Keşfet

Evimizin Baş Köşesi Minik Nano Tankımız...

Tanka eklediklerimi arada yazayım.

Kimseden saklamamıza gerek yok.

Sanırım biraz su değişimini aksattım yosunlanmada artış oldu

%30 su değişimi + sera aktif carbon + seachem denitrat eklendi. (Teleskop akvaryuma çok teşekkürler...)

1 tane de small boy tridacna eklendi

Bu arada Bicolor Angel yem yemeye başladı (yem NLS Thera + Small fish formula)

Yakında elimden yemeye başlar.

2.5 yaşındaki palyaçolarımın sıcak ve samimi olarak elimden yem yemesi acaip olumlu etkiledi bicolor angelı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok gereksiz de nitrate...çok az Debi ister tuzlu suda gereksiz Chemi pure elite veya coral FX çok çok daha iyi olurdu...

Çok sevindim bicolora o boy bulursam alırım bende

Güzel olmuş ercan abi.Sıra geldi mercanla doldurmakta ;)

Dolabella hakkın rahmetine alındığı günün 2 gün sonrasında kavuştu.

Yosun sorunu için 2 tane plati alıp tuzlu suya alıştırsam mı diye düşünmeye başladım...

Ne dersiniz yapan oldumu hiç?

Dolabella faciasından sonra yosun çözümü için 2 tane deniz kestanesi aldım ama onlarda çok efektif değiller. Temizliyor ancak çok büyük bir beklenti içinde olmayın :)

Şimdi sıra geldi ışık işine kesin ve kalıcı bir çözüm getirmeye karaköyde elektrik malzemesi satılan yerlere pasaja vs gittim ama adam gibi ilgilenen bir dükkan bulamayınca her türlü malzemeyi bulabildiğimiz ve her türlü soruya net cevap veren çinli kardeşlere yöneldim. (aliexpress)

Ledleri dün 5 ayrı mağazadan sipariş ettim sanırım 4-6 hafta içinde gelirler. (yaklaşık 70 adet almışım şimdi farkettim :) )

Dizilim ve konfigürasyon aşağıdaki şekilde olacak

Ekli dosyayı görüntüle 27711

Şimdi düşüncem

Orta sıradaki 1. kanal (mavi ve uv ağırlıklı)

Kenarlardakiler 2. kanal

Düşüncem;

2 saat 1. kanal mavi ağırlıklı (12x3w)

2 saat 2. kanal full spektrum (24x3w)

2 saat 1. kanal + 2. kanal (öğlen efekti) (36x3w)

2 saat 2. kanal full spektrum (24x3w)

2 saat 1. kanal mavi ağırlıklı (12x3w)

Toplamda 10 saati 2 adet timer ile zamanlamayı düşünüyorum.

Ledlerim baya bir adetli gelecek dizilimde sorun yaşamam değişiklik yapabiliriz.

Açıkcası led sürücüleri dimmerli olanlara değiştirmek istemiyorum çok pahalı en mantıklı olanı aynı florasanlarda yaptığımız gibi sırayla yakmak diye düşünüyorum.

Her türlü fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Emerald crab yiyor abi yosunu...Banada Lazım alacağım inşallah ;)

Valla yencek bitcek bir yosun değil, sanırım 6500k olan beyaz ledlerden kaynaklanıyor. 2-3 hafta içinde ledlerim gelince çözeceğiz sorunu. Şimdilik 3-4 günde bir mavi gözenekli süngerlerden bir parça kestim kayaları vs sürtüyorum filitre çorabında birikince de çorabı temizliyorum.

Geçen gün 2 sefer üst üste temizlik yaptım. üstüne de 45 lt dip çekimi yaparak su değiştirdim. Suyun kokusu bile değişti :)

Şimdi tuz bitmek üzere yeni tuzum da bugün geldi. (Red Sea Coral pro)

Haftalık 2 ay 15 lt su değişimi ile gidicem. sonrasında haftalık 10 lt olarak devam edeceğim.

Işık işini bitirmeden canlı alımını (mercan vs) durdurdum.

Gelecek olan Ledler 14.000kelvin ve 20.000kelvin olduğu için yosun olacağını sanmıyorum. 

Uzun soluklu çok yavaş ilerleyen bir kurulum oldu benimkisi akşam unutmazsam resim eklemeye çalışırım.

Herkese iyi forumlar

hayırlı olsun malzemelerimi tamamlayım bende kurcam 

hayırlı olsun malzemelerimi tamamlayım bende kurcam 
Teşekkür ederim :)

Nacizane tavsiyem;

Acele etmeden temkinli davran herşey yavaş yavaş oluyor.

Forumda çok güzel paylaşımlar, kurulumlar var tek tek okumanı tavsiye ederim.

Umuyorum ki araştırır ve öğrenirsen çok güzel bir tankın olacak

Led dizilimini internetteki örneklemelere bakarak değiştirdim.

Aşağıya eklediğim resimlerdeki gibi olacak.

Çok mavi olması durumunda mavilerle 10k led leri değiştirerek karar vereceğim.

Çok araştırdım bu yüzdesel değerleri yakalamak bulmak için internette kim neyi yüzdesel olarak neye göre yapmış bulmak çok zor.

2 mavi 1 beyaz led olayı artık bana göre doğru değil her türlü led var her türlü imkan mevcut

Resimleri inceleyin sizlerin de tavsiyeleri benim için önemli daha kurulum aşamasına geçmedim

Bu resimlerdeki durum excel listesinde mevcut sizlerden belki benim gibi kendisi yapmak isteyen birisi olursa excel dosyasını mail ile gönderebilirim. (iletiye excel ekleyemiyorum forum izin vermiyor)

1. resim SPS led adeti hesabı

2. resim benim dizilimim (benim dizilimim 14000k Renge yakın olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum)

3-4-5. resimler renk skalasına göre referans adet ve tank görünümü

Not: 3 adet timer ile T5 lamba yakar gibi çalışacak

2 saat 2. kanal (36w)

2 saat 2+1. kanallar (72w)

2 saat 1+2+3. kanallar (108w)

2 saat 2+3. kanallar (72w)

2 saat 2. kanal (36w)

Ekli dosyayı görüntüle 27872Ekli dosyayı görüntüle 27873Ekli dosyayı görüntüle 27869Ekli dosyayı görüntüle 27870Ekli dosyayı görüntüle 27871

Ercan bey kolay gelsin konunuzu takip ediyorum ve bende armatür yapımı için bilgi ve ekipman toplamaya çalışıyorum. Yalnız yukarda beyaz ledlerin yosun yaptığını söylemişsiniz öncelikle ben şunu eklemek istiyorum. Bende bir dıy led armatür yapan bir yere sadece mavilerden oluşan 3w lık armatür yaptırdım. Ve onu kullandığım dönemde aşırı yosunlanma oluyor. Yani şunu demek istiyorum; sadece beyaz ledlerden yosunlanma olduğunu nasıl anladınız? Bence sadece beyaz ledlerden olduğunu anlamak imkansız gibi.

Ayrıca yaptığınız armatürde kullanacağınız ledlerin özellikler ve nereden temin ettiğiniz ile ilgili sizden bilgi alabilir miyiz?

Zaten "Açık Kaynak Armatür Projesi" adlı konuyu takip ediyorsunuz. Orada bazı linkler veriyorum belki işinize yarayabilir. Ben hala ledleri nereden temin edeceğim konusunda ve hangi kombinasyonun yapılması konusunda kararsızım.

kolay gelsin.

Ercan bey kolay gelsin konunuzu takip ediyorum ve bende armatür yapımı için bilgi ve ekipman toplamaya çalışıyorum. Yalnız yukarda beyaz ledlerin yosun yaptığını söylemişsiniz öncelikle ben şunu eklemek istiyorum. Bende bir dıy led armatür yapan bir yere sadece mavilerden oluşan 3w lık armatür yaptırdım. Ve onu kullandığım dönemde aşırı yosunlanma oluyor. Yani şunu demek istiyorum; sadece beyaz ledlerden yosunlanma olduğunu nasıl anladınız? Bence sadece beyaz ledlerden olduğunu anlamak imkansız gibi.

Ayrıca yaptığınız armatürde kullanacağınız ledlerin özellikler ve nereden temin ettiğiniz ile ilgili sizden bilgi alabilir miyiz?

Zaten "Açık Kaynak Armatür Projesi" adlı konuyu takip ediyorsunuz. Orada bazı linkler veriyorum belki işinize yarayabilir. Ben hala ledleri nereden temin edeceğim konusunda ve hangi kombinasyonun yapılması konusunda kararsızım.

kolay gelsin.
Merhaba,

Mavi ledler sadece mavi ağırlıklı olduğunda yosunlanma yapıyor. Bence bunun nedeni bilmeden satın aldığımız ledlerin kalitesi ve renk spectrumu ile alakalı.

Ben ledlerimi genellikle epistar marka olarak çinden (www.aliexpress.com) en çok satılan ve talep gören ürünler içinden seçtim.

Duruma göre cree ile değiştirme yapabilirim.

Amacımız da zaten kendi müdahale edebileceğimiz bir sistem kurmak değil mi?

Bu bağlamda bir süre yukarıda planladığım şekilde yapmayı düşünüyorum.

Ercan abi selamlar. Naptın bir gelişme oldu mu armatür de?

kolay gelsin

Merhaba Fatih

Martın 13 ü ile 20 si arasında kargoya vermişler Ledleri

şimdi parça parça sipariş verdiğim için daha 2-3 hafta sürer

Hepsi gelince paylaşacağım :)

Şimdi dizilim şeklini ayarlamaya çalışıyorum farklı alternatifler hazırlamaya uğraşıyorum.

Gelişmeleri ledler gelince paylaşırım ;)

Hayırlı olsun cok hos olmus . Ozellille bubble anemon cok guzel.

Armatür sonunda bitti :)

Yakında resimleri yüklerim

Ledler aşağıdaki resimde de anlatmaya çalıştım ama özetle

3 farklı kanal şeklinde 3 ayrı florasan yakar gibi çalıştırıyorum.

Her kanalın renk kombini ve birlikte çalıştıklarındaki kombinleri internette araştırarak yaptım.

Kendimce güzel gibi oldu.

1. kanal 1 saat  (36 watt)

1+2. kanallar 2 saat (72w)

1+2+3 kanallar 1 saat (108w)

1+2. kanallar 2 saat (72w)

1. kanal 1 saat (36w)

Şeklinde çalıştırıyorum

Ola ki verim alamazsam yada beğenmezsem kenara kaldırıp T5 e geçicem.

Ekli dosyayı görüntüle 29000

(Not resimde 10.000K olanlar yanlış yazmışım 20.000 kelvin)

Herkese selamlar

Konu görüntüleyen kullanıcılar