Keşfet

Elektrik kesintisine önlemleriniz nedir ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba,

Tatile gitme veya herhangi bir durum için elektrik kesintileri için bir önlem alıyor musunuz ? bir güç kaynağı ups kullanımı vs ... yoksa bu gibi cihazlar çok kısa sürelerde mi çalıştırır acaba. 

En azından kritik elemanların çalışması için bir şey düşünülebilir belki ...

Teşekkürler :)  

Geçen bayram arkadaşımın başına gelen olaydır. Elektrikler kesiliyor fakat sitede jeneratör var devreye o giriyor adam rahat. Herşey tamam su tamamlayıcısına kadar. Arkadaş yurt dışına çıkıyor kafa rahat  ama olacak ya evin sigortası atıyor konuştuğuma göre 10 seneden beri başına böyle birşey gelmemiş. Tabi akvaryum felc hiç bir canlı hayatta değil o günden sonra aklıma şöyle birşey geldi. Güç kaynağı sistemi 1-2 saat götürür ama pil ile çalışan hava pompaları var geçen gün bizim orda elektrik dreği yıkıldı çalıştırdım 1 günden fazla çalışıyo :D  bunu elektrik gittiğinde devreye girecek şekilde ayarlamam lazım nasıl olur araştıracam, diğer arkadaşların fikri nedir bu şekilde ciddi durumlarda örnek alalım hadi bakkalım sigorta attı buyrun cevaplar evde yoksunuz 3 gün......

tatile çıkmayın paranız cebinizde , canlılarınız  hayatta kalsın ☺️ :) . Sigorta atmaması için kaçak akım rölesi varsa tatile çıkmadan önce kapatın ama o zamanda kaçak akım olursa   evde yangın çıkabilir. Canlılar yine ölür. Sanırım en garantisi IP kamera ile izlemek ve acil bir durum için komşuya anahtar bırakmak

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yağız bey sabah sabah aklımı aldınız gözümden yaş geldi. Berk bi soru sormuş konu dağılmasın cevaplayalım...

Elektrik fiyat artışına önlemleriniz nelerdir??

Geçen bayram arkadaşımın başına gelen olaydır. Elektrikler kesiliyor fakat sitede jeneratör var devreye o giriyor adam rahat. Herşey tamam su tamamlayıcısına kadar. Arkadaş yurt dışına çıkıyor kafa rahat  ama olacak ya evin sigortası atıyor konuştuğuma göre 10 seneden beri başına böyle birşey gelmemiş. Tabi akvaryum felc hiç bir canlı hayatta değil o günden sonra aklıma şöyle birşey geldi. Güç kaynağı sistemi 1-2 saat götürür ama pil ile çalışan hava pompaları var geçen gün bizim orda elektrik dreği yıkıldı çalıştırdım 1 günden fazla çalışıyo :D  bunu elektrik gittiğinde devreye girecek şekilde ayarlamam lazım nasıl olur araştıracam, diğer arkadaşların fikri nedir bu şekilde ciddi durumlarda örnek alalım hadi bakkalım sigorta attı buyrun cevaplar evde yoksunuz 3 gün......
Bu olay tamamen akvaryumunuzun hacmine ve suyun kalitesine aslında genel olarak akvaryumun kalitesine bağlı.Geçen sene ben yazlıktayken elektrik gidip gelmiş gidip yarım saat sonra gelse yada 5 dk sonra gelse hiç problem yok ama 2-3 sn içinde gidip gelince borulardaki su sumpa geri dökülürken basma motoruda basmaya çalışınca koruma devreye girip kendisini kilitlemis yani sumpla akvaryumun hiçbir bağlantısı kalmamış yani daha açık konuşmak gerekirse ps,sogutucu,katkılar,oksijen vs hiçbirşeyi kalmamış ana tankın eve 2-3 gün kadar değil 1 ay sonra geldim geldiğimde tankın suyu buharlaşmadan dolayı 1 karış azalmıştı hatta sıcaktan spsler biraz renk atmışlar ama 1-2 ay içinde tamamen topladılar yani neye ne kadar önlem alırsanız alın herzaman bi aksilik çıkabiliyor bunun için gelistirilmis akvaryum bilgiyarlı sistemleri var seneye gibi markalar yada ip kamera kullanabilrsiniz yada tankı benim gibi 2 metre kurup tamamen suyun hacmine guvenebilirsiniz ki burdada konu sudaki bakterinin cinsi ve dogal dongunun kalitesi devreye giriyor oda anlatması cok uzun surucek apayrı bir konu :)

akvarumun uzerine duvara karınca duası astım sayılırmı ?
:D

Ben sadece kafa motorunu çalıştırabilecek bir güneş enerjisi sistemi kurmayı düşünüyorum

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayhan bey banada çok mantıklı geldi camdan dışarıya kabloyla koyacağımız nerji paneli iş görür fakat elektrik kesildiğinde devreye sokmamız lazım bunla ilgilide herelde aparatlar var .

Ayhan bey banada çok mantıklı geldi camdan dışarıya kabloyla koyacağımız nerji paneli iş görür fakat elektrik kesildiğinde devreye sokmamız lazım bunla ilgilide herelde aparatlar var .
Güneş enerjisi sistemleri satan yerlerden bilgi alabilirsiniz.benim kafa motoru 80 watt dalga motoruda 50 watt bunları 24 saat çalıştıracak sistem kurduracağım.ilerde bir panel daha koydurup ps yide 24 saat çalıştırmayı düşünüyorum.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

amaç minimum maliyet ve ups in uzun süre götürmesi ise, ana tankta ups e bağlı 2 dalga motoru ve altlarına hava motorundan çıkan kabloyu tahta taş ile sabitlemek iş görür. bir röle yardımı ile elk. kesilince sadece hava moturu çalışıcak, dalga motorları ups e sabit.

Moderatör tarafında düzenlendi:
amaç minimum maliyet ve ups in uzun süre götürmesi ise, ana tankta ups e bağlı 2 dalga motoru ve altlarına hava motorundan çıkan kabloyu tahta taş ile sabitlemek iş görür. bir röle yardımı ile elk. kesilince sadece hava moturu çalışıcak, dalga motorları ups e sabit.
600 va lik bir ups 20-30 Watt lik bir kafa motorunu ne kadar çalıştırır asıl mesele bu. 

600 va lik bir ups 20-30 Watt lik bir kafa motorunu ne kadar çalıştırır asıl mesele bu. 
Bende 3.5 kv lık ups var akvaryum tamamı ile ups bağlı toplam tüketim anlık 300w civarı ve elektrikler gittiğinde 3 saate yakın idame ettiriyor test ettim özellikle ve sadece kafa motorunu bağlarsam yanlış hesaplamadıysam 12 saatten fazla çalıştırıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar