Keşfet

Ekipman hakkında önerileriniz 170x80x60 (800 lt)

ypilevne

Üye
Ad Soyad
Yigit
Merhaba,

Aklımda 170x80x60h lık bir akvaryum düşüncesi var. (800 lt.) Sumpla 1 tonu geçecektir. Başlangıç için de balık akvaryumu olacak mercan sonra..

Bir arkadaşım Curve 29 veya 36 alabileceğimi söyledi. 2 tane de RW15. Geri dönüş için ise DCS 12000. (En az 1.5 m yüksege basacak, 9000 l/saat e düşüyor performansı.)
Niyetim, 8-10 tane orta boy tang ile, blenny, chromis,  percula gibi küçük balıklardan da 15 kadar eklemek. Şimdi merak ettiklerimi sorayım.

1. Bu ekipman bu kadroya uygun olur mu? Curve 36 1000-3000 litre diyor. Sump dahil 1000 litreye düşürmelimiyim?
2. Mercan yapmaya niyetlendiğimde(LPS), 2 tane Aquareef pro alsam yeterli olur mu?
3. Bu boyda bir akvaryum için 10 tang (10-12 cm lik) çok mu olur? 90x65x45 de 3 tane var şu an. Keyifleri de yerinde...

Balıklara da eziyet etmek istemem. Büyüdüklerinde elden cıkarırım. Derdim, 10-12 cm lik alıp 15-16 da satmak.

Yorumlarınıza göre kararlar alacagım. Bilgi herşeyden kıymetli, her olayı test etmeme gerek yok, tecrübelerden o yüzden faydalanmak isterim.
Herkese tuzlu tuzlu günler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekipman seçimi lt göre uygun bur da birazda ayırdıgınız bütçe büyük önem taşıyor.  

Dediğim gibi ekipman seçimi göreceli ama canlı seçimi maalesef bu şekilde degil özellikle tang gurubu için fazla yüzme alana ihtiyaç duyar bu yüzden saglıklı büyümesi için ideal olan 200 - 250 lt bir tang koymak daha saglıklı.

Sonuçta nano akvaryumlar da bile tang besleniyor sorusuna cevap vermek gerekirse. Evet S boy bakılıyor ama bunların kaç tanesi bakteriyel hastalıga ve strese magdur olmadan saglıklı ve normal büyüme ve gelişim gösteriyor bu sorunun cevabını bulursanız 10 adet tang baka bilirsiniz.

Ben olsam 5 adet tangi geçmem. 

Ekli dosyayı görüntüle 45107

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yiğit Bey selam,

Düşündüğünüz ölçülere curve 36 daha uygun olacaktır, 2xRW-15 de yeterli olacaktır.

Aydınlatma konusunda 2 led armatür de olabilir veya T5 de düşünülebilir marin veya az lps olacak bir tanka hatta tank yüksekliği 50 cm daha iyi olabilir mercanlar için.

Ancak burada önemli bir kaç noktayı değinmek lazım, tankı eve mi kuracaksınız?

İzmir'de böylesine bir tankı yazın soğutmak mesele olacak ve oluşacak inanılmaz nemle uğraşmak zorunda kalacaksınız.

Ben olsam 5 adet tangi geçmem. 
Anladığım kadarıyla 10 tang hayal olacka bu litrede... 300 lt lik akvaryumdakileri bu yeni tankı yaptırıp oraya alırsam bayram yapacaklar gördüğüm kadarıyla.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Yiğit Bey selam,

Düşündüğünüz ölçülere curve 36 daha uygun olacaktır, 2xRW-15 de yeterli olacaktır.

Aydınlatma konusunda 2 led armatür de olabilir veya T5 de düşünülebilir marin veya az lps olacak bir tanka hatta tank yüksekliği 50 cm daha iyi olabilir mercanlar için.

Ancak burada önemli bir kaç noktayı değinmek lazım, tankı eve mi kuracaksınız?

İzmir'de böylesine bir tankı yazın soğutmak mesele olacak ve oluşacak inanılmaz nemle uğraşmak zorunda kalacaksınız.
İlker hocam selam,

Ekipmanla ilgili öneriniz için teşekkürler.
Tankı ofisime kuracagım. Rutubet sorunu ofisin bünyesinde zaten oldugu için önemsemiyorum :)  Zemin kattayım, kapı hep açık, sorun olacagını sanmıyorum rutubetin.
Sogutucu edinmem gerekiyor. Elimdeki sogutucu 300 litrelik tankım için. Buna yenisini alacagım elbette... Tabi elektrik sarfiyatını da hesaplamam gerekiyor.

Yardımlarınız için teşekkürler, bu iş bu ekipmanla ve az sayıda tang ile olacak demek ki.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri