Keşfet

Ekipman Akvaryumu Isıtır mı?

attlass

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Arkadaşlar merhaba. Oda sıcaklığı 27 derece. Ama akvaryum sıcaklığı 29-30 i buluyor. Soğutucum yok. Boyu tl 450 nano akvaryumum var. İlk sahibinden kalan kafa motoru ve ps mevcut. İkisi de vasat seviyede. Sizce bu ekipmanlar akvaryumu ısıtıyor olabilir mi? Işıklandırma 1 derece civarı farkediyor. Arkadaki sumplar 8 cm x 8 cm x 40 cm. 500-600 lt/ saatlik kafa motoru ve sumpa sığabilecek bir skimmer tavsiyeniz varsa çok sevinirim.

Kafa motoru isitiyor. Tuz karistirdigim 3000lik motorla bir kovalik su 12 saatte ilik banyo suyu gibi oluyor

Kafa motoru isitiyor. Tuz karistirdigim 3000lik motorla bir kovalik su 12 saatte ilik banyo suyu gibi oluyor
Çok kaliteli bir kafa motoru değil. Eheim in veya jbl nin kafa motorlarından alsam belki biraz daha az ısınır sanırım.

Ben newjet kullanmıştım hem ses hem performans hemde fiyat açısından çok memnun kalmıştım. O yüzden satmadım yedek ve tuz karıştırma olarak kenarda bekletiyorum. Hatta su tamamlamaya bile newjet 800 aldım onu kullanıyorum:) Tavsiye ederim.

Isıtır, aynı akvaryum bende de vardı kafa motorunu daha kaliteli bir markayla degistirip ps yerine de canlı kaya koymustum su degisimlerinde cıkan suda duruluyordum kayaları nitrat artmaması icin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar