Keşfet

Eunicid Worm e benziyor yardım lütfen

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Herkese hayırlı haftalar,Üstadların yardımına ihtiyacım var. Sabah flaşla çektiğimde yakaladığım canlıyı netten araştırdım ve bana eunicid worm gibi geldi. Çünkü geçen hafta aldığım fiji kayalı mercandan geldiğini düşünüyorum.Biraz araştırma yaptığımda soft mercan ve küçük balıkları yediği, bu canlıyı akvaryumdan çıkartmanın imkansız gibi birşey olduğunu kayayı feda etmek gerektiğini okudum. Fakat kayayı feda edersem tüm görsel bozulacak birbirlerine bağlı olduğu için kaya da büyük bir kaya.Sorularım ;Gerçekten eunicid worm mu?Başka çözüm yolu çıkartma yolu yok mudur?Ne yapmamı önerirsiniz?

Spagetti worm zannediyorum resim biraz daha net olsa araştırmıştım zararsız bir canlı kumun içinde gelişiyorlar sarı ve kahve tonlarında artıklarla besleniyorlar inanılmaz çoğalıyorlar kumun içinden sifonlayarak atıyordum. kumunuzu karıştırın mutlaka görürsünüz kayanın içine de girmişler.  

Spagetti worm zannediyorum resim biraz daha net olsa araştırmıştım zararsız bir canlı kumun içinde gelişiyorlar sarı ve kahve tonlarında artıklarla besleniyorlar inanılmaz çoğalıyorlar kumun içinden sifonlayarak atıyordum. kumunuzu karıştırın mutlaka görürsünüz kayanın içine de girmişler.  
Teşekkürler bilgi için. Çoğalmasında bir zarar var mıdır? 

Teşekkürler bilgi için. Çoğalmasında bir zarar var mıdır? 
Ben zararını görmedim artık yemleri falan yiyor gece aktifler bende çok fazla vardı kumu sifonlayarak biraz temizledim 1-2 ay içinde tekrar çoğaldı onu yiyen bir canlı var'mı bilmiyorum youtube de videoları var bakın sizinkine benziyor'mu akvaryumcudan aldığımız mercan farglarının taşlarına yapışmış olarak girdi benim tankı' ma bir daha kurtulamadım. 

Ben zararını görmedim artık yemleri falan yiyor gece aktifler bende çok fazla vardı kumu sifonlayarak biraz temizledim 1-2 ay içinde tekrar çoğaldı onu yiyen bir canlı var'mı bilmiyorum youtube de videoları var bakın sizinkine benziyor'mu akvaryumcudan aldığımız mercan farglarının taşlarına yapışmış olarak girdi benim tankı' ma bir daha kurtulamadım. 
Evet benim tanka da öyle girdi.

internetten baktım iplik gibi olab şeyler spagetti worm olma ihtimali yüksek bayağı benzettim.

ama diğer solucana benzeyen farklı bir canlı sanırım

yok aynı canlının beden kısmı Fuat bey ben mercekle çok inceledim kolları var uzun uzun spagetti gibi adıda oradan geliyor galiba 

Konu görüntüleyen kullanıcılar