Keşfet

Evimizin Baş Köşesi Minik Nano Tankımız...

Eski bi Tunze 9004 kullanıcısı olarak diyorum ki 9004 o tankı uçurur.

uçurur derken :)

Anlayamadım iyi anlamda sanırım...

Tabiki yeterli gelir anlamında söylemiştim. Tabi 150 lt. hacmi tangle doldurmmazsanız fazlasıyla tatmin edecektir 9004 sizi

Tunze 9004 te küçük baloncuklardan yana sıkıntı olduğu ile ilgili video ve yorumlar var.

Bu kabarcıklar yumuşsak mercanlarda bir sorun yaratabilir mi?

It's been over 2 months now and I'm still fighting micro bubbles. I had it in the back chamber (filter area) of my tank but have recently moved it to the main tank area. When it was in the back it would be microbubble free for the day until feeding time at which the tank would fill up with bubbles. Now that it's in the main reef area the bubbles continue all day long. I'm extremely frustrated with this and as much as my wife thinks we should get rid of it and try another brand, I was a firm believer in Tunze so I've been holding on hoping it would get better. What am I doing wrong? Is it possible this one is a factory reject? Please help!

The main culprits we see with excessive microbubbles are the following-
1) Pump is upside down, the needles face up to the cup.
2) The skimmer is submerged too deep, their is a sweet spot, if it is too deep or too shallow the force of water rushing in or the pump being starved for water can knock more bubbles out than would be normal.
3) An additive is being used which acts as a surfactant, this can be disregarded if skimmate production is otherwise normal.

I checked the pump...right side up
No additives used so we can rule that out.
I have tried as shallow as could go to as deep as possible. Nothing stops the rush of bubbles coming the bottom discharge. Any other suggestions? This is not my first tank nor my fist skimmer so please don't think I'm crazy. I just want to eliminate the microbubbles which is both a nuisance for my fish and viewing and also an intense salt splash on my lights.

--------------------------------------------------------

Burda da aynı şekilde

Baya bir müzdarip insan var küçük kabarcıklardan yana.

Bulkreefsuply tanıtım videosunda da lambaları suya yakın tutmayın kabarcıklar lambalara zarar verebilir diye uyarıyor.

Ayrıca kutu içeriğinden mikro kabarcıkları önleyici bir pad var onun içinde çıkmadığı ve ayrı alınması gerektiği belirtiliyor...

birkaç saatte bulabildiklerim bunlar :)

3162.200 nolu ürünü yani kabarcık önleyici süngeri görebilirsiniz..
Ekli dosyayı görüntüle 24717

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence sumptan vazgeçmeyin

Degisik fikirlerim var yakin zamanda paylasirim sizlerle almaya karar verdim tunze 9004 u bayramdan sonra bakacagiz artik...

Bugun hagoptan porselen anemon yengeci de aldik cok seker :) suyu suzuyor :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ercan bey size iki sorum olacak :) 1) çift renkli anemon dediğiniz 1 tl büyüklüğünde olan mı? 2) wp-25 o tanka fazla gelmiyor mu?

Kutlu merhaba,

Yok 1 TL den büyük 6-10 cm arasında içine su çekmesine göre büyüyüp ufalıyor.  :) (ekstremin getirdiği orjinal çift renklilerden. Boyama değil :nono: )

WP 25 bana göre normal akıntının kuvvetli olması hoşuma gidiyor. şöyle ki akarsudaki balıkların daha hızlı hareket ettiği hesap W1 sallama modunda (%50 verimde yani) ayar tuşu da 1/4 açık yani tamamen de kısık değil :)

Aklımda enteresan bir fikir var bayramdan sonra farklı şeyler için uğraşlara başlayacağım :rolleyesblue:

birkaç güne yeni resimler eklerim.

Bol tuzlı günler

Bendeki anemondan sandım. Timur kardeşim Allah razi olsun bi tane hediye etti ama bendeki bücür :) . Wp25e gelince bendede var. Benim tank 75*65*55 bana sanki fazla geliyor gibi geldi.

Ayrıca şu enteresan fikrini çok merak ediyorum. Hangi enteresan fikir alttan sumplı sistemden daha iyi olabilir merak içindeyim. :)

Arkadaslar merhaba 6 adet yumruktan az buyuk canli yada canlanacak kuru kayaya ihtiyacim var.

Elinde sumpunda bekleyen yada kuru temiz bekleyen varsa hediye veya bedeli ile farketmez ozel mesaj ile bana yazabilir misiniz?

sumpa devam schuran kullanmaya devam

Tankı değiştiriyorum... 70x45x45 tanka geçiş yapıyorum sizlerin bilgi birikimine ihtiyacım var şöyle ki litraj yaklaşık aynı.

30 lt kadar yeni su yapacağım...

sorun bence şu; kumu nasıl transfer etmeliyim? şimdi balık ve canlılar var kumu kepçe kepçe alıp eklersem nitratta bir nebze patlama olacak sanırım.

Tankı 6. ayda Ispartadan istanbula geldiğimde kurdum nasıl bir yol izlemeliyim?

Kumu bence iyice yıkayıp koymalısınız. Daha önce sıfır kayıpla 8-10 saat içinde Göztepe'den Kızıltoprak semtine 1 günde (yaklaşık aynı ölçülerde) akvaryum taşıdım. Canlı kayalarınız yeterli miktarda ve oturmuşsa kumdaki bakterilerin kaybına çoğalarak cevap vereceklerdir.

En azından kumu kepçe kepçe yıkamadan koyarsanız sonucun daha kötü olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir tank, tebrikler.

Litraj dustu

70x45x45 oldu

Sump kismi bana gore daha derli toplu oldu

En buyuk sıkıntım olan durso sistemine bu akvaryumla sahip olabildim ilk basta vanadan ayarlama isini pek anlayamadim ama ayarlayinca super oldu

Veeeee işte yeni tankım :)

70x45x45 + sump Toplam Net 152 LT (cam kalınlıkları da düşüldüğü zaman)

Sumptaki yoğurt kovasına gülmeyin :) vakit bulupta pleksi yada camdan bir stant yapamadım :)

E gördüğünüz üzere canlı miktarım az olmasına karşın flaşhlı çekimle shuran PS bu kıvamda topluyor.

PS den memnunum...

Sump ta fish street den aldığım 3 sensörlü ATO da çalışır durumda.

Belki ilerde Led armatür düşünebilirim ama yetiyor şimdilik.

Şimdi ufak ufak zoa ve yumuşak mercanlara yüklenmeye geldi...

Tabi maddi olarak biraz sarsılınca bir süre birşey alamayacağım :(

2-3 kafa fraglı Zoa alabilirim satanlardan yada hediye edenlerden.. Zamanla çoğalıyor nasıl olsa..

Umarım beğenirsiniz

Herkese Booooolca tuzlu günler dilerim...

Ercan...

PS Shuran + Eheim 1200

Hydor Seltz L30 1200LT/saat

Jebao WP25

Eheim jager 200watt (Sumpa sığmadı :( )

Fishstreet ATO

Ekli dosyayı görüntüle 25329

Ekli dosyayı görüntüle 25330

Ekli dosyayı görüntüle 25331

Ekli dosyayı görüntüle 25332

Ekli dosyayı görüntüle 25333

Konu görüntüleyen kullanıcılar