Tabi İsmail bey hobiciler arasında bilgi paylaşımı önemli,ben yıllarca (ilk yıllar arıtma cihazı kullandım)damacana suyla tankımı döndürüyorum,bende bir çok sorunla karşılaştım,formlarda yazılanları okudum söylenenleri yaptım ve bu konuda çok sıkıntı çektim,önemli olan gerçek hobici,birçok formlarda kes kopyala yapılıp akvaryumla alakası olmayan kişiler var,neyse bendede yosun surunu oldu,hiç sıkmadan kendimi 2 hafta içinde durdurabiliyorum,önemli olan deneyerek tecrübe etmek,sump eskiden kullanıyordum,şimdi kullanmıyorum,ben mümkün olduğunca madii harcamayı minimum sevyeye çekmeye çalışıyorum,resim formda var aslında,ışığı benim İstanbuldaki led uzmanı ve elektronik mühendisi yeğenim yaptı,basit fakat etkili bir led oldu,onun resmini de atarım size,ps olarak memnun kaldığım ViaAqua askı ps ve evdeki tankada aynı ps yi aradığım için memnunum,raw 4 var yeni aldım(yılbaşında sanırım)sol alt tarafla aşağıdan suyu çevirsin diye kafa motoru var ,su saat yönünde dönüyor,tank 1m lik 170 lt falan,ışık 3 sıra mavi 1 sıra beyaz led,tak çalıştır cinsinden
,redsee pro tuz kullanıyorum,ben sık su değişimden yana değilim,tankın oturmuş suya ihtiyacı var,ve özellikle leather lar su değişiminden çok etkilenip 3 gün açmıyorlar,sanırım yılbaşından önce ilk defa mercan katkısı aldım onuda tam ölçüde değil yarım ölçü kullandım,bu konuda beni heveslendiren ve bana büyük destek veren ilk kişi Volkan diye bir arkadaş diğeride Hayrettin Dağcı diye bir arkadaş,kendilerine çok teşekkür edererim.sormak istediğin olursa buradan veya whatsaptan yazabilirsin 05356201943.