Keşfet

Eheim aquastar

arso

Yeni Üye
Ad Soyad
arif soylu
Herkese selamlar. Uzun araştırmalardan sonra pratik olacağını düşünerek eheim'in aquastar adlı komple set tank ve malzemelerini aldım.

Üç gün önce startı verdim. Su ve tuz oranlarını ayarladıktan sonra canlı kumu tanka boşalttım. Canlı kumun etkisiyle köpük ve yoğun bulanıklık oluştu. Köpük ve bulanıklığın dağılması için PS'yi çalıştırdım. Ancak ps'nin çalışmasına rağmen aşağıda topladığı tortuyu yukarıdaki haznesine aktarmadığınu gördüm. 

Kullanım kılavuzu ve örnek kurulum videosunu izleyerek ps'yi doğru kurduğumu düşünüyorum. Bu süreç normal bir durum mu acaba, yoksa bi hata mı sözkonusu bilgisi olan dostların yardımlarını beklerim. SaygılarEkli dosyayı görüntüle 53466

Ekli dosyayı görüntüle 53467

Merhabalar. Ps hava taşlı mı  yoksa motorlu ps mi ?

hava taşlı. ince bir boruyla hava pompasına bağlı

Ters yapmışsınız. Canlı kum sonra dökülmez. Kumun üzerine su konulur. O yüzden böyle duman olmuş zaten...

Canlı kumun önce değil de tuzlu su hazır hale getirildikten sonra konulmasına dair bilgiler okumuştum. Tecrübesiz olduğum için, ne kadar çok okusanız izleseniz de işin pratiği farklı oluyor.

doğru yapmışsınız ama kumu boca etme şeklinde sıkıntı olmuş

bulanıklık diner zamanla, su seviyesi az olabilir mi? ps üzerinde su seviyesinin gelmesi gereken yeri gösteren bir işaret vb var mı acaba?

düşünceleriniz için teşekkür ettim. PS üzerinde öyle su seviyesi için herhangi bir işaret yok. PS'yi aşağı seviyelere indirince su köpüklerini çıkarmaya başladı. Ancak bu işin bir standardı var mı bilmiyorum. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri