gidericimidir...

Kenya tree mashroomlarda sknti yok ama .

Daha onceden akvaryumu ilk kurdugumda 9 kh vardi jbl ile olcuyorum testte sorun oldugunu dusunmuyorum.

Ph:7.7-7.8 arasi cikiyor...Ne yapmaliyim ?

Yok mu fikri olan ?daha once yaşamiş kimseler??...ne akvaryummuş yaşancak ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sırayla yaşiyorum ?...

Tam olarak bilmesem de , sakal yosun belki kh tüketiyor olabilir diye düşündüm. Şimdi su değişimi yapsanız o sakal yosuna yarar herhalde... o yüzden yapmasanız daha uygun. Fakat kh katkısı kullanmanın bir zararı olacağını da düşünmüyorum açıkcası :)  

Aksam 10 gibi ve bu sabah 8 gibi 24ml 400lt ye girdim .evet su degisimi gazliyor daha cok .kafami karistiran herkesde kh yukselmesi var ve herkes imkansiz dusmesi diyor okudugum baska basliklar altinda .dusme gorunce sacma sapan seyler oluyor cozemiyorum 

Canlı türü bulunan har tankta ( Mercan ) kh tüketim sonucu sürekli düşer düşmeme gibi durum söz konusu değil.

Siz tüketim miktarını belirleyip Kh 7-9 arası tutmaya çalısın. Sakal yosunu kayalardan  tank dışında fırçalayarak temizleyin. Tank içinde sakal yosunlara kesinlikle müdahale etmeyin dagıldıgı taktirde her yerde çıkar.

Tankin heryernde ve bolca uzunca varlar ?tank disinda temizledim koydum.tekrar sardi heryeri flucan ile mudahale edicem 1 2 gun icinde .ama sanirm yosunlar kh yi dusuruyor.kh katkı giriyorm

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sakal yosunu fosfattan çok ağır metalleri kullanır, bu da arıtılmamış suyun sonucı oluşur. Ağır metalleri yok etmek için karbon medyası kullanabilirsiniz. Fosfat yumuşak mercanlar tarafından tüketilir. Mercanlar alıştıkları fosfat seviyelerinin çabuk değişmesinden olumsuz etkilenebilir. Ayrıca ek bilgi bazı medyalar kh seviyelerini aşağı çekebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
sakal yosunu ışık süresinin standart süreden fazla yanmasıyla da meydana geliyor ben ışık süresini kısaltarak daha keliteli marka flolalar alarak 1 hafta gibi kısa bir sürede kurtulmuştum

Ro lu su kullandiğim için agır metal kısmına takılmiyorum .kayaları sudan cikartip.kurutup tekrar koydugumdan fosfat kusuyor sanırım .hergun 1kh yukseltiyorum mg de duşmuş onuda beraberinde koyuyorum .bakalm flucan ilac.kullancam yosunlar icin sonrasinda.neler olucak...herkesin ilgisine tesekkur ederim

Kayaları kurutup koyduysanız amonyak kusar :)

Savaştım kurutamadim en sonunda tekrar akvaryumu boşalttım canlı kaya ile tekrar kuralim o kayalarida cope aticam zaten lav kayasiydi

Savaştım kurutamadim en sonunda tekrar akvaryumu boşalttım canlı kaya ile tekrar kuralim o kayalarida cope aticam zaten lav kayasiydi
tankinizi kurali ne kadar zaman oldu sakal yosunuyla mucadele cokta zor degil ilk once 3 adet kestane alacaksiniz bu sakal yosunuyla 3 ay ugrastim cunku isik suresini azaltin gunde maxsimum 4 saat yakacaksiniz kh mg ca hicbiri girmiyeceksiniz tds sifir olacak sekilde haftada sadece 20 litre civari su degisimi tankinizda tuz orani 1020 gibi olsun kayalari sakince hergun bir parca cikarin cikarirken sakin cikarinki fosfat patlamasi olmasin sakal yosunu nedenleri ro sudan cikan su silkat nedeni tds 2 nin ustu olmasi o tds sorunsuz tank 2 inci neden isik ledlerdeki kirmizi yesil portakal renkleri 100/100 yakinca olusuyor bu renkleri 100/5 oranina cekince sikinti olusmuyor sakal yosunu tanki kaplayinca butun degerler tuz haric tamamen alt ust ediyor bilginize (kestane tek cozum demiyorum ama hizli bir cozum diyorum)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar