Keşfet

Duvara askı akvaryum

Harun Samuk

Yeni Üye
Ad Soyad
Harun
Herkese tekrardan merhaba

yeni bir akvaryum tasarladım kafamdan ve start verdim arkadaşlar. 

140x15x40  :)

salonum 3,5 metre uzunluğunda boş bir duvarın tam ortasına koyucagım

her aşamada fotoları paylaşacagım siZlere ortalama 2 hafta içinde kurmuş olacagım

evdeki mevcut nano tankkı oraya taşıcagım

şuan yük hesabında bayabi araştırma yaptım inş yük demirleri bugun yaptırmayla başlalıyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 44224

L demirlerin üstüne mi oturacak? böyle bir düşünceniz varsa bence büyük sıkıntı olabilir Allah göstermesin küçük bir depremde sarsıntıda öne doğru kayıp devrilebilir bir diğer sıkıntı ise zamanla ağırlıktan yine öne doğru eğim yapması. L demirlerin Altına uzun demir çubuklar ile destek yapmak sanırım sorunu çözer, diye düşünüyorum.

Not: Nete küpeşte diye aratın sağlam estetik görünümlü demir çubuklar var ve sağlamdır. 

Şöyle bahsettiğiniz gibi resimde çizdim altından destek gelicek ve sadece iki kenarda ise L demirin kenarlarınıda lama demir ile üçgen bir şekilde destek daha olucak. Akvaryumun üst köşelerinde ise ön tarafa baskı yapmama için mengene gibi düşünün iki taraftan duvara sabitlicem

Arkadaşlar ölçü 140x20x40 olarak düzenlenmiştir

Sonucta tank duracağı yer L demirler. Siz üstende L demir atıp araya sıkıştırıyım mı diyorsunuz?

Üstende değilde yan taraflarından

Bilmiyorum sizin düştü mü lakin benim çocukken 1-2 defa üzerime tüplü televizyon düştü. 

Sanırım Vedat Bey'in anlatmak istediği de öne doğru düşebileceği. Televizyon düşüşü gibi :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yanlız konsolları duvara monte edeceksen eğer çelik dübel yada tij kullanmalısın. Eğer arkası balkonsa karşı tarafa geçirip somun takoz ile sabitlemelisin. Dübel vs malzemeler duvardan kendisini bırakabilir. Tankın altına ortasında ters konsol atılabilir zamanla bombe vermemesi için. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizlere 4 adet L demiri paylaşacagım. Şuan yapılıyor. Ben tam anlatamadım. 

Yasin Bey,

Sizin kafanizi karistirmis gibi olmayayim ancak bu sekildeki bir duvar askisi akvaryuma binen yuku kaldirmaz gibi geliyor bana. ki hic bir yerde de gormedim. bana kalirsa alttan kolon destegi sart. demirleri yaptiriyorum demissiniz fakat yinede kotu senaryo olmamasi icin hesabinizi iyi yapin derim. keyifli hobiler

4cm genişliğinde, 1cm kalınlığında 4 adet L şeklinde fakat demir aşağı doğru 7 cm daha inicek ve ortadan çıkıcak olan 20cm yerinde altındada çapraz gine 1cm kalıngında metal daha olucak ki sarkma veya öne gelmemesi için

Şuan demiri yaptırdığım yerde adam kendisine kullanmış aynısında 4 adet üzerine malzemelerini koymuş yaklaşık 350kg rahat taşıyo bizimde 150kg olucakki çok rahat taşıcak.

duvara açılcak delikleri ilk önce epoksi ile doldurup sonra çelik dubel ile plastik dubel ile karışık yaparak sabitlicegiz

Arkadaşlar bugun elektrik tesisatı çektim yarın duvarı, duvar kağıt ile kaplıcam. Cumartesi günü akvaryumu montaj yapıcagız. Tek bir sorunum var mevcut olan akvaryum 2 aydır var. Yeni akvaryuma kum nasıl taşıcam.

Umarım bu şekilde  sorunsuz ve sağlıklı olur ama bence yinede ne olur olmaz altına iki uca demir profil atmanız yönünde.

Benim aklıma takılan sorular şunlar:

1. Ağırlığı taşıyacak kapasitedemi demir L ?

2. Bu ağırlığı kaldıracak şekilde demiri nasıl monte edeceksiniz duvara?

3. Demiri ve vidaları tuzlu suyun paslandırma etkisinden nasıl bir yöntemle koruyacaksınız?

4. Uzun vadede düşününce öne doğru kaymasını ve depremdeki sallantıda önlem olarak ne gibi bir güvenlik olacak?

- Kum konusunda nasıl bir yol izlenir bilmiyorum ama ben daha önce oturmuş kumu olmayan bir akvaryuma kum eklemek istedim bana önerilen (tabi ki bu kum ölü bir kumdu) yıkanmış temizlenmiş ölü kumu her gün bir avuç kadar koyarak zamanla eklemem idi. Bu şekilde bir sorun olmadan biraz zaman alsa da eklemiştim.

bahsi geçen ölçülere göre aşağı yukarı 200 kg bi ağırlık taşıyacak. bu ağırlıkta slim olarak duvara yaslı vaziyette. demir profil her halükarda taşır.

sehpadan kaymayan akvaryum L hazneden nasıl kaycak. düşük bi olasılık bence.

Merhaba resimdeki L demir aynısı olucak ve şuan bir yerde aynı demir toplam 350 kilo çok rahat taşıyor, benim yüküm ise 150 kg. Paslanma soz konusu olamaz cunku demirler akvaryumun buharlasan su ile alaksiz alt ve arka kisminda kalicak ama ginede pas ve tuzlu sudan etkilenmeyen boya ile boyanicak. Demirlere 37,5 kg yuk dusuyor cok rahat tasir esneme yapamaz cunku alt kisminda ferforce olucak. Deprem soz konusu ise şu bi gerçek mevcut akvaryumlar bile kırılabilir devrilebilir, ben akvaryumun alt ve duvar kısmını straför koyucam sallanma esnasını ise ön tarafından üst ve alt kısmından sağlam naylon ipler ile dönerek duvara asma vida ile sıkıştırıcam. Prizleri yan tarafına ayrı bir rafla alıyorum çünkü herhangi bir su akması veya sallantı esnasında su akarsa elektrik tesisatını gelmesini istemeyiz. Mobilyası ise kesinlikle akvaryuma herhangi bir yük getirmicek bir şekilde ayrı olarak montaj edecegiz.

kum meselesi ise şuan mevcut akvaryumdaki kaya su herşeyi alıcam fakat kumu alırsam oturmuş bakteri bozmuş olurum ve mevcut canlıları ölümle bile karşı karşıya getiririm. Benim başka kum alıp önceden içine koymam lazım fakat kimseden ödünç kum alamadım benim kumuda tekrardan temizledikten sonra hediye edicektim fakat mecbur sıfır kum almak zorunda kalıcam.

Yasin Bey,

Sizin kafanizi karistirmis gibi olmayayim ancak bu sekildeki bir duvar askisi akvaryuma binen yuku kaldirmaz gibi geliyor bana. ki hic bir yerde de gormedim. bana kalirsa alttan kolon destegi sart. demirleri yaptiriyorum demissiniz fakat yinede kotu senaryo olmamasi icin hesabinizi iyi yapin derim. keyifli hobiler
Dostum 15 yıldır şantiyedeyim. 300 kg 400kg bunlar 3-4mm lamalar için ağırlık değil. Yeter ki usta kaynağı doğru yapsın. 

Asıl önemli olan L profillerin doğru kaynatılması ve kuşaktır beslemedir bunlara dikkat edilmeli. 

Şöyle örnek vereyim. Tavanda duran bir demire 1 punta atarsanız çok iyi bir şekilde 1 tona yakın yük çekebilir. Bu denenmiş test edilmiş. 

Şantiyede 4*4 3mm L lama demir içine dikili tip elektrik panolarını koyuyoruz. 300kg den-600/700kg ye kadar çok rahat taşıyor. Yeter ki altına doğru ölçüde ayak yapılıp desteklensin. Bel vermesin. 

Kolay gelsin.  

Bel vermemesi için güzel bir çalışma yaptık fotoları bugn paylaşıcam

Dostum 15 yıldır şantiyedeyim. 300 kg 400kg bunlar 3-4mm lamalar için ağırlık değil. Yeter ki usta kaynağı doğru yapsın. 

Asıl önemli olan L profillerin doğru kaynatılması ve kuşaktır beslemedir bunlara dikkat edilmeli. 

Şöyle örnek vereyim. Tavanda duran bir demire 1 punta atarsanız çok iyi bir şekilde 1 tona yakın yük çekebilir. Bu denenmiş test edilmiş. 

Şantiyede 4*4 3mm L lama demir içine dikili tip elektrik panolarını koyuyoruz. 300kg den-600/700kg ye kadar çok rahat taşıyor. Yeter ki altına doğru ölçüde ayak yapılıp desteklensin. Bel vermesin. 

Kolay gelsin.  
Yasin Bey dediginiz, normal bir yuk icin gecerli olabilir tabiki ancak burada uzerine gelecek olan sey deniz akvaryumu hali ile bu demirler tuzlusunun ektisi ile zamanla paslanacak ve pasin demir uzerindeki etkisini muhakkak biliyorsunuzdur. bir fiyaskoya donusmeden once iyi arastirilmasi gereken ve uzerinde iyi dusunulmesi gereken bir konu zira daha oncede belirttigim gibi harun arkadasimizin yapmak istedigi projeyi daha once hic gormedim

Konu görüntüleyen kullanıcılar