Keşfet

ELEGANCE CORAL İÇİN ACİL YARDIM LAZIM

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese merhaba.Elegance'ı tankıma ekleyeli 1,5-2 ay oluyor ve açmasında hiçbir problem yoktu.Daha sonra ağzından beyaz tüp şeklinde şeyler çıkarmaya başladı ,bunlar sanırım sindirim organlarıymış.İlk önce 1 ağızında vardı bu beyazlıklar ancak daha sonradan 2-3 ağzına daha yayıldı ,o gün bugündür eskisi gibi şişmiyor.Yine açıyor tentaküllerini ama eskisi kadar değil.Birde sanki hafiften iskeletini çıkarmaya başladı,sorun ne olabilir ? Test yok elimde ama nitrat veya fosfat yüksek muhtemelen .2 gün önce yüzde 25 su değişimi yaptım test yapana kadar faydası olsun diye.Bu testler dışında hangi testleri almam gerekiyor,şuanda elzem olanlar hangileri ? Aşağıya mercanın şuanki halinin fotoğrafını ekliyorum,üstadlardan tavsiye bekliyorum ne yapmam gerektiğine dair..
de79d45ce0dc8d5e7abbefc579bb165c.jpg
e06ef0244565d7115b0b4db203926cc0.jpg
ef5754f60c7ba444d9874bf26fb52c9b.jpg
e1599a37ddb2674cb09281c474b06e10.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Haftalık periyotlarla bakımları yapılan, suyu oturmuş bir sisteme sahip olan yakınınız ya da esnaf tankında bir süre gözetim altında tutulsun. Bu zamanlarda da hayvanı yoracak katkı yem vs verilmesin. Zaman her şeyin ilacı. Geçmiş olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
selam su değerlerinizi bilmemiz gerek ışık sıcaklık tuzluluk tank hakında bilgi verirseniz daha verimli cvp verebiliriz fakat benim elegancemda zaman zaman aynını yapıyor ama sonra düzeliyor bir kaç gün tam açmadığı oluyor size tavsiyem kh nizi test edin yavaş yavş 7 8 lere getirin elegance ı kumdan kaldırın bir kayanın üzerine koyun aynı bölgede

Radion xr30w aydınlatma olarak kullanıyorum, 8 saat yanıyor toplamda.Ekstra olarak istersem bu saatlerin dışında mavi ışığı açıyorum arada.Tuzluluğum 1025,Isı şuanda yaz döneminde olduğumuzdan geceleri 25-26 ,gündüzleri 27 ve en fazla 28 oluyor .Tankım 8 gün sonra 3. ayını tamamlayacak ,0 ro su ve red sea tuz ile kurulumu gerçekleştirmiştim.Test olarak hangi testleri alayim sizce ? Hepsini birden almam zor ama öncelikle hangilerini almalıyım ? 

selam su değerlerinizi bilmemiz gerek ışık sıcaklık tuzluluk tank hakında bilgi verirseniz daha verimli cvp verebiliriz fakat benim elegancemda zaman zaman aynını yapıyor ama sonra düzeliyor bir kaç gün tam açmadığı oluyor size tavsiyem kh nizi test edin yavaş yavş 7 8 lere getirin elegance ı kumdan kaldırın bir kayanın üzerine koyun aynı bölgede
Radion xr30w aydınlatma olarak kullanıyorum, 8 saat yanıyor toplamda.Ekstra olarak istersem bu saatlerin dışında mavi ışığı açıyorum arada.Tuzluluğum 1025,Isı şuanda yaz döneminde olduğumuzdan geceleri 25-26 ,gündüzleri 27 ve en fazla 28 oluyor .Tankım 8 gün sonra 3. ayını tamamlayacak ,0 ro su ve red sea tuz ile kurulumu gerçekleştirmiştim.Test olarak hangi testleri alayim sizce ? Hepsini birden almam zor ama öncelikle hangilerini almalıyım ? 

ilk diye bir seçim yapmak zor çünki hepsi gerekli kh mg ca mercanların canlılığı açısından ve döngü yaşam  açısından en önemli 3 etken ama ilk sıraya lps mercanlar da kh yi koyabiliriz

Bu aşamaya gelince kurtarmak imkansız gibidir. Bir şekilde su ve ışık, akıntı vb. kötü etkenlerden olur. Angel vb. bir balık da vuruyor olabilir...

Bu aşamaya gelince kurtarmak imkansız gibidir. Bir şekilde su ve ışık, akıntı vb. kötü etkenlerden olur. Angel vb. bir balık da vuruyor olabilir...
2 palyaço dışında hiçbir balık yok.Onlarda host edinmişti zaten mercanı.

Elegans mercanı, doğada bulanık, kumlu, alüvyon ve besin bol lagünlerde yaşıyor...

Akıntı az, ışık orta ve yüksek...

bende de 2 tane vardı, su değerleri kötüyken iyilerdi, tangler boldu, fosfat 0,50 lerle 0,30 larda, nitrat 25-50mg/lt arası gezerken arkadaşlar mutluydu...su değerleri düzeldikçe açmaz oldular, sonra da öldüler...

bu tür canlılar sağlam organik yük ve trace element istiyor...

tangleri çıkartıp, su değerlerini istenen seviyeye getirdiğimde torch, hammer ve frogspawnlarımın da bir kısmını kaybettim...

her canlı grubunun beslenme ihtiyacı farklı oluyor...

kimisi düşük besinde yüksek ışık ile fotosentezle devam edebiliyor, kimisi besin düşünce takla oluyor...

ışık da besin de düşük gelirse zaten pek şans kalmıyor...

bende besin oranı azalırken, ışık da metal halideden t5 E dönmüştü, bu da etki etmiştir...

t5, sps ye çok yararken, metal lamba, lps lere çok yarıyor, benim tecrübem böyle...

metal gibi güçlü ışık kaynağı kullanmıyorsanız, biraz organik (besin) yük olan ortam gerekli...

tabi bütün bunları sizin tank için tahmin ediyoruz, gerçek su değerlerini siz de bilmiyorsunuz,

belki kh düştü, belki mg düşük, ca düşük...

kısaca su değerleri iyiye gittikçe bu tür canlılar aç kalmaya başlıyor...

özel besleme gerekiyor...

suyunuzu test edin, fosfat, nitrat çok düşük çıkarsa, balıkçıdan taze karides alıp(dondurulmuş olmaz çok fosfat içeriyor) mikserde parçalayıp, 1-2 tatlı kaşığı tanka dökün, filtre ederek beslenen bu tür canlıları besliyor...

kalan lps lerimi karides kurtardı diyebilirim...

chelmonu beslerken lps ler düzeldi...

Elegans mercanı, doğada bulanık, kumlu, alüvyon ve besin bol lagünlerde yaşıyor...

Akıntı az, ışık orta ve yüksek...

bende de 2 tane vardı, su değerleri kötüyken iyilerdi, tangler boldu, fosfat 0,50 lerle 0,30 larda, nitrat 25-50mg/lt arası gezerken arkadaşlar mutluydu...su değerleri düzeldikçe açmaz oldular, sonra da öldüler...

bu tür canlılar sağlam organik yük ve trace element istiyor...

tangleri çıkartıp, su değerlerini istenen seviyeye getirdiğimde torch, hammer ve frogspawnlarımın da bir kısmını kaybettim...

her canlı grubunun beslenme ihtiyacı farklı oluyor...

kimisi düşük besinde yüksek ışık ile fotosentezle devam edebiliyor, kimisi besin düşünce takla oluyor...

ışık da besin de düşük gelirse zaten pek şans kalmıyor...

bende besin oranı azalırken, ışık da metal halideden t5 E dönmüştü, bu da etki etmiştir...

t5, sps ye çok yararken, metal lamba, lps lere çok yarıyor, benim tecrübem böyle...

metal gibi güçlü ışık kaynağı kullanmıyorsanız, biraz organik (besin) yük olan ortam gerekli...

tabi bütün bunları sizin tank için tahmin ediyoruz, gerçek su değerlerini siz de bilmiyorsunuz,

belki kh düştü, belki mg düşük, ca düşük...

kısaca su değerleri iyiye gittikçe bu tür canlılar aç kalmaya başlıyor...

özel besleme gerekiyor...

suyunuzu test edin, fosfat, nitrat çok düşük çıkarsa, balıkçıdan taze karides alıp(dondurulmuş olmaz çok fosfat içeriyor) mikserde parçalayıp, 1-2 tatlı kaşığı tanka dökün, filtre ederek beslenen bu tür canlıları besliyor...

kalan lps lerimi karides kurtardı diyebilirim...

chelmonu beslerken lps ler düzeldi...
Burak bey çok teşekkür ederim yazınız için baya yardımcı oldunuz,

Normalde haftada 1 (önceden balıkçıdan aldığım şuan buzlukta olan)dondurulmuş karidesi bezelye tanesinden dahada küçük olacak şekilde bıçakla kesip, başka bir kapta akvaryum suyunda çözdürdükten sonra  maşa yardımıyla tentakülüne uzatıyordum oda direk götürüyordu ağzına.O dönemler keyfi hep yerindeydide baya açıyordu.Yem olarak ocean nutrition balık yumurtası alıcam bu hafta çünkü su değerlerini kuru yeme göre daha az bozuyormuş,belki sever onuda.Bir tanıdığım grotech a-b-c ve vitamin 4 lüsünü kullanmam gerektiğini söyledi.Sizce bu katkıları test yapmadan kullanırsam bir zararı olurmu mercana ? Dozaj pompası yok şırıngayla  belli zamanlarda manuel ekleme yapacağım.  Elegance dışında ne balıklarda ne de diğer mercanlarda hiçbir sıkıntı yok hatta hepsi çoğalıyorlar bile diyebilirim..Birde ışığı baya bol alıyor,tam ışığın altında kumluk bölgedeydi.Yine o bölgede bu sefer kayanın üstüne koydum.Akıntıda rw8 kullanıyorum w1 modunda 3. seviyesinde,direk onada vurmuyor.O zaman geriye birtek katkı-ve besin eksikliği kalıyor sanırım..

Konu görüntüleyen kullanıcılar