Keşfet

Farklı damacana suyu

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar ben yıllardır kurulumda dahi damacana suyu kullandım karşımızdaki kipa dan suyu alıp değişim ve ilavede kullanıyordum fakat fiyat artınca bu sefer yan tarafta bulunan bizim toptan mağazasından assu damacana aldım aldım fakat analiz raporlarını bulamadım,bir zamanlar kipa suyununda çok aramıştım raporlarını,bu iki firmanın analiz raporlarını bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar ben yıllardır kurulumda dahi damacana suyu kullandım karşımızdaki kipa dan suyu alıp değişim ve ilavede kullanıyordum fakat fiyat artınca bu sefer yan tarafta bulunan bizim toptan mağazasından assu damacana aldım aldım fakat analiz raporlarını bulamadım,bir zamanlar kipa suyununda çok aramıştım raporlarını,bu iki firmanın analiz raporlarını bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Onca zaman damacana suyu ile bir sorun yaşamadınız mi ? 

Benim 6. Ayımda sorun çıktı acaba sorunu baska yerde mi aramak gerek :/ ekstra birşey kullanıyor musunuz acaba ? 

Onca zaman damacana suyu ile bir sorun yaşamadınız mi ? 

Benim 6. Ayımda sorun çıktı acaba sorunu baska yerde mi aramak gerek :/ ekstra birşey kullanıyor musunuz acaba ? 
Damacana suyu sorun haline getiren şey aydınlatmadır .Damacanayla zetlight kullanılınca oluşan yosunla ,radion kullanılınca oluşacak yosun ve su değerleri çok farklıdır ,bu bilgileri İstanbıl extrem Gökhan beyle görüştüm kendisi 2001 yılından beri bu hobide.

Bu güne kadar (sanırım 8 yıl oldu)birdefa tank değiştirdim aynı sistem aynı canlılar,bir çok şeyi debneyerek teçrübe ettim,başlarda çok hata yaptım,deneye deneye çoğu sorunun üstesinden geldim ,damacana suyu (kipa)yıllarca kullandım ,evde ilk başlarda kullandığım ozmos + silkat var fakat yıllar önce bıraktım,şimdi bu assuyu araştırıyorum rapor sonuçlarını bulmaya çalışıyorum,sistemde o kadar lüks birşey yok açıkçası,

Arkadaşlar damacana suda marka değişikliğinden sanırım,akavaryumda  başladı,ışık ve herhangibir şeyde değişiklik yapmadım,sadece günlük mercan besini kullanıyorum ,onu da kestim belki ağır metal oluşumu tetiklemiş olabilir diye,eski suya dönüp ,akvaryumun içine 6 saatlik güçlü bir iç flitre koyup kumu elimle komple karıştırdım ve çıkan pislik akvaryumu bulut gibi sardı,eski suya dönüp ,bir kova yeni tuzlu suyu hazırlayıp değiştirdim ,gözlemliyorum.

Erhan Bey yıllarca damacana su  ile tankınızı başarıyla devam ettirmişsiniz. Birçok damacana su kullananan hobici forumlarda birçok sorun ile karşılaştığından (özellikle yosun) bahsediyor.Siz böyle bahsedince bende çok merak ettim. Mümkünse sisteminizden , tank hacmi , ne kadar sürede kaç lt su değişimi ,canlı yükü vs. bilgi verebilirmisiniz?ve birde tank foto mümkünse. Ben henüz 4-5 aylık tanka sahibim okuyarak , araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Sizinde bu konudaki tecrübeleriniz önemli gerçi konu belki biraz değişiyor ama kısaca bahsederseniz çok memnun olurum.

Tabi İsmail bey hobiciler arasında bilgi paylaşımı önemli,ben yıllarca (ilk yıllar arıtma cihazı kullandım)damacana suyla tankımı döndürüyorum,bende bir çok sorunla karşılaştım,formlarda yazılanları okudum söylenenleri yaptım ve bu konuda çok sıkıntı çektim,önemli olan gerçek hobici,birçok formlarda kes kopyala yapılıp akvaryumla alakası olmayan kişiler var,neyse bendede yosun surunu oldu,hiç sıkmadan kendimi 2 hafta içinde durdurabiliyorum,önemli olan deneyerek tecrübe etmek,sump eskiden kullanıyordum,şimdi kullanmıyorum,ben mümkün olduğunca madii harcamayı minimum sevyeye çekmeye çalışıyorum,resim formda var aslında,ışığı benim İstanbuldaki led uzmanı ve elektronik mühendisi yeğenim yaptı,basit fakat etkili bir led oldu,onun resmini de atarım size,ps olarak memnun kaldığım ViaAqua askı ps ve evdeki tankada aynı ps yi aradığım için memnunum,raw 4 var yeni aldım(yılbaşında sanırım)sol alt tarafla aşağıdan suyu çevirsin diye kafa  motoru var ,su saat yönünde dönüyor,tank 1m lik 170 lt falan,ışık 3 sıra mavi 1 sıra beyaz led,tak çalıştır cinsinden :),redsee pro tuz kullanıyorum,ben sık su değişimden yana değilim,tankın oturmuş suya ihtiyacı var,ve özellikle leather lar su değişiminden çok etkilenip 3 gün açmıyorlar,sanırım yılbaşından önce ilk defa mercan katkısı aldım onuda tam ölçüde değil yarım ölçü  kullandım,bu konuda beni heveslendiren  ve bana büyük destek veren ilk kişi Volkan diye bir arkadaş diğeride Hayrettin Dağcı diye bir arkadaş,kendilerine çok teşekkür edererim.sormak istediğin olursa buradan veya whatsaptan yazabilirsin 05356201943.

Tabi İsmail bey hobiciler arasında bilgi paylaşımı önemli,ben yıllarca (ilk yıllar arıtma cihazı kullandım)damacana suyla tankımı döndürüyorum,bende bir çok sorunla karşılaştım,formlarda yazılanları okudum söylenenleri yaptım ve bu konuda çok sıkıntı çektim,önemli olan gerçek hobici,birçok formlarda kes kopyala yapılıp akvaryumla alakası olmayan kişiler var,neyse bendede yosun surunu oldu,hiç sıkmadan kendimi 2 hafta içinde durdurabiliyorum,önemli olan deneyerek tecrübe etmek,sump eskiden kullanıyordum,şimdi kullanmıyorum,ben mümkün olduğunca madii harcamayı minimum sevyeye çekmeye çalışıyorum,resim formda var aslında,ışığı benim İstanbuldaki led uzmanı ve elektronik mühendisi yeğenim yaptı,basit fakat etkili bir led oldu,onun resmini de atarım size,ps olarak memnun kaldığım ViaAqua askı ps ve evdeki tankada aynı ps yi aradığım için memnunum,raw 4 var yeni aldım(yılbaşında sanırım)sol alt tarafla aşağıdan suyu çevirsin diye kafa  motoru var ,su saat yönünde dönüyor,tank 1m lik 170 lt falan,ışık 3 sıra mavi 1 sıra beyaz led,tak çalıştır cinsinden :),redsee pro tuz kullanıyorum,ben sık su değişimden yana değilim,tankın oturmuş suya ihtiyacı var,ve özellikle leather lar su değişiminden çok etkilenip 3 gün açmıyorlar,sanırım yılbaşından önce ilk defa mercan katkısı aldım onuda tam ölçüde değil yarım ölçü  kullandım,bu konuda beni heveslendiren  ve bana büyük destek veren ilk kişi Volkan diye bir arkadaş diğeride Hayrettin Dağcı diye bir arkadaş,kendilerine çok teşekkür edererim.sormak istediğin olursa buradan veya whatsaptan yazabilirsin 05356201943.
Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim , bende ro cihazı kullanıyorum şu an. Su kimyasını kavrayabilmek , canlı yüküne ve ihtiyaçlarına göre tanka müdahale etmeyi bilmek belki de işin püf noktası. Bunu yakalayabilmek için uğraşıyorum , bazı şeyleri deniyorum tecrübe ediyorum . İlk başlarda, gerekli olan seylerin yanında şu an bile bana lazım olmayacak gereksiz şeylerde satın aldım. Canlıların sağlığı çok önemli masraftan kaçınmak olarak anlaşılmasın yazdıklarım ancak maliyeti dengede tutup ihtiyaç fazlasını ayırt edebilecek seviyeye ulaşmak lazım. Sizin gibi damacana ile devam edip tankı yosun sarınca hobiden soğuyan insanlarda az değil yukarıda da biraz o yüzdende bilgi istedim. Belirttiğiniz gibi kopyala-yapıştır tarzı değil ama tecrübelerinizi (neyi nasıl yaptınız nasıl sonuçlandı vs. ) anlatınca çok faydalı oluyor benim gibi yeni arkadaşlara , tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim İsmail bey,buradaki amaç teçrübeleri doğru bir şekilde paylaşmak,benim yaptığım bir çok şey çoğu kişiye ters gelebilir veya yönlendirme gibi olabilir,benim amacım burada yaptıklarımı paylaşmak,çoğu kişi dış flitreyi önermez ama ben yıllardır kullanırım,haftada bir defa içindeki malzemeyi temizlerim,3 sepetli en alta mavi sünger ortaya mutlaka pamuk(sentetik değil)elyaf üst tarafa bazen şüphelendiğim zaman zeolit koyarım ,normalde fosfat tutucu koyarım,ayrıca tankta tepe flitrem var ve içinde yine elyaf var,2 günde bir değiştiriyorum,elyafın faydasını çok gördüm açıkça,yosunlar için Zatek Zaferden aldığım UV  flitre var.

Konu görüntüleyen kullanıcılar