Keşfet

En sessiz ekipmanlar ?

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese merhaba ,akvaryum için malzeme toplamaya başlıyorum ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var,akvaryum odamda olucağı için sesin rahatsız etmemesi gerekiyor.Bunun için önereceğiniz sessiz ekipmanlar nelerdir  ?

Ben kafa motoru için water blaster diyorum. 6 ay çıt ses yok. Ps reef octopus var çalışma sessiz ama hava emiş azda olsa ses var. Kapak kapaliyken ses duyulmuyor ama

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ecotech vectra kafa motoru kadar sessiz bir motor yok.red dragon lardan bile sessiz bir motor kesinlikle tavsiye ederim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fiyat olarak diyorsaniz water blaster derim. Red dragon sessiz olabilir ama fiyatı ses getirir cinsten. Vectra da

Bu konuda bütçe yazmanız gerekirdi bence. Ben fiyat ve ses oranı en iyi olanları tercih etmeyi denedim. Yazılan modellere baktıysanız yüzlerce liralık olanlar var aralarında sessiz ama fiyatı cok :)  

ornegin ben ehiem aldım hemen hemen sessiz diyebilirim. 70 liraya aldım sıfırını 600l/h olan model bu. 

Bu arada aldıktan sonra sunu fark ettim ps kullanacaksanız ki kullanmalısınız. Onun sesinin gölgesinde en sesli ekipmanlar bile duyulmaz. Diyeceğim o ki sessiz ps diye bisey yok zaten her kafa motoru ps den daha sessiz çalışacağı icin onlarda sese cok bakmamanız Lazim. Tunze 9001 kullanıyorum daha sessizi varmi bilmiyorum Cunku zaten en kompakt model, marka dışında boy olarak. 

Mesela siz hangi hacimlerde arıyorsunuz ürünleri ? detaylı yazarsanız direk marka model detayı verilebilir :)  

Bütçesi ortada olan bir kişi olarak sadece en sessizini arıyorum,fiyatta çok olmamalı bakıcam dediklerinize teşekkürler.

Bu konuda bütçe yazmanız gerekirdi bence. Ben fiyat ve ses oranı en iyi olanları tercih etmeyi denedim. Yazılan modellere baktıysanız yüzlerce liralık olanlar var aralarında sessiz ama fiyatı cok :)  

ornegin ben ehiem aldım hemen hemen sessiz diyebilirim. 70 liraya aldım sıfırını 600l/h olan model bu. 

Bu arada aldıktan sonra sunu fark ettim ps kullanacaksanız ki kullanmalısınız. Onun sesinin gölgesinde en sesli ekipmanlar bile duyulmaz. Diyeceğim o ki sessiz ps diye bisey yok zaten her kafa motoru ps den daha sessiz çalışacağı icin onlarda sese cok bakmamanız Lazim. Tunze 9001 kullanıyorum daha sessizi varmi bilmiyorum Cunku zaten en kompakt model, marka dışında boy olarak. 

Mesela siz hangi hacimlerde arıyorsunuz ürünleri ? detaylı yazarsanız direk marka model detayı verilebilir :)  
Kuracağım tankın ölçüleri tam oturmadı ancak 130-160 litre arası olucak.Daha kurmadığım için hangi ekipmanın sesi hangisini gölgede bırakır kestiremiyodum verdiğiniz bilgi iyi oldu :thumbsup:  Odamda olucak tank mecbur başka yer yok çünkü hani gece evdekileri rahatsız edecek bir ses olmaması lazım tek sorun bu.Bütçemde şöyleki yatırımı ekipmanlara yapmak istiyorum ,2 clownfish beslicem balık olarak sadece ,mercan ağırlıklı olucak tank inşallah.Şimdilik bunlar kafamdakiler.

2 tane percula icin bir hayli büyük tank seçmişsiniz ama olsun zarar gelmez. Bu tankta 1 adet s boy tang bile bakılır diye biliyorum. Bazı kaynaklarda 120 bazı kaynaklarda 140 litre üstü olduğu zaman ona nano denmiyor bile :)  

seçtiğiniz ekipmanı yüksüz olarak 9001 kaldırır fakat açıklaması max 140 yazıyor 

o tanka yük bindirirseniz yetmeyebilir diye düşünüyorum. Bu yüzden kıl payı tunze 9004  almanız gerekecek (bence ) 

onun sıfır fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 400 lira civarındaydı. Eger 2 percula ve mercan konusunda kararlı iseniz 9001 yeterli gelir. 

Bu söz konusu ekipman sizin alabileceğiniz en kaliteli marka diye biliyorum aylarca araştırdım kendim icin :)  

qq falanda uyar ama 5 kişiden 4 u sesten şikayetçi. 

Ehiem 800l olan kafa motoru yeterli gelir veya 900 

bakin isterseniz fiyatına. Sesi ps nin sesinden 6-7 kat daha az olacaktır benimki oyle. 

Birde 100 W yeterli gelir diye düşünüyorum ısıtıcı gerekli olur marka önemi olmaz diye düşünüyorum. Eger yandan veya arkadan sump olacaksa temel olarak bunlara ihtiyacınız var başka bir ekipmana gerek kalmayacak. Kafa motoru yeterince güçlü basmaz ise dalga motoru eklersiniz ama kafa motoruyla idare eden cok tank gordum benimki de suan oyle ilerde ekleyeceğim. 

İsik konusu karmaşık hala içinden çıkamadım bende 

Zaten birçok hobicinin kafasını en çok kurcalayan şey ışık aslında.Işık için şuanda led dışında bir şey kullanamıcam elektrik faturasına etkisi arasında dağlar kadar fark oluyor çünkü.Kurduğumda Percula dışında bir şey eklemek istersem diye 9004 daha iyi olur benim için.Bubble magus curve modellerini araştırıyordum bende,ses olarak acaba o modeller nasıl ? 

Bizzat gormedim fakat bende aylarca araştırdım bubble magus un genel olarak tunzeden daha sesli çalıştığını zannediyorum. Hava emme sesi cok sanırsam onlarda tunzede bunun icin bir emme odası var azda olsa kesiyor en azından BM qq modeli oyle değildi. 

O da kotu degil sizi karşılar bence ama tunze 9004 mu o mu derseniz ben olsam tunze seçerim. Daha iyi bilenler varsa yorumlayacaktır. 

Sahsen ben kendim araştırarak şikayetler doğrultusunda tunzeyi seçtim Cunku sorun konusu az gordum bu üründe :)  

Yukarı basış olarak eheim compact 1000 kullanabilirsiniz, model 1002 diye geçer, 1000lt/s kapasitesi var, çok sessiz, max. 2m yükseğe su basabilir...

bundan aşağısı pek olmaz, çünkü suyu bastığı yüksekliğe göre basabildiniz su miktarı düşer, netekim bu motor 2m den sonra sıfıra düşüyor :)

1-1,20 cm yukarıya 600-700lt falan basıyordur, yani anca yeter... Bundan fazlası için seçim zorlaşıyor, güç arttıkça ses çıkıyor...

1200lt de de eheim universal 1250 var , sonrası 2000lik nyos veya yine eheim compact olabilir ama 2000i geçince artık red dragon  veya vertex ler garanti sessiz, diğerleri için uykunuz ağır olmalı :)

ps olarak bu kadar ufak tankım olmadı, arkadaşlar tavsiyelerini yazıyorlar, değerlendirin...

aklıma gelen, reef octopus Classic 110 sss...

bunun Classic 150sss modelini bir arkadaşa aldık, ses yok gibi birşey, doğal olarak bir ufak modeli daha sessiz olacaktır çünkü motoru daha ufak...performans olarak da klasına göre çok iyi...

jns co1 de araştırın, o da klasına göre çok iyidir...(hava emiş sesi var mıydı emin değilim)

akıntı için de tunze 6020 ve 6040 sessiz, jebao rw4 kullanmadım ama çok kullanan var biri yazacaktır...

Rw8 modelini kullandım, kulağınızı dibine kadar götürmediğiniz sürece ses yok. Kafa motoru için water blaster bence en iyi fiyat/performans oranına sahip. Bende 3500 lük modeli var sıfıra yakın sesi.

Sent my SM-N920C using Tapatalk

Water bl as ter hem sessiz hem fiyatı uygun hemde elektrik sarfiyatı az. 24 saat çalışan kafa motoru eheim olursa pek iyi seçim olmaz diye düşünüyorum.

Neden iyi bir seçim olmayacağını düşünüyorsunuz ki ? Max debi ayarında 10W tüketim değeri var 1001 modelinin. ve birçok marka modelin üzerinde yazan verilerin yanlış olduğu konuşulurken 2-3 markaninki teori ve gerçek değerleri uyuşuyor :)  

soz konusu olan model 68 lira olan bir pompa 

tabiki bildiğimiz gibi 168 lira olup daha sessiz ve verimli çalışanı elbet vardır :)  

Suan baktım da varsayimlari mütevazı yapmışım. Water blaster 1.000 modeli 13W tüketim değerine sahip ve 299₺ fiyatı var :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar