Keşfet

Elegance coral'ın üzerindeki canlılar

Bunlar Flatworm  canlıya dip banyosu yaptıra bilirsiniz. 

Teşekkürler.

Mercanlari kaplayip besinlerini caliyorlar mercanin beslenmesini engelliyorlar banyo yaptirip dokun hepsini merak etmeyin canliya birsey olmaz gordugunuz yerde yok edin cok cabuk cogalirlar

flatworm exit var salifertin onu kullanmanda fayda var ,  banyo ile kurtulmak zor olabilir zira başka canlılarada sıçaramaları yüksek sert mercanların hepsine zararları vardır. 2 seansta kurtulursun sonra dip çekip sonlandırırsın...

Geç olsa da eklemek istedim.

Dip kesinlikle işe yaramıyor

Salifert flatworm exiti önerilen dozda uyguladım işe yaramadı 2. şişeyi tamamen boca ettim banamısın demedi

bütün canlılara tatlı su banyosu yaptırdım bir sürü kayıp oldu ama populasyon azaldı

sonrasında kumu tamamen çıkardım refigiumu boşalttım kova dolusu spaghetti ve caluerpayı çöpe attım

ancak kurtuldum diyebilirim. nilverm adında bir ilaç almştım kullanmadın önerenler var inceleyin derim.

tek başına şu çözer demek çok zor. Bende her türlü flatworm vardı bir ara. ben nasıl çözdüm anlatayım bir yardımım dokunursa ne ala :)

Actipar-Nilverm:(levamizol türevi) veterinerlerde bulunabilirbüyük-küçük baş iç parazit ilacı sps-lps-balık hiç bir zararı yoktur. ( En etkili çözüm flatwormları direk felç ediyor 2-3 dakika içinde suda süzülmeye başlıyorlar sonrası akıntıyı en güçlü şekilde çalıştırın.  actipar çözelti şeklinde sıvı içeriğinden çok emin olamadığım için Nilverm toz kullanmıştım

Mandarin: Küçük boyutlu olan flatwormlar ve yumurtaları için flatworm yiyen mandarin işe yarıyor.

Sixline wrasse : Yediğini görmedim ama doğal olarak flatworm avcısı olduğu söyleniyor

Düşük nutrient: (testlerden değil direk balık dışkısı diyebiliriz ) öncelikle bunu bir yerde okumadım fakat yemlemeyi arttırınca flatworm  miktarı da artıyor. mücadele döneminde mümkünse yemlemeyi azaltın.

Dip yapmak: Bende hiç bir işe yaramadı 

son olarak olarak gerek ilaç gerek de dip ne olursa olsun çoğalmadan yapmak lazım. çünkü özellikle  tank içine ilaç kullanıldığında mercanlara ilaçtan çok ölen flatwormların atıkları zarar veriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kürşat Bey Selamlar,

Nilvermi hangi miktarda ve nasıl uyguladınız bilgi verirseniz sevinirim.

Tankta uygulamaktansa hangi ilac olursa olsun mercanları tek tek ilaclı suya batırmak daha iyi bence 

Kürşat Bey Selamlar,

Nilvermi hangi miktarda ve nasıl uyguladınız bilgi verirseniz sevinirim.
Nilverm 15 gr ben 15ini de eklemiştim ama siz yavaş yavaş ekleyip flatwormların tepkilerine göre dozu belirleyebilirsiniz. Tek doz değil ama 2 haftada bir uygulayarak daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Tankta uygulamaktansa hangi ilac olursa olsun mercanları tek tek ilaclı suya batırmak daha iyi bence 
flatworm sadece mercanların arasında değil kayaların arasında hatta kumun içinde bile bulunmakta. mercanları daldırarak kurtulmak neredeyse imkansız diyebilirim. Acropora eater flatwormdan belki bu şekilde kurtulabilirsiniz ama bence zor.

Nilverm 15 gr ben 15ini de eklemiştim ama siz yavaş yavaş ekleyip flatwormların tepkilerine göre dozu belirleyebilirsiniz. Tek doz değil ama 2 haftada bir uygulayarak daha iyi sonuç alabilirsiniz.

flatworm sadece mercanların arasında değil kayaların arasında hatta kumun içinde bile bulunmakta. mercanları daldırarak kurtulmak neredeyse imkansız diyebilirim. Acropora eater flatwormdan belki bu şekilde kurtulabilirsiniz ama bence zor.
Ben mercanlar da bir iki tanede olsa gördüğüm gibi çıkarıp ayrı kapta ilaç tedavisi uyguladım  geçen seneydi bu ve bu zamana kadar çok şükür daha rastlamadım belki de şanslıydım bilemiyorum :)  ama ben bu şekilde kurtuldum ve o günden sonra aldığım her mercanı solüsyondan geçirip koyarım tanka 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben mercanlar da bir iki tanede olsa gördüğüm gibi çıkarıp ayrı kapta ilaç tedavisi uyguladım  geçen seneydi bu ve bu zamana kadar çok şükür daha rastlamadım belki de şanslıydım bilemiyorum :)  ama ben bu şekilde kurtuldum ve o günden sonra aldığım her mercanı solüsyondan geçirip koyarım tanka 
Belki siz erken farkettiniz bilemiyorum ama nilvermi atıncaya kadar kumun içinden 2 cm lik dev flatworm çıkacağını bende tahmin etmemiştim :D  

Geçen haftalarda bendede çıktı.Mercan ile geldi yanılmıyorsam bir ay öncesine kadar hiç görmemiştim çünkü.Nilverm ile bir tane bile kalmadı.Hiç bir canlıya da zararı olmadı ilacın.Benim tank 300 litre yarım çay kaşığı kullandım.

Flatworm tedavisinde kullanılan ilaçların zararı minimumda olsa bile populasyonu çok olan tanklarda ölen flatwormlerin bıraktığı toksin maddeler ciddi zararlar bırakabiliyor.Ben de flatworm eXit kullanarak kurtuldum ama ilk yarım saat içinde mercanlar kapandı balığım felç şekilde yüzmeye başladı,ardından kullanım talimatında söylenildiği gibi aktif karbon ekledim önce balık sonra mercanlar yavaş yavaş 2 güne tamamen kayıpsız şekilde normale döndü.2 haftadır hiç flatworm yok.Ben ilacı almadan önce eczane ve veterinerlere levamisole içerikli bir ilaç sorduğumda malesef bulamamıştım yoksa temin etmek biraz zor.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar