Keşfet

Esp's pico

Espramour

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökmen YOLDAŞ
Çok ani bi kararla pico kurmaya karar verdim ve elimde hazır bulunan 25x25x25 ölçülerindeki tankcığa hali hazırdaki akvaryumumdan birkaç kaya ve su doldurdum. İçine de 2 torch birkaç da zoa fraglarından ekledim. Ortalama 12 saatlik gözlem sonunda bugün de 1 adet clown goby ekleyeceğim. Ps düşünmüyorum. Haftalık su değişimi ve şelale filtre yardımıyla akıntı ve filtrasyonu sağlayabilecek gibiyim. Eksik kalmış bak şurası diyip zoa fragları göndermek isterseniz hayır demem :p

Dn: kb sıkıntısından fotoğraflar part part gelecektir.

Ekli dosyayı görüntüle 39071

Ekli dosyayı görüntüle 39072

Ekli dosyayı görüntüle 39073

Ekli dosyayı görüntüle 39074

Ekli dosyayı görüntüle 39075

Hayırlısı olsun,

En hızlı ilerleyen pico  :)

Siz ne kadar hazır bir sistemden su ve kaya eklesenizde yinede yavaş ilerleyin su hacmi küçük olduğundan değerler bir anda değişebilir bir de havalar sıcak tedbiri elden bırakmamak lazım

Keyifli hobiler 

Hazır sistemle pico arasında yaklaşık olarak 1m mesafe var. İlk başlangıçta biraz daha hızlandırmak için iki tank arasında su değişimi yaptım. Dün geceden beri ph dışında herangi bir değerde oynama yok iyi ki :D  Tabi tedbiri elden bırakmamaya dikkat ediyorum. Yarın sabahtan da birkaç zoa ve mushroom fragları ekledikten sonra suya yem dışında birşey eklemeyeceğim. diye umuyorum da hadi hayırlısı :D

Teşekkür ederim bu arada

Hazır sistemle pico arasında yaklaşık olarak 1m mesafe var. İlk başlangıçta biraz daha hızlandırmak için iki tank arasında su değişimi yaptım. Dün geceden beri ph dışında herangi bir değerde oynama yok iyi ki :D  Tabi tedbiri elden bırakmamaya dikkat ediyorum. Yarın sabahtan da birkaç zoa ve mushroom fragları ekledikten sonra suya yem dışında birşey eklemeyeceğim. diye umuyorum da hadi hayırlısı :D

Teşekkür ederim bu arada
Buharlaşan suya dikkat edin ''sanırım su tamamlama yok''  birde ısı tabiki

gerisi yan masadan  ;)

Haklısınız tabi. Isı şuan için gayet iyi gidiyor umarım bozmaz. Evimiz 6. katta ve kuzeye bakıyor. Sıcaklık 26-27 derecelerde seyrediyor genelde. Sadece geceleri 25'e düşüyor. Onun dışında "anne" diye bi su tamamlama yapmışlar benden çok o ilgileniyor :p  şaka bir yana gerçekten anneciğim olmasa o akvaryumlar ben evde yokken kim bilir ne duruma gelirdi. Bize baktığı yetmiyormuş gibi evdeki 7 akvaryuma ve 1 husky'ye bakıyor. Bu borç ödenmez abiler kardeşler :(  

Yeni güncellemeler de geldi. Dahası da gelecek.

Fotoğrafları canlı artemia ile yemleme yaptıktan sonra çektiğim için bazı zoalarda doğal olarak kapanma olmuş, farkedemedim.

yeşillenme var fosfatmı yüksek acaba

yeşillenme var fosfatmı yüksek acaba
Tank hızlı kurulum bir tank ne kadar hazır su kaya da olsa gecikmeli bir diatom kısa süreli yaşanabiliyor ana tank dan gelen suda ve buharlaşan suyu eklemede kullanılan tatlı su da fosfat yoksa, bu fosfattan dolayı bir yosunlaşma diyemeyiz. Bir de bu işin içinde ışıklandırma da var tabi

Ana tankta mandarin olduğu için ve refigium kurmaya fırsatım olmadığı için hafif fosfat dozladım yosunlandırma amacıyla. Podları picoya aldıktan sonra mandarini de o tarafa almayı planlıyorum. Zira yellow tang son zamanlarda baya nefret ettirdi kendinden :) yeşilliğin sebebi bu olabilir muhtemelen.

Merhabalar acaba aydinlatmanizin markasini ogrenebilirmiyim ?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sunsun ad-200 kullanıyorum. Günde 8 saat çalışıyor.

Resimlerdeki sari baligin cinsi nedir acaba ? Cok hosuma gitti

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Clown goby diye geçiyor :) Gobiodon okinawae

Konu görüntüleyen kullanıcılar