Keşfet

Effective Conditioner

gorkembora

Yeni Üye
Ad Soyad
GÖRKEM BORA TANER
951c17a3977674d275df185cf07fbb67.jpg

Arkadaşlar, Ürünü kullanan var mı?

RO kullanıyorum ancak yine de su değişimi için hazırladığımız suya katmamızın bir faydası var mıdır?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ro kullanılıyorsa gereksiz. Ama bu demek olmasın ki çeşme suyuna bunu kat olsun bitsin ro' ya gerek yok. Klor giderici, su düzenleyici olarak tatlı suda kullanılabilir. Siz yine ro kullanmaya devam edin... Ro cihazdaki mebran ve karbon filtre fazlasıyla işinizi görecektir. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ürünün açıklama kısmında zaten resif akvaryumları için musluk suyu tavsiye edilmez diye belirtilmiş.Ben şahsen kullanmadım ürünü ama sadece klor bağlayıcı özelliği yok açıklamalara göre.

ReeFlowers Effective Conditioner, su değişimlerinde, canlı nakliyesinde, ilaç tedavileri sonrasında veya suda zamanla biriken klor, kloramin, arsenik, siyanür, bakır gibi toksik elementlerin ve diğer ağır metallerin temizlenmesinde kullanılır. Canlıların hücre gelişimine etki eder, mukoza tabakasını güçlendirir, daha sağlıklı ve hızlı büyüme sağlar. Stresi azaltır, adaptasyona yardımcı olur. Bitkilerde çiçek açılımını arttırır. Tatlı su ve tuzlu su akvaryumlarında kullanılabilir. Balıklara, bitkilere, resif canlılarına, faydalı bakteri kolonilerine ve faydalı mikro organizmalara zarar vermez. pH seviyesinde değişikliğe sebep olmaz. Toksik değildir. Uygulama esnasında protein skimmer, aktif karbon, vb. mekanik, kimyasal veya biyolojik filtrelerin kapatılmasına gerek yoktur.
Kullanım Talimatı

Ortalama yükteki bir akvaryum için 100 lt’ye haftalık 2 ml kullanılması tavsiye edilir (20 Damla = ~ 1 ml).
Su değişimlerinde 100 lt musluk suyuna 10 ml eklenmesi yeterlidir. Resif akvaryumlarında musluk suyu kullanılması tavsiye edilmez. R/O veya içme suyu ile hazırlanan 100 lt su için 2 ml kullanılması yeterlidir.
İlaç tedavisi sonrasında ve suya herhangi bir zararlı madde karışması, vb. acil durumlarda 100 lt için günlük 20 ml’ye kadar ekleme yapılabilir.

Ürünün açıklama kısmında zaten resif akvaryumları için musluk suyu tavsiye edilmez diye belirtilmiş.Ben şahsen kullanmadım ürünü ama sadece klor bağlayıcı özelliği yok açıklamalara göre.

ReeFlowers Effective Conditioner, su değişimlerinde, canlı nakliyesinde, ilaç tedavileri sonrasında veya suda zamanla biriken klor, kloramin, arsenik, siyanür, bakır gibi toksik elementlerin ve diğer ağır metallerin temizlenmesinde kullanılır. Canlıların hücre gelişimine etki eder, mukoza tabakasını güçlendirir, daha sağlıklı ve hızlı büyüme sağlar. Stresi azaltır, adaptasyona yardımcı olur. Bitkilerde çiçek açılımını arttırır. Tatlı su ve tuzlu su akvaryumlarında kullanılabilir. Balıklara, bitkilere, resif canlılarına, faydalı bakteri kolonilerine ve faydalı mikro organizmalara zarar vermez. pH seviyesinde değişikliğe sebep olmaz. Toksik değildir. Uygulama esnasında protein skimmer, aktif karbon, vb. mekanik, kimyasal veya biyolojik filtrelerin kapatılmasına gerek yoktur.
Kullanım Talimatı

Ortalama yükteki bir akvaryum için 100 lt’ye haftalık 2 ml kullanılması tavsiye edilir (20 Damla = ~ 1 ml).
Su değişimlerinde 100 lt musluk suyuna 10 ml eklenmesi yeterlidir. Resif akvaryumlarında musluk suyu kullanılması tavsiye edilmez. R/O veya içme suyu ile hazırlanan 100 lt su için 2 ml kullanılması yeterlidir.
İlaç tedavisi sonrasında ve suya herhangi bir zararlı madde karışması, vb. acil durumlarda 100 lt için günlük 20 ml’ye kadar ekleme yapılabilir.
Emre bey;

Klor ve hemcinsleri, ağır metaller, kimyasallar vs. zaten ro cihazı bu işi görür. Ürün içeriğinde yazan balık mukozasını güçlendirir, mercan gelişimine yardım eder, stresi azaltır, hızlı/sağlıklı büyüme sağlar vs. gibi ibareler bir çok üründe yazar zaten. Neye göre ölçülmüş, ispatı nedir? Bence ürünün asıl amacı sudaki istenmeyen klor, kimyasal yada ağır metal gibi şeyleri sonlandırmak. Zaten bunlar olmayınca canlılarda stres olmaz, mukozası güçlü olur, mercanlar sağlıklı olur, büyür, çoğalır vs. vs...

Yani demek istediğim, ürün bunları yani bu istenmeyen şeyleri engeller, sonucunda da böyle böyle olur demek istemişler sanırım. Yoksa direk olarak bu ürünün balık mukozasına ne etkisi olur ki ! Bildiğimiz su düzenleyicisi bu. Ro cihazımızda eğer bakımları aksatılmadıkça bu işi görür diye düşünüyorum. 

Diyelim ki suyumuzda hiç ağır metal, siyanür, klor yada zararlı bi kimyasal yok. Ama uyumlu/uyumsuz balıklarla akvaryumu çok doldurduk. Eee stres olacak ve parazit sorunu yaşamamız kaçınılmaz. Hadi bakalım güçlendirsin balıkların mukozasını da beyaz benek olmasın akvaryumda ...Bence mümkün değil ...

Ya da elektrikler kesildi, su soğudu, ph düştü mercanlar strese girdi, engellesin bakalım stresi ... Mümkün değil.

Bu ürün gerçekten bunları yapsaydı yüzlerce liraya satılırdı... Efsanevi bi ürün olurdu. 

Amacım markayı ve ürünü kötülemek değil. Bence ürün açıklaması doğru ama yanlış algılamaya müsait bi açıklama... 

Ben kullanmadım ürünü yorum yapamam onun için.Söylediğiniz genelleme  sadece bu marka için değil tüm markalar için geçerlidir. 

Sizin söylediğiniz uç örnekler için zaten bir katkı olması mümkün değil.Yanlış anlaşılma olmasın ben sadece ürün açıklamasını copy paste yaptim.Kullanmadığım bir ürünü tavsiye etmem zaten.

Ben kullanmadım ürünü yorum yapamam onun için.Söylediğiniz genelleme  sadece bu marka için değil tüm markalar için geçerlidir. 

Sizin söylediğiniz uç örnekler için zaten bir katkı olması mümkün değil.Yanlış anlaşılma olmasın ben sadece ürün açıklamasını copy paste yaptim.Kullanmadığım bir ürünü tavsiye etmem zaten.
Örneklerin uç örnekler olduklarının farkındayım :)  Kasten yaptım daha anlaşılabilir olması amacıyla. Markayla ilgili durum değil. Yemlerde , tuzlarda, herşeyde yazar bunlar. Asıl amaçları canlılar için ideal ortam oluşturmaktır. Bu oluşunca zaten diğer yazdığı şeyler beraberinde gelir. 

Anlaşıldı datlu suda su hazırlayıcı olarak kullancaz demektir :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selamlar,

Haftalik her su degisiminden sonra kullaniyorum. Baliklarin mukozasini net olarak guclendiriyor. Yaralar cabuk iyilesiyor. Bence basarili bir urun. Mercanlara zararini gormedim. Uv kombinasyonunda beyaz benekte de faydasini gordum.

brgds

Konu görüntüleyen kullanıcılar