Keşfet

Eheim 1250 Mil Ve Pervane

esco

Yeni Üye
Ad Soyad
ersoy
eheim 1250 mil ve pervaneyi hiç bir yerde bulamıyorum. yardımlarınızı bekliyorum..

Güncel.Bende arıyorum.

《♡》Ne Mutlu Türk'üm Diyene...《

Anadolu akvaryum ve teleskop akvaryumla görüşün,

eheim 2217 dış filtrenin mili ve mıknatısı uyuyor olması lazım...

pervanede 1mm kadar kanat uzunluk farkı var, filtreninki uzun, ama mıknatıs ile pervane ayrılıyor yani değiştirebilirsiniz...

pense ile pervanenin ucundaki parçayı biraz sıkıp, pervaneyi dışarı doğru çekince çıkıyor, diğerini takabiliyorsunuz...

mıknatıs ve mil aynı...

Alıp bir deneyeyim.Teşekkürler...

Alıp bir deneyeyim.Teşekkürler...

Merhaba, konu geçmiş biraz ama bende arıyorım 

gro tech 150 ps üzerinde eheim 1250 motor var ve ses yapıyor açtım baktım pervane alt kısmı mıktatısın altındaki beyAz bağlantıda çatlak var muhtemelen dengesini bozuyor 

sizler nasıl çözüme ulaştınız, parça bulamıyorum

eheim 2217 mıknatısı alıp,

pervane merkezindeki plastik parçayı sıkarak pervaneyi, mıknatıstan ayırıyoruz, eski pervaneyi yeni mıknatısa takıp yola devam ediyoruz...

ayrıca grotech hea gibi bir skimmer için, 2217 pervanesini olduğu gibi takarsanız daha iyi performans verir...

çünkü 2217 pervane biraz daha uzun kanatçıklı yani  itişi güçlü, debisi düşük olacak...(yani basış miktarı azalıp, basış yüksekliği artıyor, yani basınç / sıkıştırma özelliği artıyor)

yani suyu nozzle da daha iyi sıkıştırıp daha ince parçalayacaktır...(bu tip ps lerde basınç, su miktarı yani debi den daha önemlidir...)

sonuçta gövdeye daha az su girip çıkmış olacak (1200 lt değil de 1000lt su basacak ama basınç oranı daha yüksek olacak)  daha ince köpük ve daha iyi toplama sağlayacaktır...

schuran skimmer modellerinde denendi çok daha koyu toplama sağlanıyor...(schuranlar da grotech hea serisi gibi venturi nozzle teknolojisi)

eheim 2217 mıknatısı alıp,

pervane merkezindeki plastik parçayı sıkarak pervaneyi, mıknatıstan ayırıyoruz, eski pervaneyi yeni mıknatısa takıp yola devam ediyoruz...

ayrıca grotech hea gibi bir skimmer için, 2217 pervanesini olduğu gibi takarsanız daha iyi performans verir...

çünkü 2217 pervane biraz daha uzun kanatçıklı yani  itişi güçlü, debisi düşük olacak...(yani basış miktarı azalıp, basış yüksekliği artıyor, yani basınç / sıkıştırma özelliği artıyor)

yani suyu nozzle da daha iyi sıkıştırıp daha ince parçalayacaktır...(bu tip ps lerde basınç, su miktarı yani debi den daha önemlidir...)

sonuçta gövdeye daha az su girip çıkmış olacak (1200 lt değil de 1000lt su basacak ama basınç oranı daha yüksek olacak)  daha ince köpük ve daha iyi toplama sağlayacaktır...

schuran skimmer modellerinde denendi çok daha koyu toplama sağlanıyor...(schuranlar da grotech hea serisi gibi venturi nozzle teknolojisi)
Burak bey selamlar,

Bir kaç gündür parçaları arıyorum ama bir türlü bulamamıştım yetmemiş gibi seramik mil düştü elimizden oda kırıldı oldu mu dert iki :D  

Neyse bugün parçaları aramak için motor bagajda çıktım, milin orjinalini buldum 58TL, ama satıcının söylediğine göre 1250 nin pervanesi kalmamış değil hiç gelmemiş.. 

Sizin öneriniz aklıma geldi ve Ali beyle paylaştım enteresan yaklaşım bir bakalım dedi  2217 pervanesini kutulu şekilde varmış 95TL açtık karşılaştırdık pervane kanatları 1mm civarı büyük onun dışında her şeyi aynı, eski pervaneyi dediğiniz gibi takacaktık baktım 2217 hiç bozmadan gayet güzel oturuyor böyle takalım toplayalım dedim orada bir akvaryumun içine sokup denedik vibrasyon çok azalmış mıktatısın motoru ufaktan sallaması kalmış sadece oldu çözdük diye tahmin ediyorum, eğer uzun pervanede ses sorunu olursa eski kısa kanatlı olan pervaneyi takıp deneyeceğim.

Akşam eve gidip denedikten sonra cevap yazmasanız da teşekkür mesajı atıp, benden sonrakilere de fikir olması için yaptık oldu diyecektim :)

Umarım ses sorunu ortadan kalkmıştır, tekrar teşekkürler 

Bende sifir miknatis ve mili var. Sorununuzu cozemezseniz goruse biliriz.

1250.  Shuran jetstreamin oydu yanlis hatirlamiyorsam. Yedek olarak almistim. 

1250.  Shuran jetstreamin oydu yanlis hatirlamiyorsam. Yedek olarak almistim. 
1250 nin pervane takımı hiç gelmemiş dedi eheim servisi ondan sordum nasıl buldunuz diye mil var sadece

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

miknatisini milini getiren adam pervaneyi getirmiyorsa illa muadili ucuz kaliyordur :)

miknatisini milini getiren adam pervaneyi getirmiyorsa illa muadili ucuz kaliyordur [emoji4]
O konuda teoride haklı olabilirsin ama bn muadilde bulamadım [emoji28]
Muadilden kasıt benim bulduğumsa hem muadili değil (aynısı değil) hemde ucuz değil
default_smileblue.gif

Belkide dediğiniz gibi muadili var dicem ama eheimeyi tr ye getirenler ve servisin bundan haberi yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Miknatis ve pervaneside varmis bende simdi buldum. Bende olduguna gore hic getirilmedi olayinin yalan oldugu ortaya cikiyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar