Su değerleri güzel gidiyor. Aslında su değişimi yapmadım su değerleri oturdu desem yeridir... Enteresan bir durum forumdaki su değişimi ile ilgili makaleye dönmüş konuyu okuduktan sonra kafam curcuna oldu, bende su değişimine bir süre ara vermeye karar verdim. (Öncesinde haftalık 15 lt su değiştiriyordum, ekstradan 4. haftalarda 30 lt su değiştiriyordum) Düşüncem 3 ayda 1 sefer %20 su değişikliği yapmak yönünde... (Tuz maliyetinden kaçıyorum gibi düşünmeyin, sık su değişiminde bir fayda göremedim)
Sonrasında Grotech A-B-C-M set aldım. Videoda da göreceğiniz üzere mercan yüküm çok olmadığı için günde 0,5 ml hepsinden giriyorum. (bazen üşenip haftada 1 topluca giriyorum, bazen her gün 0,5 ml giriyorum) Su değer kontrolüne göre de Ca-Mg-kh giriyorum. Şuan için iyi gidiyor... (nitrat fosfat vs testlerim yok...)
Şuan;
**Kalsiyum 430 (450 olması için giriş yaptım),
**Magnezyum 1230 (1245 e çıkarttım, kademeli 1300 yapmaya çalışacağım),
**Kh 6,7 (7,7 ye çıkartacak şekilde giriş yaptım)
PS ile ilgili bugün bir değişiklik yaptım, Curve 7 kullanma klavuzuna baktım, 25-27cm su seviye aralığında çalışıyormuş, canlı yüküm az olduğu için sump ta su seviyesini 26,5 e çektim. PS 2. kademede çalışıyor.
Şimdilik bu kadar... Herkese bol tuzlu günler...