Keşfet

Evimizin Baş Köşesi Minik Nano Tankımız...

Ellerinize sağlık. :) Siz de farkındasınızdır, canlı kaya biraz az. Toplamda 20-25kg ıslak kaya ağırlığına ulaşmanızı tavsiye ederim.

Ellerinize sağlık. :) Siz de farkındasınızdır, canlı kaya biraz az. Toplamda 20-25kg ıslak kaya ağırlığına ulaşmanızı tavsiye ederim.
Siz de biliyorsunuz her istediğimiz zamanında olmuyor :) Yavaş yavaş oluyor.

Bende isterim kuru kaya alıp eklemeyi ama kafama göre birşey bulamamıştım o ara bu tankı yakaladım ve aldım.

Şuan maddi durumlardan dolayı 2-3 ay birşey alamayacağım sanırım. Düzenli su değişimi ile bakıma devam ;)

Siz de biliyorsunuz her istediğimiz zamanında olmuyor :) Yavaş yavaş oluyor.

Bende isterim kuru kaya alıp eklemeyi ama kafama göre birşey bulamamıştım o ara bu tankı yakaladım ve aldım.

Şuan maddi durumlardan dolayı 2-3 ay birşey alamayacağım sanırım. Düzenli su değişimi ile bakıma devam ;)
Zamanla daha güzel olacaktır. Şimdiki hali bile çok güzel. Hayırlı olsun yeni akvaryum. :)

Hayırlı olsun ercan abi.Yener usta yine güzel bir akvaryum yapmış.

Chatdede yazmışsın yeni gördüm dizilere dalmışım..,

Büyük akvaryumunda bu yönü kötü büyüyünce masraflar artıyor maaşlarada zam yok ama malzemeler ve canlılara %50ye varan zam var.

Hayırlı olsun ercan abi.Yener usta yine güzel bir akvaryum yapmış.

Chatdede yazmışsın yeni gördüm dizilere dalmışım..,

Büyük akvaryumunda bu yönü kötü büyüyünce masraflar artıyor maaşlarada zam yok ama malzemeler ve canlılara %50ye varan zam var.
Eee Barışcan bey sizden bu güzel tanka küçücük bile olsa bir hediye bekliyorum artık :)

Tankın Yener usta yapımı olup olmadığı konusunda emin değilim..

Şimdi elimde salifert Ca MG Kh testleri var ama hiç katkım yok.

Bu 3 lü set için hangilerini almalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Reeflowers All elements,

Seachem Reef Calcium (sıvı mı almalıyım?),

Seachem Reef Kalkwasser (maintaince Calcium) 500gr  (Toz mu almalıyım?)

Seachem Reef advantage magnesium 600 gram (Toz olanını mı almalıyım?)

Kafam karıştı kimyager gibi hissediyorum.. kalsiyum ve magnezyum tamam da KH için ekstra birşey almam gerekecek mi?

Yoksa hepsini boşver Reeflowers All elements yeter mi diyeceksiniz?

Eğer LPS veya SPS ağırlıklı olmayacaksa sadece Reeflowers All Elements alabilirsiniz. Yok ama ileride LPS ve SPSler de dahil olacaksa Ca, Mg, kH değerlerini farklı katkılarla eklemeye başlayabilirsiniz. Bu noktada Seachem Reef Calcium veya Reef Advantage Calcium, Reef Magnesium veya Reef Advantage Magnesium kullanabilirsiniz. Reef Kalkwasser size uygun değil. kH'ı istediğiniz değere getirmek için ayrıca katkı kullanmanız gerekiyor.

Reeflowers üzerinden gidecek olursak;

- kH Blend

- Calcium Blend

- Magnesium Blend

- Trace Elements & Ionic Balancer

aynı anda kullanılıyor.

Ercan abi ben all element kullanıyorum içinde sadece kh yok khı Ayrı alıyorsun yani all element +kh easy balling oluyor günlükte ekleyebiliyorsun sana yeter bence easy balling yap.

Eğer tek katkı istiyorsan polylab lar geldi polylap one alabilirsin kh MG ca yı sabit tutarsın.tabi daha Pahalı o.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayirli ugurlu olsun.cok guzel gorunuyor.kaya yuku biraz daha artarsa daha iyi olacaktir.

Kaya miktarını artırıp sumptaki eşektrik tertibatına çözüm bulursanız tadından yenmez. O grup prizler bana hiç güven vermedi.

Salifert test ile;

dkh 13,4

alkality 4,79

Bu dkh ı 10 a çekmek için ne kadar ekleme yapmam gerekiyor.

Elimde Reeflowors kh mevcut

yardımlarınızı rica ederim

Kh zaten 13 10a katkı eklemezsenşiz iner katkı eklerseniz 15e çıkar yükseltir yani

ama bunun düşmesi lazımke sürekli artış eğilimindeydi hafada 1 kh 120 lt akvaryum için 1ml eklemeye başladım

şimdi düşmeye başladı.

Ben anlamadım bu işi...

Dkh ile KH aynı mı? şırınganın ucunda 0.14 ml sıvı kaldı yani KH 13,4 çıktı

Dkh kh aynı.Ca,mg değerleriniz nedir?Tüketim yoksa eğer katkıda ekliyorsanız yükselir değerler.Neden eklediniz katkıları?Tüketimmi oluyordu?Su değişimiyle bu değerler yerine konuyor zaten.

Dkh kh aynı.Ca,mg değerleriniz nedir?Tüketim yoksa eğer katkıda ekliyorsanız yükselir değerler.Neden eklediniz katkıları?Tüketimmi oluyordu?Su değişimiyle bu değerler yerine konuyor zaten.
akşam 3 ünü beraber ölçeceğim...

merhaba arkadaşlar,

Akvarumda 1 tane sixline wrasse var.

Geçen gün aldım. (tabi sixline a göre boyut olarak küçük)

Mevcuttaki sixline döve döve bertaraf etti. Zar zor sixline ı yakalayıp sump a koydum tabi üm kayaları bozmak zorunda kaldım.

Şimdi size soru sixline ı bir süre bekletip geri mi koymalıyım? Elden mi çıkartmalıyım?

Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

Elden çıkartırdım.Biraz kötü niyetli wrasseymiş.

Hayırlı olsun.Hoşgelmiş çok severim bende bicoloru ;)

Hayırlı olsun.Hoşgelmiş çok severim bende bicoloru ;)
olabildiğince küçük aldım:)

Bu kadar küçük olabileceğini tahmin etmiyordum ama palyaçolarım daha büyük :D

Konu görüntüleyen kullanıcılar