Keşfet

Eheim Dip Süpürgesi

ogurcay

Yeni Üye
Ad Soyad
Ozan Gürçay
Kutusunda 2.el 12 volt adaptörle çalışan eheim dip süpürgesi

Fiyatı 40 YTL.

ilan günceldir.

tuzlu su sistemlerinde dip çekmek gerekli değildir diye birşey okumuştum. hatta dip çekmenin zararlı olduğunu da okumuştum. siz ne dersiniz?

Merhaba

Ben 2 ayda bir çok detaylı olmamakla beraber dip çekimi yapıyorum.Özellikle ön bölgelerde.Hiçbir zararını görmedim.Tersine çıkan tortunun temizlenmesi açısından faydasını gördüm.
smile.gif

tortunun yani dibe çöken tortunun ( yem artıkları , bitki ölüleri , balık dışkısı v.s. ) kum içinde yaşayan ve oksijensiz ortamda üreyen anaerobakteriler ( yanlış hatırlıyor olabilirim ) tarafından tüketilmesi için bir besin kaynağı olduğunu okumuştum. bu konu hakkında fikri olan varsa biraz açarmısınız. siz veya diğer arkadaşlar . bu arada ben dip pek çekmem 5 ayda bir belki.

iyi günler.

Doğrudur.Anaerobik bakterilerin yaşam sistemini bozmamak gerekli.Ben dip çekimini sadece ön bölgeden yapıyorum.Orta ve arka bölgelere hiç dokunmuyorum.Ön bölgede kalan kum aşağı yukarı taban alanının 1/4 ünü oluşturuyor.Yani 3/4 lük alana hiç dokunulmuyor.Bunun sebebi sizinde yazdığınız gibi bakterilere zarar vermemektir.Saygılarımla

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri