Keşfet

Evimizin Baş Köşesi Minik Nano Tankımız...

Son fotoda arap kızı camdan bakıyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bu suda uçuşan partikülleri daha net gösteren şey ledmi? Ledin bir etkisi varmı daha net göstermesi konusunda? 

Hocam bu suda uçuşan partikülleri daha net gösteren şey ledmi? Ledin bir etkisi varmı daha net göstermesi konusunda? 
Sefa bey merhaba,

Resim çekmeden önce sağ üstteki zoa ları ve dalga motorunun yönünü biraz oynamıştım,

İçerdeki sirkülasyon biraz fazla olduğu için kumu kaldırıyor sanırım bu yüzden oluyor.

Ledler ile pek alakalı değil

Bendede conchlar gezdikce tortular havalanıyor çok conchum var

26.02.2016 salifert test verileri;

Kalsiyum 435,

Mg 1275,

Kh 8

ortadaki duvarım (wall hammer) azcık neşesiz-morali bozuk ama düzeleceğini düşünüyorum...

Bir çift tomato clown-Starry blenny-cleaner karides

az canlı öz mercan devam...

Ekli dosyayı görüntüle 35596

Ercan Bey merhaba,

Güzel gidiyor, elinize sağlık. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Maşallah gayet güzel gözüküyor, keyifli hobiler.

Güncellemeler;

ışıklandırma ; armatür aquamarketimden 6x24 aldım çok memnunum tavsiye ederim; 4x24w t5 olarak kullanıyorum

Yellow Tang çıkartıldı; kırmızı yosun filtrasyon için akvaryuma eklendi

Sirkülasyon eheim classic 1200 çıkartıldı yerine Jebao dc3000 takıldı

Grotech a+b+c+m 4 lü set aldım, en önemlilerden de PS geciktirici ve Mag float jiletli cam sileceği aldım :)

Koca tankta 1 tane starry blenny + 2 tomato palyaço var.

Su değerlerini de bir ara yazarım...

Salifert testlerine göre

Kalsiyum 500 üzerinde(sıfıra geldi renk değişmedi),

Magnezyum 1230 çıktı, 20 birimden fazla artıracak giriş yapamıyorum hafta içinde kademeli artırmaya çalışacağım

Kh (7 nisanda 8,3 şeklindeydi), bu testte 7,7 çıktı... KH takviye girip 8 e yükselteyim mi bilmiyorum destek istiyorum sizlerden

Candy cane harika olmuş, hammer' da öyle. Xenialar zaten maşallahı var.

1,21 ile 1,31 arası müren görünümlü goby gördüm galiba.

maşallah

Su değerleri güzel gidiyor. Aslında su değişimi yapmadım su değerleri oturdu desem yeridir... Enteresan bir durum forumdaki su değişimi ile ilgili makaleye dönmüş konuyu okuduktan sonra kafam curcuna oldu, bende su değişimine bir süre ara vermeye karar verdim. (Öncesinde haftalık 15 lt su değiştiriyordum, ekstradan 4. haftalarda 30 lt su değiştiriyordum) Düşüncem 3 ayda 1 sefer %20 su değişikliği yapmak yönünde... (Tuz maliyetinden kaçıyorum gibi düşünmeyin, sık su değişiminde bir fayda göremedim)

Sonrasında Grotech A-B-C-M set aldım. Videoda da göreceğiniz üzere mercan yüküm çok olmadığı için günde 0,5 ml hepsinden giriyorum. (bazen üşenip haftada 1 topluca giriyorum, bazen her gün 0,5 ml giriyorum) Su değer kontrolüne göre de Ca-Mg-kh giriyorum. Şuan için iyi gidiyor... (nitrat fosfat vs testlerim yok...)

Şuan;

**Kalsiyum 430 (450 olması için giriş yaptım),

**Magnezyum 1230 (1245 e çıkarttım, kademeli 1300 yapmaya çalışacağım),

**Kh 6,7 (7,7 ye çıkartacak şekilde giriş yaptım)

PS ile ilgili bugün bir değişiklik yaptım, Curve 7 kullanma klavuzuna baktım, 25-27cm su seviye aralığında çalışıyormuş, canlı yüküm az olduğu için sump ta su seviyesini 26,5 e çektim. PS 2. kademede çalışıyor.

Şimdilik bu kadar... Herkese bol tuzlu günler...

Su degerleri bozuldu [emoji45] mercanlarda pes pese olumler oldu.. jelly brown vs trompet coral kafalari 1 tl buyuklugundeyken iskelete kadar geriledi, donut da olumle pencelesiyir, neyse ki kutlu imdadima yetisti sagolsun mercanlarima benden iyi bakiyor [emoji4]

reaktor kurulumu yaptim tamamen diy... brs (bulkreefsupply) den kopya cektim [emoji4]

2-3 ay bos calistiracagim canli yok akvaryumda...

1 ay seachem seagel yani seachem matrixcarbon ve phosguard karisimi calisiyor suan icinde 250ml

Sonrasinda biopellet kurup 1.5 ay bos calistirmaya devam edecegim, bakteri kulturu vs de ekleyip nitrat ve fosfati sifira yaklastiracagim

Bu asamada sadece 2x24 mavi t5 yaniyor. Bu sekilde 2-3 ay bos calisirken mavi olmasi uygun mu??

Biopellet olarak ne tavsiye edersiniz ? sizler ne marka kullaniyorsunuz ? cokmu debili akintida fokurdayacak az mi ? onlari ogrenip simdiden secmem ve arastirmam lazim... desteginizi rica ediyorum

Bol tuzlu gunler

Sent my iPhone SE using Tapatalk

Biopellet'in amacı nitratve fosfatı çok düşük seviyelere indirmekir. Bunu , Aerob ve Anaerob bakterilere besin ve tutunabilecekleri ortam sağlayarak yapar.

Aerob bakteriler Amonyağı  nitrite nitriti ise geneli diğerlerine nazaran daha az zararlı olan nitrata dönüştürürler. (nitrat yoğunluğunun canlılar üstünde boğma etkisi vardır)

Bu noktada anaerob bakteriler devreye girer. aerob bakteriler nitratı tüketemezler ve aerob bakterilerin tüketemediği bu niteat ve fosfat anaerob bakteriler tarafından tüketilerek azot gazı  olarak havaya karışır. Biopellette önce aerob bakteriler tutunmaya başlar daha sonra anaerob bakteriler oluşur.

Bu sürecin başlaması nitrat ve fosfat üzerinde etkisinin görülmesi en az 5 ila 8 hafta arasındadır veya değişebilir.

Başlanır için az mikttarda başlaması iyidir nasıl olsan sonra dan eklenebilir.

Sistemin efektif bir şekilde işleyebilmesi için biopelletlerin uygun bir kapata (reaktör) de sürekli hızlı veya çok hızlı olmayan bir hızda hareket halinde tabiri caizsse kaynıyor gibi olmaları gerekir,hızlı hareket etmeleri birbirlerine çarparak hızla erimelerine çok yavaş hareket etmeleri ise birbirlerine yapışmalarına ve bakterilerin tutunabilecekleri ortamın azalmasına sebep olur. Reaktör asla kapatılmamalı, sürekli çalışmalıdır.

Bazı özel durumlar için fosfatın sıfılanması gibi durumlarda elimizde fosfat dozlamak için fosfat gerekebilir fosfatın sıfılanması nitratın aynı oranda kalmasına neden olacaktır 

all in one biopelletleri inceleyebilirsiniz Dikkatli kullanıldığında güzel verim alınabilir 

Saygılarımla 

Yabanci forumlarda %20 yada %25 ile baslayip duzenli olcum yaparak gercek ihtiyacin tespit edilmesi gerektigini okudum ayrica 15 gunde 1 sefer tank hacmine gore %50 bakteri kultruru destegi onerilmis oyle okudum...

All in one pelletler biraz daha agir yapidaymis sanirim, reaktore bagli motorlari buyutmusler...

1 ay daha okumaya devam

Yabanci forumlarda %20 yada %25 ile baslayip duzenli olcum yaparak gercek ihtiyacin tespit edilmesi gerektigini okudum ayrica 15 gunde 1 sefer tank hacmine gore %50 bakteri kultruru destegi onerilmis oyle okudum...

All in one pelletler biraz daha agir yapidaymis sanirim, reaktore bagli motorlari buyutmusler...

1 ay daha okumaya devam

Her tankın statiği farklıdır %50 bakteri kültürü veya karbon kaynağı girilmesi tamamen sizin tankın vereceği tepkilere bağlıdır

Ama az mikttarda başlamak çok doğru bir hareket

Tankı büyütme kararı aldım. Büyükçe bir tank ile yeniden kurulum yapmayı hedefliyorum.

Bilgi ve paylaşımlar için teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar