Keşfet

Dyno mucadelesinde ca,mg,kh katki girme durdurulmalimi?

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Merhaba dyno mucadelesinde katki girmeyi durdurmalimiyim ?gunluk ca mg kh giriyim .bu konu hakkinda bir bilgi bulamadim.ayrica coralin alg olusan yerlerde dyno olmuyor acaba daha fazla hizlandirmak icin coralin alg katki kullansam mı ?bir yandan dynoyuda beslermi diye dusunmeden de edemiyorum dalgaya karsı kürek cekmeyelim ?.bilgisi olanlar bu konuda ne dusunur ?tesekkurler...

Katkı girmeyi durdurmanız mercanlarınızın dynodan değil de değerlerinizin kötüleşmesinden ölmesine neden olur. Dyno bakteri yeminin fazla olmasından dolayı çok üreyerek akvaryumdaki her yeri sarar. Bakteri yemi (biopellet veya diğer bakteri yem çeşitleri) girmeyi kesin. Dyno bir bakteri türü katkı ile beslemeniz mümkün değildir. Daha çabuk dynodan kurtulma yolu akvaryumunuzun ph yükselterek mümkündür. Bunun için ışıklar kapandıktan sonra kalkwasser dozlayabilirsiniz. Ben yıllar önce kullanıp iyi sonuç almıştım. Tecrübelerimi yazdığım yazı bu forumda vardı ama duruyor mu bilmiyorum. Çünkü forum alt yapı değişikliklerinde en az 200 mesajımın olmadığını farketmiştim. Siz yine de araştırın. 

Katkı girmeyi durdurmanız mercanlarınızın dynodan değil de değerlerinizin kötüleşmesinden ölmesine neden olur. Dyno bakteri yeminin fazla olmasından dolayı çok üreyerek akvaryumdaki her yeri sarar. Bakteri yemi (biopellet veya diğer bakteri yem çeşitleri) girmeyi kesin. Dyno bir bakteri türü katkı ile beslemeniz mümkün değildir. Daha çabuk dynodan kurtulma yolu akvaryumunuzun ph yükselterek mümkündür. Bunun için ışıklar kapandıktan sonra kalkwasser dozlayabilirsiniz. Ben yıllar önce kullanıp iyi sonuç almıştım. Tecrübelerimi yazdığım yazı bu forumda vardı ama duruyor mu bilmiyorum. Çünkü forum alt yapı değişikliklerinde en az 200 mesajımın olmadığını farketmiştim. Siz yine de araştırın. 
Tesekkur ederim yorumunuz icin .kalkwasser kullanmak istiyorum aslında ama cesaret edemiyorum ?yazınızı arastırıcam olmadı sizden bir destek almak kullanım kulavuzluğu yapmanizı istiyecegim ?

Her akşam 1lt suya bir miktar kalkwasser koyun sadece 1mg kalkwasser eritebilirsiniz erimeyen dibine çöker bir gün sonra su ekleyip tekrar eridiği kadarını eritip akvaryuma damla damla verin. Damla damla vermezseniz verimliliği düşer. Çünkü kalkwasserın özelliği sudaki karbondioksit ile bağlanıp akvaryuma kh desteği saplar. Bundan dolayı akvaryumunuzda kh yükselmesinin önüne geçmek için kh dozlamayı biraz azaltın. Akvaryumun ph ışıklara söndükten bir saatsonra düşmeye başlar. Işıklar kapandıktan 1-2 saat sonra dozlarsanız daha başarılı olursunuz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
DinoX var, 2-3 haftada çözüyor Dino sorununu. SPS lerde 2-3 hafta Kh, Ca, Mg girmeseniz sorun olur ama eser elementler ve Aminoasit vb. vermeyi kesmeniz öneriliyor ilaç kullanırken. İlacı ıIşıklar kapalıyken 2 günde bir vermek lazım. 

DinoX var, 2-3 haftada çözüyor Dino sorununu. SPS lerde 2-3 hafta Kh, Ca, Mg girmeseniz sorun olur ama eser elementler ve Aminoasit vb. vermeyi kesmeniz öneriliyor ilaç kullanırken. İlacı ıIşıklar kapalıyken 2 günde bir vermek lazım. 
Tesekkurler .dinox yerine baska yontemler denedim bakalm nolcak.eser element ve amino asit şuanlık mevcut degil ztn .kaldigimiz yerden devam edelim .konuda benm gibi bilmeyenlere ışık olsun ?

Tesekkurler .dinox yerine baska yontemler denedim bakalm nolcak.eser element ve amino asit şuanlık mevcut degil ztn .kaldigimiz yerden devam edelim .konuda benm gibi bilmeyenlere ışık olsun ?

Bende de birkaç sene önce olmuştu dino; yabancı forumlarda bulabildiğim herşeyi denedim ilaç girmeden önce ama hiç etkilenmedi. Sonra ilaç girdim ve düzeldi. Umarım sizinkinde ilaçsız çözümü yakalarsınız...

Konu görüntüleyen kullanıcılar