Keşfet

en sesiz ps ve geri dönüş pompası

muti09

Yeni Üye
Ad Soyad
M- Koç
Arkadaşlar  sizce en sesiz  çalışan  skimmer ve geri dönüş pompası hangileridir 

gece  tank çok ses yapıyor  , bu minmuna indirmek  istiyorum  :)

Geri dönüş olarak Red Dragon mini pump iyidir. Şahsen ben kullanıyorum memnunum.

Benim tankım yatak odamda ve Reef octopus 100SSS PS ve DC4000 dönüş motoru kullanıyorum hiç ses duymuyorum.

Gerçekten sessiz = pahalı  :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:

kötünün iyisi bir motor yine sesli olacaktır, iyinin kötüsüne bakmak lazım :)

bir de kaç litre için konuşuyoruz? Ufak motorların çoğu sessiz zaten (2000lt altı)....

3000lt  üzeri, red dragon, abyzz, vertex, ecotech ve reef octopus bakmak lazım gerçekten sessiz motor için...

ps olarak da bubble king , vertex veya Ati ...

ati 200 is kullanıyorum ses yok, performans çok  (jebao motorlu)...

150 lt   tank var , newa  jet 2300   var ps olarak  reef octopus  150s modeli var 

tunze 6025  2 adet var  tunzeler biraz eski yedek pervane olsa ses  dahada az  olcak bulamadım 

online  ups de var  voltajdan  desen oda yok gibi akşam bir ölçtürcem 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Tankın oturdugu yüzey ve mobilyadan da kaynaklanabiliyor.

Bende de gürültü fazla idi aynı şekilde ps ve dalga motorlarından diye düşünüyordum ama tank altına ve mobilya ayaklarına keçe yapıştırınca azaldı.

Tanktaki titreşimin kaynağını tam olarak espit etmek gerek

Merhaba,
Bende ses konusunda titizim. Geri dönüş motoru red dragon mini speedy kullanıyorum. Motoru elleyince bile çalıştığını anlayamıyorum sıfır vibrasyon. PS olarak JNS co2 den double cone 180 e geçtim ses yüzünden. Motor sesi ciddi azaldı ama sıfıra inmedi, hava emis sesini de duyuyorum. DC motorlu PS leri tercih etmek lazım heralde.
Bu arada bir UPS aldım sessiz tank hedefim baya bozuldu. Herşeyi sessiz yapmak çok pahalı.

Sent my iPhone using Tapatalk

Newjet2300 tam olarak sessiz değil, 1700 denenebilir veya eheim compact 2000...

eheim 1250 de olabilir, 1200lt debisi var ama kayıpsız basar ... Sesi de newjetten düşük...

bende de aynı sorunlar var, gece duyuyoruz...

aquabee ler , sicce ler, eheimlar denedik, bir ara 2 adet eheim 1250 vardı yan yana...

şu an jebao dc 3000 kullanıyorum, dct 4000 de sesi duyuluyor, bu yüzden skimmera jebao 4000 bağlı,

yukarı basışta 3000 var...

kısaca , eheim 2000, nj 1700 , eheim universal 1250 denenebilir, zaten derbileri de hemen hemen aynıdır, üstünde yazana bakmayın, eheim universal serisi 1200 yazar ama 1200 basar, ötekiler yazar ama yükselince tırtlar...sonuçta 1-1,2 metre yükseğe basarken aynılar...150lt tanka yeter bunların herhangi biri...

2000lt üzerinde ses sıkıntı...

jebao dc 3000 olabilir, daha üstü için pahalı motorlara geçilmesi mecburi, en az reef octopus dc seriler...

merhaba 

new jet 2300 ve bubble magus curve7 kullanıyorum ses olarak gayet iyiler dolap içerisine sünger yalıtım malzemelerinden kullanmayı deneyebilirsiniz ...

Ben jebao DCT 3000 kullanıyorum. oda içerisinde bir uğultu hakim ne yazkki ve gece sessizliğinde rahatsız edici. Ben tavsiye etmem. Ama kuzenime eheim compact 1100 aldık. gerçekten ses duyulmuyor. En azından jebao ile kıyasladığım zaman. PS BM curve 5 kullanıyorum. Motor sesi çok az ama hava emişten ses geliyor.

Jebao larda ne olursa olsun bir vınlama sesi olur. En sessiz olan serisini kullandım, yine vardı.

Bu konuda red dragon ya da Askoll motor bloğuna ait herhangi bir motor tek çözüm. 

Reef octopusun yeni seri bazı motorları için de sıfır ses olduğu  söyleniyor ancak ben kullanmadan yorum yapamam çünkü sessiz denilen birçok ürün denediğimde söylendiği gibi sessiz olmadığını gördüm. Red dragon demek sıfır ses demek, maceraya da gerek görmüyorum. Pahalıdır, hemen alamayabilirsiniz ancak zamanla halledebilirsiniz.

Ps olarak sesi sıfır olan Bubble king modelleri mevcut. Öte yandan hava emiş sesi kısmen duyulan ancak motorunun sesi hiç duyulmadan ps ler var. Bubble magus curve 7 bile ses olarak oldukça sessizdi kanımca. Ati kullandım sessizdi ancak bi daha eve sokmam. Skimz kullandım o da sessizdi ancak performans olarak söylediklerini yapamıyor. Piyasadaki tüm ps leri hatta yetmeyip yurtdışından ps getirterek burada olmayan modelleri de kullandım. Uygun fiyatlı temiz ikinci el bi Curve 7 alıp geçin derim. 

150 lt   tank var , newa  jet 2300   var ps olarak  reef octopus  150s modeli var 

tunze 6025  2 adet var  tunzeler biraz eski yedek pervane olsa ses  dahada az  olcak bulamadım 

online  ups de var  voltajdan  desen oda yok gibi akşam bir ölçtürcem 
Merhaba ,bende reef octopus 150s modelini araştırıyorumda akvaryumum arkadan sump lı sığarmı bilmiyorum,ölçülerini yazabilirmisiniz müsait bir zamanınızda lütfen ,internette bulamadım hiç

Selamlar

tawsiyem Pc denince bubleking veya ati

PS olarak reef octopus 2000 int 3 gün kullandım aynen gerisi geri gitti..

böyle bir uğultu ses yok , değil daireye oturduğum kata gelince ses her yerden duyuluyordu, çok güçlü motor oluşumu sebep oluyordu bilmiyorum ama ses desibel inanılmaz yüksek..

şuan NYOS QUANTUM 160 kullanıyorum sıfır ses..

kafa motorum eheım 2000 ses rahatsız edici değil.

Geri dönüş için eheim kullandım, sesini duymadım hiç.

arkadaşlar geri dönüşüm dediginiz nedir ? su ana tankdan sumpa giderken kendi süzülmüyor mu oraya siz pomba mı koydunuz ?

Ben yeni reef octobus 150ss aldım henüz kullanmadım fakat gercekten malzemeleri kaliteli ürün kaliteli çok ses yapacagını sanmıyorum kullanan başka arkadaş var mıdır ?

arkadaşlar geri dönüşüm dediginiz nedir ? su ana tankdan sumpa giderken kendi süzülmüyor mu oraya siz pomba mı koydunuz ?

Ben yeni reef octobus 150ss aldım henüz kullanmadım fakat gercekten malzemeleri kaliteli ürün kaliteli çok ses yapacagını sanmıyorum kullanan başka arkadaş var mıdır ?
Geri dönüşüm dediğimizi basit mantıkla şu şekilde anlatayım. Su, tanktan sumpa gider sonrada kafa motoru vasıtasıyla sumptan tanka geri döner. İşte bu, suyun tanka dönüş yoluna geri dönüş deriz. Yani dönüş motorla olur. Geri dönüş borusu, geri dönüş tesisatı, geri dönüş motoru vs... gibi tanımlamalar yaparız. 

Reef octopus ise diğer seçeneklerinizden daha kaliteli bir üründür. 

Geri dönüşüm dediğimizi basit mantıkla şu şekilde anlatayım. Su, tanktan sumpa gider sonrada kafa motoru vasıtasıyla sumptan tanka geri döner. İşte bu, suyun tanka dönüş yoluna geri dönüş deriz. Yani dönüş motorla olur. Geri dönüş borusu, geri dönüş tesisatı, geri dönüş motoru vs... gibi tanımlamalar yaparız. 

Reef octopus ise diğer seçeneklerinizden daha kaliteli bir üründür. 
Tamam ama benim demek istedigim dönüşü motorla yapmıyorum sump altta oldugu için taşırmayı içerde yaptım akvaryumu deldim aşağıya dogru su sumpa kendi süzülüyor motorsuz...

Tamam ama benim demek istedigim dönüşü motorla yapmıyorum sump altta oldugu için taşırmayı içerde yaptım akvaryumu deldim aşağıya dogru su sumpa kendi süzülüyor motorsuz...
Karıştırıyorsunuz. Dönüş dediğimiz sumptan akvaryuma suyun geri gidişidir. Ve o motorladır. Siz akvaryumdan sumpa inişten bahsediyorsunuz ben ise sumptan akvaryuma geri dönüşten. 

Geri dönüş tabiri sizde ve bende farklı sanırım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri